Thursday, March 14, 2013

Semester baru



Seminggu lebih dah start semester baru. Ya ALLAH kadang-kadang kan rasa malas sangat dah nak belajar tapi bila pikir balik sayang la sebab dah part 4 degree lepas dah transfer kredit diploma. Badan ni kan sakit-sakit je. Kurang zat vitamin kot neh, Dahla sem ni kelas aku kebanyakan pagi lagi la ampun mak datukk..malasnya yang ampun. Kadang bila duk borak ngan member sume macam rasa nak kerja pakai diploma. Kawan aku pun dapat satu interview pakai diploma.. Entah lee labu. Rasa dah xleh tahan dah tapi masa aku konvo aritu aku ada hint-hint kat mak aku.dia cakap sayang la.xlama dah tu..keje lepas-lepas ni boleh. Mak je kekuatan aku sekarang. Cehh ayatt..tapi betul weh. bila aku rasa malas aku ingat ape mak aku cakap. Aku dah janji dalam hati aku sekarang ape yang aku buat ni demi mak, 

Nasib le ade member yang dari diploma lagi. Diaorang la penawar dekat tempat orang neh,Penawar ayat aku?hhahah..tp indeed.. memang diaorang kekuatan aku,tempat aku bersandar. :)

Aku harap aku dapat habiskan degree xde sangkut-sangkut pape. Sebab tahap ketahanan aku terlampau nipis sekarang. memang unmotivated dah neh..huhuhu.. Tapi insyaALLAH aku akan bagi yang terbaik selagi ade peluang untuk belajar ni. Stress tuh nak buat gane ye dok? tempuhi jela dengan sabo ye cik aishah. lagi 2 sem lepas tu praktikal. xsabonyeeee huk huk huk...

11 comments :

diana said...

bertahan la ecah..betoi pe cakap mak tu..sikit je lagi..kalau boleh bagi la lebih sikit dari orang lain..bagi mak tu bangga lebih dari orang lain jugak..

Aida Azryn said...

aja aja fighting! hehe. gudluck! ;)

Ecah Mashuri said...

akak diana- hurm ye kak..bertahan ni...thnks akak..lebiu..huhuh

aida-yeah..thnks :)

shameel Iskandar said...

Terus berjuang Echah. Mara jgn undur dan paling ptg jgn lemah semangat.

"Depan duri dan belakang api, kita tak boleh undur lagi"

Ecah Mashuri said...

bro shameel. thnks bro..sgt2 mghrgai nhat ni :)

Azlan Strider said...

amin..insyallah akan habis degree tu tanpa sebarang halangan..enjoy masa belajar nie sebab nanti dah keje tak boleh nak enjoy sangat..hehehe

Regards,
-Strider-

Wan Collection's said...

ada beza ada diploma dan ijazah, which is huge gap. Trust me cah!

S..U..D..@..I..S said...

go go ecah go...bagi mak happy rezeki Allah tentukan...Insya Allah

Ecah Mashuri said...

azlan - InsyaALLAH aminn... Ramai yg cakap mcm tu. Ecah rasa pun gitu jugak mesti rindu zaman blaja nanti. :)

ahkakkk- iyee betul3..setuju with kamu my kakakk

sudais- ya allah lamanya tak berkomen2 dengan sudais. :) terima kasih atas nasihat ye :)

Cik TeN10 said...

Ganbatte ecah ! Bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian :)

Qu azniza ;) said...

stadi rerajin syg