Saturday, September 29, 2012

Cendol Bakar Kuala Selangor

Assalamualaikum=)
Hai belog lama tak jumpa awak. Rindu. Hehew. Aku sekarang memang tak sempat je nak hadap blog ni. Kelas pack dari pagi sampai malam. Dahla assignment pun cantik je beratur tunggu. Diam ek asignment nanti aku dating ngan ko satu-satu. Penat.

Eh haritu aku ade pergi kuala selangor, pergi rumah sue sebab rindu lama tak jumpa. Lagipun kiteorang rindu dekat masakan mak dia. Eh ke aku sorang je rindu?HAHA. siap mesej suruh mak su masak. Tak malu betoi.

On the way nak pegi tuh kiteorang ternampak cendol bakar. Drive thru siap. Unik gila. Yuni cakap pernah nampak orang share gambar kat fb,rupanya kat sini cendolnya. Baliknya memang kiteorang singgah lah. Aku ingatkan cendol bakar ni cendol yang dibakar. Terpikir sedap ke cendol yang dibakar. Rupanya su cakap nama owner dia lah bakar. Adoi maaf pakcik bakar. Misuderstanding tinggi daya khayalan tuh.macam mana cendol nak dibakar?

Ramai orang. seyes masa kiteorang drive-thru tuh panjang lagi kete kat belakang beratur.Terpikir sedap sangat ke weyyy?

Bro tu pandang je kiteorang snap gambar. Mybe dia cakap ni bukan orang sini neh.nampak beriaaa je.HAHA

Drive-thru here we gooo!!excited weh nak rasa.
`Aku amik cendol pulut tapai.ada yang ambik cendol vip.Tetiba aku rindu nak minum air tapai kat Nasi air Pok Awi besutt.sedapp.Bila nak smpai sana lagi?

Akhirnyaaaa..

Dapat terus berebut nak rasa.Tapi Sikit jelah yang merasa, Aku dengan yuni je habiskan cendol tu.Orang lain dah kekenyangan sebab baru je lepas makan rumah su. Ha tulah excited sangat. Tapi bila lagi nak rasa kannn.. Bagi aku sedapp cendolnya. Banyak cendol. Tak kedekut.Patutlah orang ramai. Free refill pulak tuh.

Itu sajalah karangan saya bertajuk cendol bakar, Jum semua kita sambung cari artikel untuk assignment kesayangan!hidup assignment!

6 comments :

nur anis said...

saya ulang alik lalu situ..tapi tak pernah try...huhu

Ecah Mashuri said...

nur anis. try la.best gak.heheh.manis cukup santanc cukup

eita said...

nampak macam menarik je...
nak cuba pun jauh

Myra Jay said...

Sebelum ni kan dok ingat cendol ni dibakar, macam unik la kan, rupanya nama owner kan :)

Ecah Mashuri said...

eita-ala kak mailah.dekat je nii.huhh

myra-kan unik kan.sian pak bakar ramai org salah paham

IntaNBerliaN said...

kalu baca tajuk je, saya pun terpikir cendol tu dibakar.. hihii