Saturday, September 22, 2012

Jadi student balik.

Dah hampir dua minggu ghupenya aku start sambung study dekat puncak perdana nie. Nak update pun baru ada masa. Kononya la kan. padahal dah sibuk berjalan. :P

Memandangkan kiteorang tak dapat kolej kite sewa dekat apartment sebelah U neh. Ok la. Cuma konon nak bajetkan. Terus la buat list nak beli barang. Padahal macam tak biasa pengalaman masa diploma dulu. Awal sem je beria nak masak ketung-ketang. Bila dah ujung huh! megi la kesayangan hamba. Tuan umah kiteorang ni oke. Lec dekat uitm s.alam. hensem wehhh, oke tu ok la. Tapi pinggan mangkuk xsedia. Sedehh..

Dah siap list sepanjang alam maka bergerakla kite ke tesco berdekatan yeee.:D

Sua kamera je senyum kerang. Nak buat cmne. Tesco neh macam kiteorang yang punyaaa. Takde sape pun. Pagi kanss, nak pulak bukan time weekend.
Dapat ku bayangkan sardin panas panas plus telur goreng, cicah budu dengan nasik panas. Heaven..

Wajah kesayangan hamba:). Pinky ngan sue je takde. tersesat g Uitm tmpat lain. Sedehh.Oh yaa. Yang tepi wana tu nana, our new housemate.hehehw
Duk dekat Tesco kau berangan duk cameron ada bunga segar?Kataku smbil mengembang kempiskan hidung.

Inilah hasilnya bila bertungkus lumus meround sepelusuk tesco neh. Dekat 3ratus gak. Tapi kongsi kira ok la. Mula ni je banyak nanti beli ape yang takde jelah.

Balik je terus buat jadual masak-kemas umah-buang sampah. Hidupkan perlu sistematik. Baru tak gaduh.Heeee
Ni aku kasi last gambar yuni sebab dia takde dalam entri. Sakit keuzuran duduk je keje dia haritu. Muka over excited kanss. Percayalah ni dbuat-buat. Sebenarnya sedih wehh jadi perantauuu. :(

Nak duk machang boleh? Nak balik setiap minggu. Huuu..


13 comments :

Everything's Everythings said...

Wahhh bershopping sakan ;D
tpi ok la, kalau budak lelaki yg pergi tesco tu mngkin 1 trolley penuh dgn twisties ^^

Ecah Mashuri said...

Everything's Everythings. Yeke? masa pegi tu ade terserempak dgn dk laki samau beli brg dapo gak.laki skrg pun dh tau bjimat tau.huhuhuh.cuma diaorg xdela banyak cmneh belinya.pmpuan plak semua nak.adoi

haz said...

wahh.. byk gilaa beli brg dapurr O.O
time kitrg dl xde la sampai byk tu.. hihi. btw haz lak duk kt induk. hee ^^

Crew Fathi said...

Amboi... syok nya depa shoping... ^_^

Momo said...

perghhh... gamba last tu senyuman darlie..nak gigi korang boleh? haha

Ecah Mashuri said...

haz. tula pasal kan?xphm nape jdik bnyk.uhhuh

crew. syok shoppin.time membayor tu xsyok..uhuhu

momo. huhuhu...gigi arnab la momo.mau ka? :P

-meeSUPERGIRL- said...

hehe . klakar muke tu .. comel ..

eita said...

waaa...menu sedap je tu...

seronok nyer lepak kat tesco....

Fiza Suhaimi said...

mati mati ingat gambar first tu kembar.. heheh.. rasanya shopping dkt tesco lagi sakan drpd shopping beli baju kan.. heheh :D

nur anis said...

rindunya nak shopping 1 troli macam tu dengan roomate..:)

Hanis Azla said...

sakan betul shopping samapi penuh bakul ye.. klu akak agaknya beli stok sardin dgn telur aje.. itu yg paling senang.. fikirkan kesedapannya.. malas mask pun jadi rajin.. he..he..

Ecah Mashuri said...

meesupergirl- comel?yeayyy comel.heeee

eita-huuu best lepak.sonok2

fiza-hahaha.nampak cam kemba ke?warna baju n tudung sama kot.

nur anis-kan.ni sebagai kenangan.:)

Hanisazla-akak.tula sebab ecah semangat kejap je ni.haha

Myra Jay said...

Fuhh!!! Sopink sakan smpai penuh 1 trolley..
Stok untuk sebulan ke? :)