Thursday, December 8, 2011

DIA permudahkan, dengan bantuan teman-teman .terima kasih :)

Assalamualaikum=)

Dua hari lepas aku dah dapat lesen P , punyalah tragis cerita lesen aku sampai rasa macam tak percaya dah lepas seksa P neh dua hari lepas. Sampai naik pening kepala fikir pasal lesen ni.Pecah rekod buat lesen sampai setahun lebih. Tak pernah pernah aku dengar orang ambik lesen selama itu .

Punca dia sebab kena tipu dengan cikgu kereta, bayangkanlah start bulan 10 tahun lepas , bulan 12 neh baru setel , tu pun aku terpaksa uruskan sendiri dengan pejabat sekolah memandu tu. Padahal duit dah bayar semua , tahu-tahu je rupa-rupanya cikgu tu dah dipecat ,bila aku check rupanya lesen untuk motor aku satu sen pun dia tak bayar. patutla lesen L motor tak keluar.

Masuk je sem ni aku terus buat dengan pejabat . nasib baik ade kawan-kawan yang sudi anta pergi balik blaja kereta.Macihhh my lovely fren, kakak,pinky,cikna, adik,antik,kak mas untuk bergilir-gilir teman aku ikut jadual,;p untuk datin wa, mek ra, chu n puteng yang pujuk aku time nangis sebab tak lulus bukit haritu.hhhehehehee..macihhhh dan saye maluuu;p
sayang korang.cium cikit..muah !:-*

Bukan aku sorang je yang terkena dengan pakcik neh, kawan-kawan sekelas n satu batch pun ade yang terkena. Aku rasa masih ada lagi yang terkena dengan dia sebab aku tengok hari tu dia ade masuk uitm ambik budak belajar kereta, sekarang dah jadi cikgu kereta dekat litar belajar memandu yang lain pulak.

ikut hati memang nak je repot ke ape. tapi kesian ingat dia dah tua sangat. Lagipun dia janji nak ganti balik duit untuk belajar motor tuh . tunggu jelah walaupun rasenya macam takkkk dapat je.

Tapi takpe, asalkan dah dapat lesen, dah lepas dah.Alhamdulillah, bukan ape, benda ni makin lama makin berhabis duit , aku rasa aku dah berhabis banyak untuk lesen ni lebih dari sepatutnya harga untuk lesen, dengan kena tipu lagi, hanya mampu bersabar.

Dan untuk L yang hampir setahun aku pegang, berkali-kali renew L setiap kali 35 hingget kena bayar.

SELAMAT TINGGAL :D

13 comments :

sugar2 kapas strawberry said...

cess..ape punyer perangailah cikgu tuh.tak berkat ambik duit org

Lelaki Ini said...

adeyh2
sabo2!
ala, repot jewk!

diana said...

tahniah echah..
apa kata kita raikan nya..
kat mana2 jela..
kFc pun boleh jugak..
muahahah...

Cik Bib said...

TAHNIAH!!
uik...ada gak org cenggitu ek maen tipo2 lak menda2 cani. sabar je la. tabaek dia wat camtu.

moga dia mendapat petunjuk daripada Allah S.W.T satu hari nnti.

ahsfantasy24 said...

Ada jugak kes macam ni,
Pakcik tu ada masalah kewangan kot, huhu..

Latest Post:
Makna Lagu Malique dan Jamal: Aku Maafkan Kamu | Wordless Wednesday

Abang Jonni said...

Tahniah... lepas ni bolehlah round2 satu malaysia... huhuhuhuhu

syafiqakarim said...

haha iqa pun dah setahun okayyy.
bkn kena tipu tp class padat.xde masa
amek JPJ.haha.nak ponteng tak berani.
argh.sbr sbr

fiezah91 said...

cah! ajak la aku jenjalan.dah dapat lesen tu. haha.

pstt, sian ko kena tipu ngan cikgu tu. wuwuwu

DuniakuAbstrak said...

apelah punya manusia..duit haram tu

Cik TeN10 said...

Adoiii org tua tak sedar diri.. Bleh pulak menipu mcm tu.. Pape pn tahniah ecahhh !! :)

MiMiEy :) said...

wah, pakcik tu memang melampau.

kalau x report lagi ramai org kena nanti.

btw, tahniah lah

Aishah Zin said...

sis lin- tulaaa..haihh.geram2

lelaki ini- kalo dia xbg akan direpot kot.heeee

akak!-haaa.cmne tau ecah clebrte kt kfc neh :P

cik bib-macihhh,..tula.smoga dia sedar.

ahs-kalo ade mslh kwngan pun xbek oh tpu org.hehehhee

abg joni-satu mlysia je?ecah siap cdg nk round 1 thailand neh ha/

iQa-ecah pun main ponteng je neh.huuu

fiezah-kannn sian kannn..:(

ayul- manusia neh mcm2.duit haram ke x ke asal bedal

ten-tau xpe.kalo ko tgk dia pun kesian weh.macam atok2 daa.huuuu

mimiey-tula pasal..macihh dear;)

Juliet_iRa~" said...

isk cikgu camtu pon ada gak ek?

ira pon amik lesen 6 bln sbb tunggu cuti..hee..tp amik L dl pastu renew 3 kali kot L tu sblm dpt P..huu..

aishah msti lagi byk kali kan?xpe sbr ek..