Friday, July 1, 2011

sedang menilai

assalamualaikum=)
marilah kita berbincang isu yang agak sensitif ya hari ini.aku dah lama fikir,memandangkan aku pulak tahun depan dah masuk umur 21 tahun.kira dah boleh mengundi.tapi rase belum tahu lagi nak undi belah mana.bila dilihat-lihat cenderungnya ke arah malas nak fikir.sebab pada pandangan aku dalam politik ni semuanya ade agenda tersendiri.

mengikut penilaian aku,kalau dilihat dari sudut family,ayah dan mak aku sah-sah la orang kuat barisan,(BN).jangan ingat kelantan ni pas sahaja.tapi bila aku baca blog-blog politik semua.kadang-kadang jadi susah nak putuskan.tapi aku lebih cenderung seronok membaca blog ini.tapi aku bukanlah membaca blog ini kerana politik semata.hanya aku kagum dengan peribadi beliau.

tapi aku masih ada masa lagi nak menilai yang mana nanti jadi pilihan.tapi semakin aku menilai semakin susah jadinya.bilamana baca pihak ini,rasa pihak ini betul,baca pihak itu rase pihak itu betul.jadi boleh ke nak jadi netural?tapi bukan ke memilih tu perlu.masa ini lah kita mahu bersuara siapa yang kita mahu menjadi pemimpin.


#nasiblah aku jenis susah nak di racun fikiran ni.kalau tidak sekejap hijau sekejap biru.;p

27 comments :

najihah sahami said...

hehe...tak nak pilih mana2 boleh?

zati embong said...

next year ke kita semua mngundi?

Ain Zulaikha said...

hehe saya tak daftar lagi umur dah 21 dah ni hehhe

bunbun said...

nak duk atas pagar sebab baru doblas tahun heheheheheeeeeee

fiezah91 said...

hahaha.ko da daftar ke cha?hahaha

ABU said...

aku pun firstime nak mgundi..rasanya mcm tak nak mengundi jak nnti..ciss!! :D

James Alexander said...

pilih jgn x pilih... hahaha...


jgn dgr kata org.. lihat dgn mata sendiri, nilai dan ambik tindakan...


ps: belum sweet 21 la ni... ??? kehkehkeh...

Wanie said...

hehe..lek la baru 21..:)
wanie umur 23 baru daftar ngundi..
tapi tak rase nak ngundi pun..:D

Raden said...

jgn jadik hero...(tahu kan sekarang rakyat dok sibuk nk himpun bagai)

selamatkan diri sendri dulu! itu br hero...fikir la.. nk tggu US campur tgn?? tgok la libya dan mesir..time tuh org2 yg dok huha huha dah lari oversea da...yg mangse sape?

so..selamatkan dri sndri dgn vote 4 da stronger party..takyah nk bubar..org US dok tggu je kite bubar...

Qu azniza ;) said...

hi lama x dtg sini. err tu la dah leh mengundi malasnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

ghost writer said...

ecah...jangan terlalu ghairah dengan keizinan untuk mengundi tapi biar ghairah untuk mengetahuinya dengan lebih mendalam..

JIJI YU said...

ehehe..aku selaku org pati gak.aku senirik pon pening echah oit

MerLe said...

itu la.. tak tau nk pilih spe.. dua2 kita hormat.. hrp yg terbaik utk semua

Fyqa said...

adeyy.. pning kan...

Cik SHiNJU said...

Undilah budu cap ketereh..sedap dan bermutu! (lari topik)

Solihin Zubir said...

nk ulamak atau ular dlm semak?

nk isteri pemimpin yg x pkai tudung or pkai tudung?

heheh..

diana said...

pilih yang berlandaskan agama la..
kalau nak pilih yang berlandaskan duniawi semata2 pilih je bn..
hhahhaha...
akak tak hipokrit ye..
terus terang ni..

Pinky Pixie said...

haha.. yt da 21. tp xpkir lagi pasal bnda ni. tngk tv3 pun slalu tutup. paham kan maksdnya. kahkah.

maCy said...

undi anda adalah rasia. haha

cik sue ;) said...

sue yg da dualima ni pun xajim ngundi.. dop reti la..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah sudah dpt kunci ye...tahniah...

Raji and Yeen said...

hohoh xpe family doesnt mean kita perlu ikut yg sama kan.. as long as kita pandai berfikir sndri mana yg bagus or mana yg tak ;D

ishiko said...

huhuu.. xtahu lahh... sbb tu xdaftar mgundi lagi ^^

d_LA said...

caye x dla x pnh mengundi lg..haha..kali pertama nm x naik, kali ke-2 dla xleh balik..hee

YOUsoF said...

Boleh tahan sensitif jugak la entry se se-sensitif pucuk semalu.. ;D

Bukak minda tanya hati nak pilih warna apa..

adan said...

ulamak menjadi pilihan.. sokong komen ghostwriter,solihin dan akak diana.. ^___^

ghairah mencari kebenaran politik malaysia..

abglan said...

Jangan risau, undi adalah rahsia