Thursday, June 23, 2011

sendiri.sunyi ke?

assalamualaikum=)
semalam masa keluar makan dengan member-member nih tiba-tiba je kawan aku tanya sunyi tak single?cehh..soalannnn...aku pun jawapla.sunyi la weiii.nak-nak time nak tido.orang lain sebelum tido ade jugak calling-calling,mesej mesej.yela.dalam rumah ni aku je yang single.yang lain semua double-double.

lepas tuh kawan aku cakap.nak kenalkan aku dengan kawan dia.buang tebiat agaknya si ***** nih.kateku dalam hati.heeeeeeee..

secara jujurnya kan.teringin jugak nak ade yang sayang kita.tapi aku selalu fikir.bercinta bila kita rasa bersedia.bukan bila kita rasa sunyi.lagipun belum ade lagi lelaki yang betul-betul suka kat aku.yang boleh terima seadanya aku nih samaada dalam keadaan fizikal dan mental.;p

bagi aku yang tak best dalam bercinta nih time bergaduh.serius penat nak jaga perasaan orang.sedangkan diri sendiri nih terpaksa redha je sakit hati or tak.tak best lagi bila putus.sakit tuh kalau boleh dah tak mau rasa lagi.sebab tuh sekarang dah tak berani nak mulakan hubungan.
alaaa..janganlah rush-rush sangattt.single la dulu wehh..kang couple plus khawin sampai mati kann..=)


google.(ini sweet.<3)


video yang lama tapi suka tengok.bila tengok rasa gatal meghenyam nak kawen;p

last but not least.
I'm not waitin' around for a man to save me
Don't depend on a guy to validate me
I don't need to be anyone's baby
No I don't need another half to make me whole

~Single by Natasha Beddingfield
=)

32 comments :

Lelaki Ini said...

betul2!
kalau dah ready baru kapel!
kalau tak..
jangan!!

kokser kokdam said...

kawen trus.. pastu br kapel

Raden said...

ade sonoknye kapel nie..tp bkn ari2 sonok..siyes. mkn hati taw

ecah mashuri said...

@Lelaki Ini
tula,nnti bile boring menyusahkn org len lak.

ecah mashuri said...

@kokser kokdam
nk kwin terus 2 boleh.tp kena knl isi hti dlu.

ecah mashuri said...

@Raden
oloh.huuuuuuu

zati embong said...

semua 2 sebenarnya tanpa kita rancang.bila2 masa je boleh ada org dtg nk kawan dgn echah tau.O.o

Anisa Hang Tuah said...

dia akan datang dengan sendirinya

:)

Si gadis bunga said...

make sure you are ready baru fikir nak berdua. even single banyak yg tak dapat nak achieve,ni kan plak bile berdua.
hehe.

Like white men said "Dont find love, let love find you, that's why it is called falling in love, because you dont force yourself to fall, you just fall"
:)

adan said...

yess... becinta bila dah bersedia.. bukan kerana sunyi..

cik sue ;) said...

yep. sunyi. owg len smpi cair enset gayut, sue fon xtau ktner..HAHAHA..

tapi single hepi what.. leh gatai lebey.. haha

JIJI YU said...

raden tu mmg berpengalaman luas dalam bidang ni

ecah mashuri said...

@zati embong
xbersedia lagi sebenarnya sis.ehehheeh:)

ecah mashuri said...

@Anisa Hang Tuah
kalau boleh yg datang tuh yg btul2 la ye.:P

ecah mashuri said...

@Si gadis bunga
serius anis sllu bg komen yg buat ecah berfikir.serius syg kamu ketat2 anis!:)

ecah mashuri said...

@adan
heee:).kan?

ecah mashuri said...

@cik sue ;)
hahaha..tula.ak kenkadang tido pun entah duk ane henset.punyalah xpenting;p

ecah mashuri said...

@JIJI YU
tu memea konpem2 doh weh,ahhahah

Cik TeN10 said...

take ur time ecah.. mesti ada yg terbaik utk ko.. cma masanya blom smpai.. biasa la tu.. dlm stp perhubungan pasti akn ada pasang surutnya.. terpulang pd kita mcm mna nk handle.. stakat ni alhmdllah aku xpenah ada pape mlsh or pergaduhan dgn incik bf.. (",) ape yg aku buat ialah percaya ssama sdri.. and kl da pape tya je terus.. xyah selindung2.. aku salu jugak berdoa dan solat minta Allah selalu bg petunjuk dlm setiap apa yg aku lakukan.. hanya Allah tahu apa yg terbaik buat kita.. :)

Aida Azryn said...

hehe. insyAllah ada ah jodoh yg sesuai dgn kamoo nanti. :)

Wanie said...

xpyh la mncari..
nt dh tbe mse, die akn dtg sndri..:)
sronok je single, dh lme x mrase..huhu

ghost writer said...

ada kawan-kawan tuh ok lar tuh..leh gak hilangkan sunyi dan kuar reramai.lagi pun blog kan ada,semua leh curahkan kat sini..

dah setahun duk single..cool jer.bukan serik tapi malas.haha(statement!)

ecah mashuri said...

@Cik TeN10
:).mybe ak xbersedia lagi nak memulakan hubungan tuh.heeee:)

ecah mashuri said...

@Aida Azryn
heeee...insyaALLAH syg:)

ecah mashuri said...

@Wanie
ecah xcari pun.heeeee..org tnya suyi ke x.opkos la sunyi.heeee

ecah mashuri said...

@ghost writer
betul tu:).ecah pun dah almost 2thn single.bukan serik tapi xjumpa yg macam dia.;p

ecah mashuri said...

@ghost writer
betul tu:).ecah pun dah almost 2thn single.bukan serik tapi xjumpa yg macam dia.;p

diana said...

dalam cinta mesti la ada ketawa..
bila ada ketawa akan ada jugak airmata..
itu la cinta namanya..:)

ecah mashuri said...

@diana
ececece..akakkk..spechlesss;p

Bella Bell said...

jangan risau.. saya couple pon macam tak couple.. tak de pon mesej or call2 before tidur.. tp saya masih cool.. hahahahha!!!~


ermmm.. single is simple dear :)



^^

d_LA said...

fhm sgt2 echah oiiii..kite men sms dua la echah sblm tido..hahaha

The Crow said...

Wah. Filem katun 'UP' tu. Best. Romantik dan adventure. huhu

Echah. Sudah berkapel pun sunyi tau. percaya lah.

(^____^)