Monday, June 20, 2011

nak sangat aku mati agaknya.

assalamualaikum=)

haihh,ni lagi sorang.nak jadi makcik pakcik lidi penyapu.kalau cakap mesti penat aku nak melayan.kalau tak layan kesian.HEHE.

hari tu kiteorang pegi wakaf che yeh.aku pun belilah baju kelawar.balik je rumah kawan aku tanya aku beli ape.cakaplah beli itu ini dengan itu ini pung pang pung pang aku berceghitaaa..lepas tuh dia usha-usha aku punya baju kelawar.baju ni lebih kurang baju kebangsaan aku jugakla.baju kelawar kan senang.sekali sauk dah full package.eheheh.

yuni:ecah.berapa ringgit ni kau beli baju kelawar.

aku:murah je.30 hingget 2pasang.ok la tuh.sepasang 15 je.

yuni:kenapa tak beli yang 10 ringgit sehelai tuh.yang kain kapan tuh,murah je.

aku:KAIN KAPANNNN??????agak-agak la %^#@%(mencarut).nak aku mampus agaknya.

yuni:yela.kain kapan.

aku:kain kaftan la ngenggggg...huhhh...(sikit lagi dia bergurau gitu aku lesing dah.tangan dah ready je nak westling)

yuni:eh.kain kaftan.kapan pulak dah.heheheehh..*dengan muka tak bersalah sambil membelek2 kain kelawar aku.-_-.

aku pun tak faham.KAFTAN dengan KAPAN pun boleh tertukar.keeeee saje-saje tukar ni.macam ade makna je.huuuuu..


ni kaftan la woiiiiiii.bukan kapannnnn....huihhh....tadi aku search kain kapan nak letak dalam belog ni.tengok je rase takutt..heeee..memangla mati tu pasti.hidup ni insyaALLAH.tapi seriau weh tengok kain kapan package dengan mayat-mayat kat google tadi.tiba-tiba aku rasa sayu je,sampai hati kawan aku suruh beli kain kapan :(.

41 comments :

miwwa J said...

hahaha kelakar laaaa. tp sama ke kaftan dgn kelawar punya kain?

d_LA said...

adehhh...sabo jelah saing echah tu..hahaha..

baju kelawar=baju kebangsaan
x thn oke baca...

Princess Nur said...

dia gurau jer tu..hehe

M a W a D D a H said...

kesian die xkenal jenis kain...xpe2..boleh dimaafkan echah...echah kat budak baik..:)

Anati Soki said...

kehkehkeh..
kain kaftan boleh tukar jd kain kapan
heheheeh

James Alexander said...

owh... baru tau ni rupanya baju kelawar...


igtkan gaya batman ke hape tadi...

diana said...

hheheh...
kain kapan klau dibuat baju krung lawa jugak echah..
hehehe..
tapi kena cuci bersih2 la..:p

aLya maNip said...

seb baek echah tayang baju kelwar ni..jngan ditayang la kain kapan.tu..hahaha..seriau dngar..

DuniakuAbstrak said...

pakaian terakhir tu..

dah ready?

akoo said...

huhu agak kasar gurauan nye..
haishh..xberagak btol..
hehe

ecah mashuri said...

miwwa.heee.ecah pun xtau.kwn ecah tu memalut sket.heeee

sis d_la.heheeh...mmg baju kebangsaan pun.tak boleh xpakai kalau nak tido;p

princess nur.gurauan melampau.eheheheh

adah.huuuuu...maafkann.maafkannnnn.;p

anat.tula pasal.merapu je cakapnya

ecah mashuri said...

james.ha???xtau rupa baju kelawar?huuhuh

sis diana.kalau bau kapur barus cmne?????

sis alya.tula pasal.takut gakkkk

ayul.ko jawap dulu soalan tuh

akoo.heeee.kasar2 manja jeee.

MR. SYAH said...

dah lama tk tgk baju kelawar.. fuh lama xsinggah blog kau.. makin menawan... heheh..

ecah mashuri said...

syah.kau sombong dengan akuuuuuuuuuuuu

ahmad endo said...

dia gurau je tu...hehehe

ecah mashuri said...

ahmad.huuu.tauu:)

Bella Bell said...

hahhahaha... kain kapan okeh.. :)



^^

Mario said...

ekeke...mmg lawak weh citer ni...

Oasis said...

Dah lama tak tgk gadis2 malaysia ni pakai bau kelawar... Yg jadi kelawar je ramai. hehehe

Si gadis bunga said...

adui dui. kain kafan pulak.
hehe. macam-macam lah.
ecah,tahu tak berape lame nak load page awok ni?
sehari semalam. sekian, hehe :)

Cik TeN10 said...

ahaa ntah2 mmg kwn kau tak tau kot nme kain tu kaftan.. dgr org sebut bunyi mcm kain kapan so dia pn tibai la sebut kain kapan.. haha kelakar je.. dh lama aku xpkai baju kelawar.. ko beli dua kn echah..? bg aku 1 la.. kih3

Achun72 said...

ahahah... ske citer nih...

bersama kak Es said...

ingat mati tu memotivasikan kita menjadi insan mulia :)

kaftan pink mmg cantik >_<

Hanis Azla said...

akak ingat mmg ada kaftan dari kain kapan tu.. lagilah ngeng akak ni.. ha..ha.. tapi takpe at least ada juga peringatn pada kita..

Nasriq said...

hik hik hik... macam doakan supaya cepat je tu...

ghost writer said...

haha!

kalau bab kawan-kawan selalu salah sebut nama sesuatu barangan tuh memang selalu sangat lar ecah..kadang aku sendiri amik masa nak fikir balik apa yang dowang cakap..

itu lar pentingnya english educations..adoii.

YOUsoF said...

Ingatkan dia tersalah sebut tadi.. Lama dah tak pakai baju tu ;DD


Teringat pulak masa ikut kursus pengurusan jenazah masa sekolah agama dulu.. Ada member sorang jadi volunteer nak dikafankan..

cucu umie said...

kehkeh,,sekali sekala salah sebut..jgn lah marah yer..

Far8 budak baik said...

aku ingt baju kelawar tu
baju ape tadi..smgt dah nk
bace tadi..hahahaha =p
oh oh baju tidoq..
hang ni...grrrr =)))
beli jelah kain kapan..hahaha

adan said...

RUPANYA BAJU KELAWAR TU YG SELALU POMPUAN PAKAI.. baru tau..

IMANSHAH said...

ooo ada ek kain kaftan..tak penah dengor, kain sama je kot

syarifahsidrus said...

alaa, jauh sangat bezanya tu.

Puan Besar Shag Yahaya said...

Hahahaha :D Kalau Shag mahu gelak terguling jatuh tangga gelakkan kawan Ecah tu. keke.

Btw, kenapa sebelum ni Ecah tak log in blogger bila drop komen kat belog Shag? tertanya tanya ;)

Amirah Adnan said...

hahaha..lawak siot tertuko camtuh..

erk, oghe kelate? dok area mane? wkaf che yeh tu dekat jah nge umah mira :)

p/s : blog dye pon lawo.. follower dah meletops! :)

emieysandra said...

bru thu ade jnis kain kaftan, nsib bek masuk blog ecah *mcm pnah lihat je ayat ni..huhu. siyes! akak bru thu^^

Bigdaddyz said...

ada2 saja ...

MIMIE AIZA said...

wahahah.. boleh mati terkejut kalau org ckp pakai kain kapan

Raji and Yeen said...

erk xpernah lak tahu kain kaftan o.O

Mawar Berduri said...

kehkehkeh.. 1st time dengar kain kaftan..

ecah mashuri said...

bella bell.yup.kain kapan.eheheh

bro rio.heeee..bro ko kemana menghilanggg

oasis.hahahah...jadik kelawar la best.mata tahan mlm2

anis.ye ke?uwaaa.belog ecah da berat ke?

atin,.malas ak pos jauh2.hahahah

achun.egeegeee

kak es.betul tu:)

ecah mashuri said...

hanis azla.ehhehe..betul tu akak:)

nasriq.janganlaaa..saya banyak dosa lagi.amal pun xde:(

ghost.tula pasal.tp xberagak betul gurau nye.ehehe

yousof.heeee.ko xvolentre>>>?????