Thursday, June 9, 2011

dilema si blogger.ehehehee

assalamualaikum.
lama sudah aku tak menulis dengan kerap.entri lepas-lepas pun hanya entri curi-curi masa aje.tulis pun tak ade feel.seingat aku mase aku nak dekat final semester lepas aku dah mula menganaktirikan belog ambo gini jah nie.lepas tuh mula tak bayar broadband.time cuti pulak aku dah tak bayar broadband.nak online pun pakai broadband yang ade kat rumah.jadik tak bayarlah broadband aku tuh.aku tunggu ptptn baru bayar tadi.aku malas nak mintak dengan mak aku untuk bayar beruk nih.sebab mase cuti haritu pun henset aku dah buat hal.mak tolong bayarkan duit baiki henfon tuh.malas la aku.beruk sendiri jaga sendiri laaaa.heeeee...

tadi lepas bayarkan broadband nie tadi pekerja kat celcom tuh cakap beruk aku dah terminated dengan sendirinya dah.kalau aku bayar penuh pun,aku kena call celcom careline untuk aktifkan balik line aku,kalau aku tak call pun takpe .cuma line aku dah tak gerak ah.aku pun malas nak online sekarang.nak-nak pulak aku makin banyak nak guna duit semua..dengan umah sewa semua.malas dah nak menyusahkan mak tolong bayarkan itu ini.

so aku rasa dah tak aktifkan kot line berukbanned nih even aku dah bayar semua yang tertunggak tuh.tak cukup bajet dah nak bayar.ehehehe..mungkin aku dah tak update.kalau rindu sangat-sangat barulah aku post.tapi jangan risau.aku akan selalu jenguk-jenguk blogger-blogger kat bloglist tuh.korang pun boleh dah nak remove aku dari bloglist.maklumlah aku bakal bersara.:p

kalau time aku pegi library ke.cilok beruk orang lain ke.aku godek-godek ah entri korang ye.kalau ade silap cakap ke ape ke.terasa ke.salah mengomen ke.terasa hati aku tak follow balik ke.mintak maaf banyak-banyak:)


33 comments :

JIJI YU said...

buat mane yg patot le dulu

Isyraq said...

x payah la terminated blog nihh... xpela klau ada masa updated... klau xde xpela... ehehehe... pendapat saya jerr... ehehehe....



isyraqblog.blogspot.com

Cik TeN10 said...

setuju dgn Isyraq wlpn xkenal dia.. hihi btw hye Isyraq.. setuju ngn ko wehh... kami bangkang echah !! hihi

miss u echah *hug*

ecah mashuri said...

ji.yela ustz:)

isyraq.mana ade terminated blog.cuma trminate berukband.kalo broadbnd xde nak updte ngan ape.heeee


tin.balas peluk dulu.haha.
ehs.ak tak private blog la sayang.cuma jrgla update.dah beruk ak malas nak bela.hehhehe

diana said...

jangan di delete pulak blog ni..
mana la tau nanti dah kerja nak pakai lagi..
dalam bloglist tu tak de sapa boleh ganti tempat echah..:)

syrupmasin said...

bagus anak mak nih :)

ecah mashuri said...

akak diana.heeeee..betulkaaaa?xde org boleh gnti?pehhh...terharuuuu..heheh..insyALLAH akan selalu jenguk blog akak n blog kwn2 len.kalau smpt komen.kalau idak silent reader je:)

syrup.heeee....baik la sgt.;p

DuniakuAbstrak said...

lama tak gaduh dengan kau chah.....sobbss

aLya maNip said...

echa peliiizzzzz...*sambil pegang2 kaki echah..
jngan la bersara lagi..masih muda kamu..hihi

KUREKURE COMEL said...

ayoooo....kalau de rezeki murah...blh la aktif semula ye.....

ecah mashuri said...

ayul.bergaduh tuh dengan orang lain pun boleh.asalkan ko pandai cari pasal.;p

sis alya.heeee...ala bersara dari berblog je.kalau ade tenet laju2 ecah update yeee akak alya sayang!:)

mina.ye2 mina.xpun mina tolong sponsor broadbnd leh?geeee

The Crow said...

alamak~ echah fansuri nak bersara ke.. sob2..

Thanks sangat2 echah sudi singgah blog crow. harap cepat2 abih blaja yeh! pastu aktif kembali.

Blaja rajin2 tau. jangan tido je tau. Ingat pesan crow.. hehehe..


(^__________^)

Abang Jonni said...

bukan bersara... tapi bercuti... kan echah?

kokser kokdam said...

aah.. bukan bersara la ecah oi.. hapdet jarang pon da ok.. tompang brodbeng org.. hahaha

Cik Zara said...

Salam~

dahulukan mana yang penting dulu kan echah. Zara punya brodband pon belom bayar agy. kih2. ni guna berok abang jap. haha.

ecah said...

crow.~ahaah...bersara sementara la.xpe.wlaupun ecah xupdate.kalau ade mase ecah jenguk blog crow k.:)

abg joni.heeee...ye2.bukan bersara tp cuti kecemasan;p

fahmi.heeee..tula pasal.nak numpang beruk orang la ingtnye;p

zara.yunkkk!lame menyepi.kemana kamoooo.heeeee

maCy said...

miss u :(

soffea said...

berukband ni memang lah. pasal u la berukband, echah da nak bersara tau. i babab2 berukband nak?? hahahaha :)

echah. kadang2 biase la kan. ada masa lebih, ada masa kurang. bile masa lebih, mood berblog pulak kurang. sis la tuh. haha. takpe. yg penting, i'm gonna miss u echah :)

sis pon da lame tak update. tak tau dah nak taip ape. help please. haha.

Hanim Mahali said...

tak perlu la sampai nak bersara.... updated bila ada masa je... utamakan yang penting dulu... ^_^

Mario said...

mohon maaf jugak ye sis...

ecah said...

macy.miss u too dear:)

sis soffea.heeeeee...ala.wlaupun da lame tak update.bila update best jugak entri sis.heee...cuti pun tak sempat keeee???teacher..teacher..

hanim.heee.takdela bersara.cuma jarang2 la update yunk.;p

bro rio.ala bro.ko takpernah ade slh ngan ak.anak2 twins sihat?heeee

ecah said...

macy.miss u too dear:)

sis soffea.heeeeee...ala.wlaupun da lame tak update.bila update best jugak entri sis.heee...cuti pun tak sempat keeee???teacher..teacher..

hanim.heee.takdela bersara.cuma jarang2 la update yunk.;p

bro rio.ala bro.ko takpernah ade slh ngan ak.anak2 twins sihat?heeee

Si gadis bunga said...

prioritize yg mane penting ok?
belog? kadang2 jenguk pun takpe kan? hehe :p

zuhanismohamed said...

sy pun dah jarang update blog..dah makin kurang semangat..he he

Aida Azryn said...

npe nak bersara pulak?huhu. :(

jgn delete blog ni.

iwan_dextrous said...

jgn ler mcm nie..hihi

YOUsoF said...

Bersara awal² pun nak buat apa.. Time muda kuat camnilah nak aktif blogging.. hehehe


Dahulukan keperluan dulu baru kehendak ok! ;)

Raji and Yeen said...

Btol tu bkn kdekut.. Bjimat namanya, ak phm hahaha ak pun nk on9 tpkse g library T.T

d_LA said...

awat akak rs sedih je bc entry ni..xpelah echah tayam, dahulukan mn yg penting ni..nk bg pinjam beruk akak pun echah jauh sgt..pdhal beruk akak pun semput sokmo skang ni..haha

Anonymous said...

anis.oke sayang.hee:)

zue.tula.kurang masa pn ade gk.;p

iwan.haha.;p

yousof.beres2.heee...

raji.haha.rajin ko g lib.ak malas.

sis dla.ololo..jgnla sedih.ecah akan selalu jenguk akak:)

kokser kokdam said...

ni pon tompang tenet skulah.. hahaha

ummiarissa said...

ecah...dahulukan yang penting dulu...bb ni bila2 boleh...

emieysandra said...

jgn lupe akak eh^^