Sunday, March 27, 2011

sesi masak memasak bersama 3 dara.

assalmualaikum.
tengah hari tadi aku pergi jalan-jalan umah nenek kawan aku,sebenarnya tujuan kami ke rumah nenek kawan aku tuh sebab nak pergi berguru untuk menentang tikus.sambil-sambil nak pergi ambik perangkap tikus.uhuhuh..rumah aku ni semakin banyak adik ti berleluasa.rumah nenek dia dekat je ngan machang ni.dalam 15minit dah sampai.

pastuh kila,yuni ngan aku sampai tuh nenek dia dah makan nasi.biaselah duk sorang,masak pun sikit je.nenek dia pun suruh kiteorang masak untuk makan sini.perghhh..aku tengok yuni sinsing lengan baju.pergh.masak la kiteorang walaupun dalam keadaan malas yang ampunn.

ni yuni duk potong daging.baru aku tau yang daging kena tengok urat-urat eh?mana aku tau.aku ingat main potong je.nasib baik yuni tau.jadik bior dia je potong.(picture kepala terpaksa di cut sebab kepala beliau togel)

yang ni resepi ketung-ketang aku.sayur goreng.HAHAH.ok lah tuh.dari aku tak nolong ape-ape kannnn...selalu aku lebih suka tolong makan je.;p

masa ni kila snap picture.aku lupa yang gambar tak gerak.bila dia cakap.kak chah nak ambik gambar.zup zup zup tangan aku kacau dging.sebab tuh vibrate je tangan.AHHA.ingatkan video ke chah oiii-_-
tadaaaa..dah siap dah.inilah resepi ketung-ketung-ketang kat dapur bersama tiga anak dara.heee...jimat duit makan tengah hari aku.;p.dahla masa nak balik mak(nenek) kila.tapi kiteorang panggil mak.bagi duit poket.yeayy!terima kasih makkkk:)).walaupun malu sebab kalau datang je mesti mak hulur duit.-_-.

apa macam?kira lepas tak kiteorang nak menjadi bakal menantu contoh?;p

46 comments :

Along Tapa said...

hummm...tak lepas...tak lepas...

kalo kat rumah aku, lauk bening2 ni memang fail la..ko faham tak ni??hehe

Gorengbaek - Cerita cuti yang menyedihkan....

Hangit Habis dah - Aku dah faham dah sekarang....

Kerat Senget - Hangit Habis dah

Solihin Zubir said...

byk lg nk kna upgrade ni sblum layak nk gelar menantu.. ahha.. ;-p

echah mashuri said...

@Along Tapa
bening??apa tuh?eh ko ni.masak nak cepat.simple2 udah leeee.kalaubnyk masa kari kepalaikan pun bolehhhhhhhhhhhhhhh;p

echah mashuri said...

@Solihin Zubir
lorh.ye ka?malas ah kalau gitu nak jadi menantu org.huhuh

The Crow Empire said...

3 Dara pingitan? koh3.. pandai dah masak. Dah pandai masak maksudnye dah besar. Kalau dah besar dah boleh kawen. Kalau nak kawen jemput crow yeh! heheh...

Crow : "ketung-ketung-ketang"
Ibu : "repair enjin bot ke?"
Crow : "aih~ org masak la.. sob2.."

(^___^)

d_LA said...

walaupun baru je lps melantak char kuew tiaw tp kenapa lauk paukmu ttp rs nk terkam2 je ni???bsr sgt ke selera aku ni??grrr

nur aisya humaira said...

da boleh kawin ni chah...hehe..:)

Raji berkata said...

belum lagi boleh kawen
kau kena praktis lgi byk dishes..
kalau simple cmnih aku pun boleh masak gak
ngahahaha

DuniakuAbstrak said...

cepat mudah dan mengenyangkan..hehe

JIJI YU said...

ehhe senang bebeno aku tgk ko masak

echah mashuri said...

@The Crow Empire
mestilah ajak rakan2 blogger!tp kena bwk hadiah besor2 ah.heeee...
AHHAHAHA..crow,kamu ni,siap buat dialog lak!kelakorrr;p

echah mashuri said...

@d_LA
xbesar akak.cuma berselera ah tu.hahaah.;p

echah mashuri said...

@nur aisya humaira
yessssssssssssss!;p

echah mashuri said...

@Raji berkata
ko ni raji!ak baru nak eksyennn!ahahah..ala.masa dia kejp je.lagipun msk simple2 udahla.nanti ak masak kari2 ak tunjuk kat ko baru la terliuq nak rasa sekali.huhuhuh

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
aku rase perut ko la paling senang nak isi kan!?;p

echah mashuri said...

@JIJI YU
susah Ji.seluruh tensgs dikerahkannn;p

lalink7 said...

mnariknyee masakan tuee..heheheh..

zati embong said...

oh adakah itu ikan singgang?hihi

myezatul aQma said...

wow..pergi berguru menentang tkus..
pas tu masak2 pulak..
adventurenya !hee

Wan Hafisah Collection's said...

chah~rupanya tgn ko ke tu yg tgh masak tuh?aduhai nampak sgt ganas!
tgk tgn pun tau ganas beb!

hahahhaa..

p/S: iya, bila potng daging harus tgk urat kalauu tidak..liatlah daging kamuuuuuuuuuuuu..

Wan Hafisah Collection's said...

oh ye..boleh baling ke laut jugak daging tuh..kalau keras dan liat sgt!

ngeri cah ko sungguh ngeriii..

kiwi said...

mcm mskn drp rumah..sedapnye.huhu..

kakchik@ella said...

len kali kalo men masak-masak ajak la kc. kc suka nih. hihi ..

Shazmiey Abdurahman said...

waw..look delicious..mintak bole.heheh

zuhanismohamed said...

peh..sedap gilo tu ! ha ha

M a W a D D a H said...

dah xlame la ni echah kawen...wehhaaa...

diana said...

belum boleh lulus lagi ni.
hahahah..
kalau nak lulus kena masak siap dengan hiasan nye tau..
lauk pauk pulak macam lauk kenduri..
tu baru boleh bagi A+..
heheheh

Cik Jari said...

hehe..janji sedap...simple n yg campak2 tuh la yg salunye sedap..ta pyh ikut protokol sgt..bukan nk bg raja makan...ngeh2...

aLya maNip said...

nak ikot juga jumpa mak kila..hehe
bila balik dapat duit..hihihi

►AdamXis◄ said...

Assalam...Bw dari Bloglist BCRoom.net

Waaahhh perot terus kelaparan bile tengok gambar2 makanan nie...nak makanan skit...lapor2...

Entri Terbaru : ►Motivasi : Bantuan Waktu Susah

Rina Rossoneri said...

wooooo bravoooo calon menantu mithali nih..haish, beruntung siapa dapat kamu....

Abang Jonni said...

yaaaaaaaaaa.... 3 org gadis dah layak dijadikan isteri... huhuhu...


sila2 pilih...

KUREKURE COMEL said...

wahhh..lumayan2....hehehe

Miss Yaty said...

wah!cdpnye...rse lapo plak mlm2 ni..hihi..nsb bek echah pndai msk jgk..yaty nk msk sayur pun belum tentu jd ni..hihi =,=

Cik Bidadari said...

perghhhh... lauk anak dara masak sure sedap... *tak sedappun bedal ajalahkan? actually serius lauk tu mcm sedap... mcm aja okey... weeeeeeeeeeeeeee... sory dtg lmbt.., keje banyak... nie baru dapat on9

mR.sYaH said...

aku tak kesah makan apa2 echah janji sedap.. hehe..

aLieF si Muncung ManiS said...

alief mengesan sesuatu yang sedap di sini..alief lapar ni...boleh tak echah dtg sini pulak..dgn kawan2 echah..tolong masakkan makann utk alief..hehehhe.gurau je

bunga said...

memang leh buat menantu ni chah..haha..

anda di tag,.haha...

http://salsalbilah.blogspot.com/2011/03/29th-birthday-giveaway-by-anim.html

d_tieah said...

Makanan yg simple lg best kan.. Lagi sedap.. Yg penting sendiri masak woo.. Hahahha..

Entry Terbaru 1 : Amy Search Pengetua AF Musim Kesembilan?

Cik TeN10 said...

daging masak apa tu echah?.. emm kl aku bakal mak mertua kau aku kasi lulus je.. haha

nora said...

bakal menantu ek
em...jap aku nak pk ni
menantu contoh ek...
em....boleh la boleh la :p
(kang tak cakap boleh ko nangis lak)

ENTRY HOT : 2+1

Cik SHiNJU said...

ooo patot ah suke p umah nenek kila..
dpt duit poket yer..hehehe..
pergi tiap2 mggu pun ok gak tu.. :P

~AmyLiana8886~ said...

macam best je tu..hehe

madammondoq said...

salam..

nice blog..
nak tahu tak apa yg setiap malam..malam pertama?
salam singgah ke blog saya..

TQ

- GC - said...

simple tapi sedappppp.. nyam3x

Cik Bidadari said...

:cedih entry bru xda ke?