Wednesday, March 30, 2011

dimana kamu sayang?

assalamualaikum.
maaflah tak dapat geletis kat sini macam biasa.sebab slow gila dah line intenet aku.nak-nak pulak semua projek-projek kena submit minggu ni ngan minggu depan.(bajet macam aku buat.padahal kawan-kawan yang buat.aku sleeping partner tak bergaji je ;p).minggu sekali lagi tuh dah nak start final.cepat je masa berlalu.tapi bagus gak.aku dah penat nak belajar.-_-.chaiyok ecah!chaiyokk.

sekarang tengah buat macro untuk troubleshooting monitor.lec cakap stage macro kiteorang kecik.bila besarkan stage tuh button-button terabur,nak masukkan balik satu hal.-_-


dahla aku punya bateri laptop ni hilang.jadik hanya bergantung pada tenaga solar.-_-

#situasi 1.
sedang buat macromedia ni banyak dah gak aku edit sebab button semua terabur mabur.tiba-tiba BLACKOUT>huwaaaaaaaaaa..makkkk.tak sempat save.meroyanlah aku malam semalam.terus tak ade mood.terus rasa mengidam nak makan lemang.hurm.lambatnya raya.

#situasi 2.
petang tadi balik kelas rase dah kena buat dah macro tuh.anggap je yang semalam sebagai dugaan hidup.dalam 45 minit bertungkus lumus tiba tiba PAPPP.dengan selambanya si yuni tutup suis laptop aku.huarghhhhh....aku rasa nak smackdown dia mase tu jugak.nasib baik masih sedar diri yang birthday dia esok.tak kan nak buat zalim kat besday girl.dan-dan je kila bawak balik nasi kerabu yang aku kirim.nasib baik.


moral of da stoli.sayangilah bateri laptop anda selagi dia masih bersama anda.hargailah dia.jangan lupakan dia.

#in memory,battery laptop cikai kepunyaan echah mashuri.:')

34 comments :

JIJI YU said...

dasat mu chah..tibo buleh ngidam nok make lemang..dasat sungguh

Solihin Zubir said...

mmg annoying kalo tgh wat keja, tiba2 blackout x sempat save.. heheh..

Rina Rossoneri said...

saya di sini sayang...
bateri lappy saya dah rosak pon..
dah tak ada makna nak syg dia lagi dah

The Crow Empire said...

Takde autosave ek? heheh.. sabo yeh ecah. Black out mmg menduga keimanan. hehehe...

(^___^)

AiDa AzRyN said...

bengang je kalau tenet wat hal kan?huhu..

mR.sYaH said...

sabar chah.. aku nipun bateri laptop ada tapi lemah giler memang kena pakai charger sokmo..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM
KAN GUA ADA KAT SINI SMS BULEH MAIL BULEH TEL PUN BULEH

Raji berkata said...

takde kena mengena dari blackout terus kau mengidam lemang =.=

xpe amik sebagai pengajaran
lepas ni lepas wat stu bnder jer save
hahahah

echah mashuri said...

@JIJI YU
lemang sedak weh,tp mak ak xajim pun wat.kena g ngindir umoh saem okmo.aaahaha

echah mashuri said...

@Solihin Zubir
rase seperti mahu lempang diri sendiri.ahahh

echah mashuri said...

@Rina Rossoneri
syg saya la sng.ahhha

echah mashuri said...

@The Crow Empire
heee..xde la.apliction 2 xde.T__T

echah mashuri said...

@AiDa AzRyN
lagi bengang bila balckout kan.xsmpt nak save kan.mcm entri bawh.hee

echah mashuri said...

@mR.sYaH
tp kalau ade best gak.

echah mashuri said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
heeeeeeeee.

echah mashuri said...

@Raji berkata
lemang sangat sedap.yela2 weh.heee.ak save lain kali raji!;p

Along Tapa said...

lorh..dah tau blackout..pesal ko tak guna lilin jek...(Serius aku keluor tajuk)


Gorengbaek - Nak kawen...tapi orang selalu terlupa benda-benda ni...

Hangit Habis dah - Laa...ni apa kenama lak "kebijaksanaan"nya ni...

Kerat Senget - YOUsoF : masih ada plan B

Cik Jari said...

sayang di sini ,kanda...

hehehe..

alll the best

DuniakuAbstrak said...

teruskan je niat murni kau tu smack down dia..

kemain kelam kabut jadual hidup dia..keh3

saya_arief said...

macromedia + button + blackout = pengsan.

Naddia said...

oh..macromedia itu subject minor kegemaran oke..hehe..len kali sentiase ctrl+s everytime da create button or link..

Cik TeN10 said...

baru aku sedar betapa pentingnya bateri laptop itu .. nseb bek aku simpan elo2 lagi.. huhu

chayok echah chayok !!!

- GC - said...

beli je lah yg baru.. takkan duit ptptn dh abeh kottttt.. haha

aLya maNip said...

adoii..ni kes parah ni syg..g la beli batery baru se..macam kes naya pon de gak..heeee

aLieF si Muncung ManiS said...

beli je bateri baru wahai echah..suruh abg ben buat contest "siapa mahu bateri laptop".. lepas tu echah masuk le..hehe

d_tieah said...

Camne boleh hilang? Kau ni.. Huhh.. Tu lah, lain kali tengah taip2 tu tekan save sesekali.. Ngee :) Aku pun pernah merasa hilang dokumen tak sempat save ni.. Angkara black out jugak.. Hahahaha..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

Fariq said...

selalu gak jadi camtu.. bateri ade tapi tak pakai sebab dah weng.. member lak keje asek charge hp je.bile dia rasa nak tutup suis charger, ngan suis2 laptop aku dia bedal.. huwwwaarrgghhhh..

*ingatkan macro tu yg budak2 bisnes ngan akaun blaja.. rupanya macromedia.. ceh..

**ecah kos pe?

d_LA said...

echahhh, jom kite bakar lemang berdua-duaan jom...RIP bateri laptop echah pnye..

bunga said...

chah ni..cuai tul..cubit kang,,hahaha..

Sogeking Kun said...

giler ah..tiba2 je bleh mengidam nak makan lemang, tak pasal-pasal..memang naya la bakal laki ko nanti..haha

diana said...

mak iah!!!tak de mood dan lagi teringin makan lemang..
tu la..kan akak dah cakap..
tak payah belajo..
kawen je..
kamu degil...

Cik Bidadari said...

weeeeeeeeeeeee... kita tak guna bateri... terus dari letrik... kalau keluar aja guna bateri...

HEROICzero said...

HAHAHA. memang sentap la kan kalau macam tu. =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak updat lagi awak ni... b3 tak jumpa la tu