Sunday, March 27, 2011

bunuh diri

assalamualaikum.
lama betul aku tak update blog.agak-agak ade tak yang rindu.ke korang rase aman?;p.semalam seharian aku pergi terengganu.yang tu tak mau cite sebab kiteorang pergi tak cukup geng.rase best tuh kurangla sikit.best tuh memang best.tapi kalau ade yuni,wana n mas lagi best.:).aku niat nak jumpa ciktom,sebab kakak kawan aku ni kawan ngan ciktom.ingat dia datanglah umah kawan aku yang buat makan2 sikit sebab adik dia dapat 11A tuh.tapi kawan aku cakap ciktom tak datang.frust tertongenglah aku.

korang ade dengar tak pasal budak pompuan yang nak bunuh diri kat kb mall tuh?aiyokk..nasib baik tak mati.kalau idak berhantu jadik kb mall tuh.dahla tempat tu jelah yang boleh pergi kat kb nih.hee.

bukan itu jugak yang aku nak cerita.tapi bila jadik camni.banyak pulak versi.ade cakap failed spm la,mengandung anak luar nikah la,pakwe khawin dengan orang lain lah.ade problem dengan mak dia lah.adoii..macam-macam lah dia punya versi.yang aku tau.kenapalahh pompuan nih nak mati sangat?ishh.bahaya gilaaaa...takuttt oh.


nasib baik tak mati.kalau tidak tak sempat bertaubat.aku bukan baik sangat.tapi kan bunuh diri tuh tak boleh dalam islam.mungkin ade hikmah dia tak mati.aku harap dia berubah.sama-sama kita doakan ek.

33 comments :

Cik Bidadari said...

serius bila baca kat news pasal KBMall nie... memang sedih. harap2 dia akan lebih faham... mati itu bukan jalan penyelesaiannya

zuhanismohamed said...

nak sangat mati cer makan terus racun tikus ke ape....isk..

macam lah mati semua benda boleh selesai..cetek betul fikiran..

The Crow Empire said...

Crow ade tgk vid tu skali. crow tak blh layan vid2 mcm ni. pedih.. Kejam la perempuan tu. Nyawa Allah suke2 hati die je nak lambung dari atas banggunan.. Aih~ Harap dia taubat. Insaf saja tak guna. Kan?

Semoga Allah mengampuni dia.. Saudara ku.. (^___^)

JIJI YU said...

setelah aku ukur ketinggian tempat die wat terjunan tu..aku rase peratus untuk die mati tu takderla tinggi sgt..

zati embong said...

aduh jiji punya statement xleh blah!haha.gile punya manusia.kesian kat abg2 bomba.nk tergelincir diorg.

echah mashuri said...

@Cik Bidadari
tula pasal.hrp dia sedarlah nanti.

echah mashuri said...

@zuhanismohamed
erkk.tula.menyusahkan org gak gitu.

echah mashuri said...

@The Crow Empire
suka komen crow.sampai xleh jwp ape dah.semua betul!:)

echah mashuri said...

@JIJI YU
ji!ak g kaji gak.nape xjmpe ko ha?????

echah mashuri said...

@zati embong
tulah.sian gak tgk bomba ist tuh.nasib baik xjatuh

soffea said...

nauzubillah.. mintak dijauhkan dr sikap putus asa macam ni. cetek akal. agaknye die tak baca entry sis on how to mend ur broken heart kot. kan echah kan? hahaha.

cik ubi said...

kesian dia..takde kesedaran pentingnya hidup..


tapi bagus gak, at least terhibur cikit org kat kB mall tuh, and wartwan hepi sebab ade berita..

aLya maNip said...

ishh..bhaya tol dak nie..

echah gie tengganu watpe syg?

mR.sYaH said...

betul tu.. hrp dia berubah..

DuniakuAbstrak said...

ingat nyawa tu boleh beli kat supermarket?

IMANSHAH said...

KB MALL tahun lepas kes kereta jatuh, sekarang kes bunuh diri lak

Rina Rossoneri said...

emmm,banyak pulak spekulasi.. apa sebabnya, dia dan Tuhan saja tahu..

Raji berkata said...

wh dpt jumpa tak ciktom?
cik tomato ker eh?
lme dh tak nampak der
salah tajuk*

ok2 betul lah alhamdulillah Allah masih tak tarik nyawa dia kan?
sempat lgi nak bertaubat..
ap2 pun sebab dia biarlah itu urusan dia dgn Allah kan? ^^

fitri said...

xseko la dio meninggal doh... hhmmmmm

echah mashuri said...

@soffea
haahha..tula.sape suh xjadik blogger.kan dh xdpt ilmu.;p

KUREKURE COMEL said...

sengal gile...tp..tak blh salahkan budak tu 100prtus...


hanya dia yg tau sbbnye....
hope budak tu insaflah..

echah mashuri said...

@cik ubi
haahha..ade lak gitu ko nih.tp tula.ahli stunt ke dia xtakut mati

echah mashuri said...

@aLya maNip
tula sis!ecah g jalan2.pastuh naik river cruise.heheheeh

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
tula.ak pn pelik.mybe dia depressed sgt kot

echah mashuri said...

@IMANSHAH
tula cikgu.macam2-_-

echah mashuri said...

@Rina Rossoneri
tula rina.nasib baik xmti kan.kalau idak sia2 je

echah mashuri said...

@Raji berkata
xdpt wehhh.ciktom xdtg punn~~~;(
sedihhhh

Solihin Zubir said...

bila dh dpt pluang hidup ni, moga dia bertaubat..

Sogeking Kun said...

weh,sape ada gmbar budak pmpuan tu?..aku dah lama kot cari,xjumpa!

:: noremy bte rahmat :: said...

macam2 hal yer...

p/s:saya tag awak gadis comel...
http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/03/contest-you-are-my-lucky-follower.html

diana said...

agak2 kalau dia terjun tu mati tak??
tak de nye..
paling teruk pun lumpuh je..
nyusahkan orang betul..

Miss Yaty said...

astaghfirullah..semoga beliau insaflah....

p/s: semoga iman kita semua xserapuh iman beliau...

d_tieah said...

Bongok betul budak tu.. Hahahaha.. Akal letak kat plae lutut.. Jadilah lagu tu.. Ngee :)

*Kau nak jumpa cik Tom? Dia nak ke jumpa kau? Hahaha.. Jgn marah echah..

Entry Terbaru 1 : Amy Search Pengetua AF Musim Kesembilan?