Sunday, February 6, 2011

zaman kencing bersepah.

Assalamualaikum.:)
tadi aku duk getik-getik selongkar akak aku punya laptop nih.tibo-tibo aku terjumpaaa khazanah yang palingg berharga.khazanah lapuk aku.aku senyum je bila tengok budak montel nih konvo tadika.kali pertama kot pakai topi segiempat kat atas tuh.dua tahun aku menyandang gelaran pelajar tadika paling berdedikasi sebab hanya sekali saje terkucil dalam seluar berbanding kawan aku yang lain..cikgu aku siap puji aku lagik.*tipu.sebab aku antara pelajar yang ghetiii cari jamban..bukanye duk kepit-kepit kepit.tup.tup.dah terbarai kencing bersepah.grr.


aku dari dulu lagi maintain buntal.memang tak pernah nak kuruih.masa kecik dulu sedih jugak aku.tapi kawan aku cakap.√°wak gemuk sebab ayah awak gemuk.dulu lahh..lebih kurang macam tulah kawan aku cakap.kawan tadika kan kite cakap awak saya.kalau tak cakap awak saya tuhan marah.jadi dulu aku salahkan baka abah aku.ala kecik lagi masa tuh.pastuh aku balas.ha!ha!awak kata ayah saya.nanti ayah saya buang awak dalam loji taikkk.!eh.taklah saya tipu je.saya tak jawap apa pun.saya nangis je.keh-keh.

eh.jangan pandang orang montel macam nih tak bergiat aktif tau mase tadika.semua benda aku masuk.dari hafaz al-quran.pertandingan bercerita.solo nasyid.menyanyi.kira macam-macamlah aku masuk.ingat lagik aku.

tapi yang paling aku ingat aku masuk pertandingan bercerita.pastuh kena hafal kan.aku cerita tak sampai sepuluh minit atas pentas tuh.aku blur.lupa lirikkk oh.eh.lupa skrip.aku senyap.lepas tuh aku cakap.KESIMPULANYA.JANGAN MENJADI SEPERTI KACANG LUPAKAN KULIT.sekian.wabillah hi taufiq.walhidayah.wasalamualaikum,warohhmatulllah hiwabarokatuh.peh.setel!senang je aku habiskan cerita bergantung gitu,.rilek je aku turun pentas.ibu-bapa kat bawah tuh bantai gelak kat aku.lepas tuh aku blur.tanya mak aku nape orang ketawa?mak aku cakap diaorang gelak kat aku sebab aku cerita tak habis.WHAT???cehh ayat what aku pakai.diaorang tau aku cerita separuh.mase tuh aku budak kan.aku ingat orang tak taulah aku cerita separuh.aku pun bantai nangis situ jugak.aku mati-mati ingat orang tak tau.cikgu pun datang pujuk semua janji nanti join lagi lain kali.tapi haghamm.lepas kejadian tuh memang cikgu tak wakil aku jadi pencerita dah.sedih aku.*kesat-kesat air mata.

haritu aku ade terserempak ngan cikgu tadika aku.dia cam lagi aku.lepastuh aku cium la tangan dia ambik berkat.tawaduq tak aku?tanya khabar lebih kurang.dia cakap cepat je masa berlalu aku pun dah besar.cikgu masih cantik macam dulu bagi saya:).




tadaaa...cepat je masa berlalu.aku pun dah mengembanggg kembung semangkuk.ko tau kenapa muka aku jadi oren campur hitam kat gambar nih.hitam adelah warna azali muka aku.dan oren adelah cahaya spotlightssss...spotlight menerangi aku yang sungguh tawaduq ini.:)

p/s;aku rase aku banyak duk cerita kenangan dulu.haih.cerita basi bagi aku memang mempunyai daya mutu dan keunggulan.

16 comments :

akema yazid said...

chah, pic aku konvo waktu tadika, aku free hair..
otai x aku??
keh keh keh..;p

echah mashuri said...

@akema.keh2.ko mmg sllu otai.haha..ak pun mak ak yg suruh pakai.kalau idakk togel jugak.hehe

Yann Mazian said...

ekekeke. comelnye ecah pada zaman dahulu kala. hihi. :D

ecah, ni link pasal nk mekap blog tu. yann da buat satu entri dulu.
http://yannyannyann.blogspot.com/2011/01/tips-kecantikan-kecomelan-diri-p.html

selamat mencuba! :D

d_LA said...

hehehe..comey je kisah zmn kencing bersepah echah..dla malulah kalo terserempak dgn cikgu sbb dla nakal sgt2 time skolah dulu..haha

echah mashuri said...

@yann.ehhe.comel ke?yahooo.ahha...oo..thnks ya sis:)

@d_la.haha..sis bukan ecah yg kncing brsepah.ehhe.

diana said...

la..
cahaya spotlight rupanye..
mati2 akak ingatkan cahaya keimanan tadi..

Anonymous said...

@akak.ahahhaha....kelakor lah akak nihh...ye tak ye kan..cahaya keimanan gitueee.;p

Liquid said...

comey jek ehehehe

nub said...

gaya mutu keunggulan na.. hahaha

echah said...

@en.iquid.keh2\

@nub.huhuh...ya la,

d_tieah said...

Muke ko lebih kurang je echah..
Tak berubah sgt..
Hahaha..
Aku pun ade gak jumpe gambar aku konvo ni dgn abg aku..
Time aku selongkar cari gambo abg aku kecik2 masa birthday aritu..
Tapi mls nak masukkan sbb dh byk gmbr aku letak..
Hahaha..
Mestilah cikgu ko cam echah, sebab muka ko tak byk berubah..
Serius aku ckp ni..

aLya said...

ade satu agie la echah..kalau cakap aku, nanti jadi hantu paku..hahaha

Along Tapa said...

dari kecik ko dah tunjuk ketereran ko mengarut ek chah...padanla dah besor ni terer semacam jek...


Gorengbaek - Cinta itu....

Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

LehaMY said...

bila tengok gambar dulu2 nie memang best gak mengimbau kenangan .

fuh ! ebatlah berani bercerita dulu . aiseh .

DuniakuAbstrak said...

cerita La detik-detik cemas kau terkuciL daLam keLas

echah mashuri said...

@tieah.betul la tuh tieah.rmai org ckp xbnyk brubah.hehe.sbb haritu ak pnh present kt kelas psl nih.org ckp muka sejibik dr krcik.

@alya,HAHA..betul2...mmg percaya gila ah.heh

@long.haha...yeke?entahla.otak piung.;p

@leha.ahhaa..jaman dulu mmg xpemalu.skrg.haihh..

@ayul.ahahah...yg tuh ak xingt.yg ak ingt trus basah je.;p