Sunday, February 6, 2011

skodeng awek.

assalamualaikum..
tadik.aku duk dengar anak jiran aku nih duk mengamuk taknak pegi asrama.dia sekolah SBP kat pahang kot.biaselah budak tingkatan satu.budak baru nak up.HEHE.duk asrama kena pulak buli dek ahkak-ahkak senior.apelah ahkak-ahkak senior ni buli adik-adik..tengok aku nih!senior yang berhati mulia.keh-keh.mulia?aku gunakan ayat mulia?keh3.aku dulu mana ade buli sapa-sapa.kena buli pun idakk.hidup penuh rukun aman damai la.sapa yang duk asrama baru tau feel dia camna kan?.duk umah tak boleh weh makan dalam baldi ke.makan megi yang jemur tengah panas ke.tak merasa la.jumpa orang histeria ke.takde.kat asrama semua ada.cukup pakej!
.
nak dijadikan cerita satu hari aku duk kat tepi tingkap.lepas tuh aku tertengok satu benda asing nun jauh di depan bangunan sebelah.blok aspura.asrama sekolah aku memang dekat je dengan blok asrama budak laki.cuma dipisahkan dengan dewan makan.dorm aku pulak dorm tingkat atas sekali.memang sah-sah boleh tengok free show laa.budak-budak laki ni nak g mandi pakai tuala macam tuh ja!!nasib baik iman kiteorang kuat.HEHE.eh.lupa pulak,cerita pasal benda asing kan tadi?aku nampak TEROPONG weh.teropong kecik.grrr...budak aspura nih tak dak keja lain ke?luka sunat pun belum sembuh lagi!ade hatiii nak skodengggg.

lepas tuh aku terus la repot kak akak tikah.selaku akak yang paling sengal dalam dorm aku.pastuh ade kawan aku cakap kita repot ah kat warden.biar kena spotcheck kat aspura.tapi aku tak setuju.sebab kalau spot check mesti aspuri pun kena sama kan?jenuh nak membayor denda tak kemas bilik.lagipun ramai yang bawak henfon.
pastuh akak tikah cakap.rilek-rilek.dia ade idea bernass punya.kiteorang pun berbincanglah.dan kate sepakat punn dibuat.ngeh-ngeh-ngeh.

tibalah hari sabtu.hari yang ditunggu-tunggu oleh semua warga asrama.yang itu hari pelepasan untuk berpeleseran.time outing tuh kiteorang duk cari teropong kat pasar.memang terbaik ah idea akak tikah.kite kena balas apa yang diaorang dah skodeng kita kan..so baik kite pun beli gak teropong skodeng diaorang.HAHA.kalau pikir balik sekarang agak bongok jugak idea akak tikah neh,tapi kiteorang jenis on je asalkan gumbira jadik belilah jugak teropong ajaib itu.yangg boleh
meneroka tubuh kaum adam.gahahaha..duhai kaum adam di aspura.hukum karma pasti ade.

malam tuh lepas je habis prep kak tikah ah yang mulakan misi skodeng modeng tuh.kiteorang tutup lampu pastuh dia ah paling banyak skodeng orang.yang kedua aku.keh2.aku bukan skodeng apa pun.nak cari secret admire aku je.tapi tak jumpa.frust menonggeng aku.heh.kawan aku pulak nak cari secret admire dia.lama jugak dia teropong.huh!memang dah gila teropong dah!niat asal nak membalas dendam dah jadi benda lain.bukan perkara sengal dah.perkara gatallll.

tapi kesudahan dia warden dapat tangkap kiteorang time spotchek bilik.memang kena denda ah.denda dia memang sangat tak boleh chegitaaaa..tapi sikt lagi nak kena buang asrama.alah.cikgu ni tak rock ah.bukan luak pun kalau skodeng;p

*aku rasa panjang no entri aku.tak larat org nak membacanya.hehe..sori ek takde gambar pastuh tak blogwalking ape hari nih.tenet sloww=_=.





19 comments :

akema yazid said...

haha..
gatai la ko ni chah..;p

aku dulu kena penampo dekat pipi sebab bawa toaster pegi hostel..
aigooo~~ ;p

Si gadis bunga said...

hey dear.
nak buat jahat kat belog kite konon.sorry,anon is not allowed in my belog. kihkih
;)

anyhow, i miss u tooo.
sudah lame tidak BW..
Masa terhad. ecece.

nakai juga kamu ni eh.
kitorang tak pernah terfikir nak beli teropong nak skodeng. ala, asal baru tahu trick ni. dah tak best lah..hehe ;)

Adzriel AB said...

skodeng pun nak buang asrama. ngader betullah warden tu.

zuhanismohamed said...

haha..dulu xmain skodeng guna teropong..

tp main laser ke aspura ! ha ha

princess laila said...

haha..echah! adoyy..klaka lar. ta kring gusi!panjang bjela pon laila bace yunk~

ooo..skodeng secret admire ae..~
sape2? ngeh2~

tokey said...

@kema.keh-keh.ak mmg gatai sejak kecik;p.eh.ang kena tampo.siann..ehehhe.

@bunge.ala.baru nak feel jadi anon.ehehehe.org line slow skrg,nk login blog pn payah;(

@adzriel.tula.bukan luak pun.hikhik

@zue.amboii..adbance.hehe.ecah pn smpt main laser tuh.tp kena kt wrden gak.wwuwuwu

@laila.terharunyaa sudi baca.ngeh2.
tnks ya:)

JIJI YU said...

muahaha...aku pernah skodeng anak makcik sebelah sekolah aku..lawa kot.

Along Tapa said...

ish3..apsal la ko tak bubuh cover...tak pun rasuah ckgu ko join skali..barula dia tak denda...

Gorengbaek - Cinta itu....

Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

echah mashuri said...

@jiji.ceh...berigakkk..hahaha.

@long.haha..warden ksygn aku tuh jantannn.buat po dia nk ushajntn.hikhik

M a W a D D a H said...

echah!!! mu skodeng nampak apa???

hahahaha

JIJI YU said...

muahah..weh toksoh la make ubat2..kalu kuruh doh..nok menteng tu beyeh nok make ubat..kali make ubat dea kuruh mmg epat naek la jawabnyo

Abang Jonni said...

mintak2lah... mak ... abang2 mu... makcik2 pakcik2semua baca entri kali nih....


huhuhuhu...

Fariq said...

hahaha,, hampeh,, orang skodeng,, die pon nak skodeng gak. kan dah kantoi.. :p

SSBP tu skola sukan bndr penawar ke?? kalo yg tu kat johor la.. :p

Kompilasi Aku Seorang Blogger

FariehanIbrahim [LBC] said...

LOL! tropong cri secret admire kottt,
haha!
besh gak kn xtiviti skodeng nie time kt ostel, pergh! rinduu plak time skola dlu. -.-'

echah mashuri said...

@adah.tak nampak ape2 pun semuanya COBAANNN.heheee.;p

@ji.yo ko?nak try diet eh.mu loni sumber konspirasi ak.eh.inspirasi.heheeh

@abg joni.abg akak ak mmg baca pun blog aku.heheeh...tapi takpe!diaorg tau adik dia geletis;p

@fariq.HAHA.manalah aku tauu.aku budak lagi time tuh.eh johor ka?heee

@LBC.heheeh,mmg rindu gila!

echah mashuri said...

@adah.tak nampak ape2 pun semuanya COBAANNN.heheee.;p

@ji.yo ko?nak try diet eh.mu loni sumber konspirasi ak.eh.inspirasi.heheeh

@abg joni.abg akak ak mmg baca pun blog aku.heheeh...tapi takpe!diaorg tau adik dia geletis;p

@fariq.HAHA.manalah aku tauu.aku budak lagi time tuh.eh johor ka?heee

@LBC.heheeh,mmg rindu gila!

d_LA said...

hahaha..tabik rrr kak tikah..hehe..barula sonok hidop..cane leh taw ni..cian plok smpai nyaris2 kene buang asrama..hehe

Anonymous said...

@sis dila.haha..ala.xpe.kalau asrama tuh buang kiteorg mmg rugila.sape nk tolong habiskan nasik kt dewan makan nun.hehe

DuniakuAbstrak said...

haha..echah gatai..kat asrama tmpat aku pun ada je budak perempuan skodeng-skodeng..Laki pompuan sama je..ngahahaha