Wednesday, February 2, 2011

update hapetah

err...err nak cakap ape yeee?saya tak ghetiii dah nak menulis blog.hampir dua tahun saya tak bukak newpost.tipuuuuuu....;p

sebenarnya kalau nak bukak newpost tuh boleh.adelah dalam empat jam nak load.tapi bagi blogger tegar itu hanyalah sebagai cabaran berblogging.internet lembab dan lemau bukanlah penghalang.=_=

lepastuh aku cuba mengedik dan membolosi lubang-lubang blog lain.tapi lagi haghammm..hampir enampuluhlapan kali reload baru keluar blog masing-masing.ade pulak yang blog berat kemain.jadi terpaksa aku tekan butang pangkah dengan hati sayu.sayu wehhh...semangat nak masuk blog.blog korang berat lak..sape suh letak widget pelik-pelik.sesetengah jelah.bukan semua.jangan tacing tau.kot-kot nanti keluar statement"suka hatilah i blog i !u ape kisah"takmau-takmau gitu k.aku cakap umum.:p.

lepas blog ringan dan lepas aku nak masuk.time komen pulakk..komen yang full window.uwaaa..sekali lagi hati ku tersayuuu piluuu.tak boleh load la.korang buat popup window eh untuk komen.nanti korang try tukar kat setting.yang belum buatlah.kalau yang udah tuh jangan angkat tangan pastu cakap saya dah buat dah chah.saya dah buat.

ha.satu lagi.satu lagi.word verification.tolonglah unablekan kat setting duhai yang belum buat.tapi aku tak kisah sangat word ni.kadang-kadang aku bukak new tab untuk image word kalau tak boleh load word tuh.takpe.yang penting semangat nak komen!semangat tuh penting.

ala korang jangan marah ye aku cakap semua nih.bukannya susah pun.buang widget pelik.buang word verification.buat popup window.hidup akan lebih damai dan tenteram lepas ni.kalau line slow pun aku boleh lagik beramas mesra ngan korang.;p

tapiiiikannn...cehh.ade tapi-tapi lagi.tapi rase dah macam line slow gila kan.rase dah nak buat blog ni bersawang.tapi bila akak diana duk seru ajak join contest terus rase nak melompat ke bintang.tapi rase macam nanti line elok la baru join.tapi aku harap akak menang sebab dia nak bagi kat mak dia.perghh..anak yang tawaduqqq...:)

oleh kerana aku senyap dalam bidang menulis merapu nih.aku duk belajar masak macam biase.tetap tak ghetiiii....korang nak tengok tak hasil seni masakan aku.
.
.
.



cakkkk!!!nampak tak anak panah kecik tuh.masakan ini telahhhhhhh....sehangit..sehangiittt..sehangit.sehangittttttttt.....*baca macam lagu masidayu eh .selangitttt.selangittt..selangitttttttt.

eh.aku rasa terlebih panjang lak.tadi cakap tak tau nak mula camne=_=.
hepi-hepi blogging ye semua.:)

14 comments :

mR.sYaH said...

hahah.. echah, blog aku berat tak??

oklh belajar lg chah.. nnt bg aku rasa plak.. heheh..

nub said...

bila line slow jaa mula la aku nak p wat hoby lama...

men kira semut dlm line. hahaha

♥ Juliana Violet ♥ said...

Nyam nyam.... nampak sedap... ayam eh?
Vee tak boleh mamam ayam... allergic...
=(

d_tieah said...

Sape masak tu sampai hangus?
Aiyooo..
Kalo mak mertua tengok mau dia suruh anak bujang dia ceraikan..
Hahaha..

Wei, blog aku berat tak?
Sebab kadang2 aku pun lambat giler nak loading page aku sendiri..
Huahuahu..

*Semua yang ko cakap tu bukan blog aku kan?
Blog aku kotak komen pop-up window n takde word verification..
Yahooooooo, cuti panjangggggg

Latest entry : Fitnah Dalam Rusuhan di Mesir
Latest entry : Misi Menyelamatkan Pelajar Malaysia di Mesir dan Hosni Mubarak Umum Berundur

Abang Jonni said...

yaaa... echah telah kembali ketang ketung di dapur.... huhuhu...

selamat maju jaya.... huhu...

aLya said...

waaa..nmpak kaki ayam lam kuali..hikhik :)

JIJI YU said...

gune la window live writer..ahaha..

echah mashuri said...

syah~hahaa..blog ko xberat...laju jek...

nub`~hhahaa..await hang ni..benda lagu tu pun hang suka ka?pandai x ak ckp kedah.ehheeh

vee~alaaa..xsedap pn sbb hangit.la nape lak leh allrgic ngan aym..rugi lahh.ehhee


tieah~haahah..asal cuti je bahagia kann...padanlah seronak sgt update.weh.blog ko ok je.mantop!

echah mashuri said...

abg joni~hahha..xmaju maju gak bro.duk gitu je ak..adoii

alya~hehhee..masak je kaki ayam tuh;p

jiji~best ke weh?

TunTeja said...

chah..blog saya pulak cane? berat tak :p berat mata memandang.berat lagi bahu yang memikulnye.kwang2.

diana said...

peghhh!!kaki ayam ...
mencengkam tu echah!!

kalau tengok dari kecomotan kuali tu..
sah!! echah dah boleh kawen..

nas said...

betul tu.. aku xgemar la full page...atau embeded below post.. lambat...lagi2 kalau ada capcha..
isk3

princess laila said...

hee.laila pun baru nak buang sikit2 bhan sampingan blog :)

waaa...pandai lah tuuu masak...bleh wt nantu! n_n

echah mashuri said...

teja~blog kamu oke jelah.ehhehe:)

akak~~hahaha...sebenarnya sllu tak masak pun kaki ayam tuh.buang ja.tapi rase nak masak.ehhhee...cehh..betul ke kak!seronakkknyeeeee;p

nas~~kiaa seruppaaa.hahaah

laila~~tp blog laila oke je dear:)