Thursday, February 3, 2011

cerita aku dan suami

sebelum aku cakap ape-ape,aku nak mintak maaf sesangat kat korang sebab tak ajak pun khawin haritu.benda nie sebenarnya tak rancang.mak aku terima pinangan tuh.sebenarnya dah lama dah.cuma aku tak cakap kat orang.aku nak letak gambar khawin pun kiteorang buat kecik-kecik je.biaselah.same-same masih student lagi.aku tak cakap sapa-sapa kecuali kawan-kawan dan saudara terdekat je.

mula-mula khawin memang janggal gila.tapi suami aku baik ja.kira cukup pakej suami mithali untuk tahun 2011 neh.kalau macam ni baik suami aku tak lama lagi dapat baby la aku.kih.kih.betul!aku bahagia sangat.walaupun semua serba sederhana.aku bersyukur sebab dapat khawin muda-muda.maknaya dah khawin nih aku dah ade tanggungjawab yang lebih.harap aku tak jadi macam budak-budak lagi.sememeh je.

aku ingat lagi malam akad nikah.berjuraian air mata aku.sebak gila.feeling macam cerita ayat-ayat cinta wehhh!!!serius best khawin.korang cepat-cepat ah khawin.baru rase best dia camne.hikhikhik.

sebab tuh aku dah jarang update blog.sebab....sebab.....aku kena buli dengan suami aku!!gila.aku menyesal khawin hari tu.baru seminggu khawin dah naik tangan.perit wehh..kena tendang la..tayikkk punya laki.tapi aku tak cakap la camtuh.aku kan isteri contoh.mesti aku cuma tekup muka nangis-nagis macam tuh.dalam hati tertanya-tanya.kenapa abang buat echah gini.mana janji abang.

mase time aku duk rumah mak dia.aku masaklah.mak dia tak berkenan cara aku masak.lepas tuh aku cakaplah aku biasa masak gini mak.lepastuh suami aku dengar dia terus tolak aku.marah benar dia aku cakap kat mak dia macam tuh.terkena pulak kuali panas tuh.lepas tuh aku pengsan.

tiba-tiba aku dengar suara mak aku pangil aku.makin lama makin kuattt....gila terkejut aku.aku tersedar dari pengsan.gosh!tengok jam dah pukul 11 pagi.eh 11 tuh pagiiii ke?aku urut dada..fuhh..nasib baikk..mimpi je kot.tapi aku rasa macam benar-benar berlaku weh.sebab lama gila aku mimpi sejajarlah dengan lambat gila aku bangun pagi.;p

benci betul aku.kalau mimpi mesti laki aku jahat.grrr..aku nak lelaki bawah lindungan kaabah!;(
dulu pun kawan aku mimpi aku camni jugak.nauzubillah.aku nak laki aku romantik la.romatika!

24 comments :

Lelaki Ini said...

selalu apa yg kita nk kdg2 tak dapat!

JIJI YU said...

muahah..jarang apdet blog sebab kena dera..dasat ko suami ko dlam mimpi

Cik TeN10 said...

ahahaha..mati2 ingt kawin betul td..haha

DuniakuAbstrak said...

syy jgn cerita mimpi kita yang hari tu

♥ Princess ♥ said...

ingatkan betul2...haha

maCy said...

nk pengsan byk2 kali. adoi. mmpi la indah sikit yunk. haha ;D

Fariq said...

ceh,, mimpi rupanya,,

dya adriza said...

haha adeh.. nazubillah la dpt laki cmtu..

AiDa AzRyN said...

ceh hengatkan betul2 dah kawen.. =.=

mR.sYaH said...

hahah.. sian ko.. hrp2 xjd kenyataankn..

M a W a D D a H said...

xbest langsung mimpi echah dpt laki camtuh...haha

Anonymous said...

@lelaki ini.betul la.sangat bersetuju.hehe.tapi orang cakap mimpi xkan jadi knyataan;p

@jiji.haha..sampai ati deh suko.sian kite.wuwuwu

@cik ten10.niat mmg nak khwin.tp calon xde.;p

@ayul.eh abang.maaf sebab dah xmithalikan diri ini.hahaahah.komen mst sengal2 kan.ahha;p

@princess.kite xmau khwin ag dear^^

@maCy.entahla nape sllu mimpi xbest je .uwwwwaaaaa

Anonymous said...

@fariq.haha..suka sangat ke lau ak dpt laki gitu.heee...nasib baik mimpi ohhhh..

@dya,tula dear.kalau dpt mkn penampo le ari2.

@aida.haha..kalau kite khwin kite ajak dia la.;p

@syah.haha..kan sllu org ckp kalau mimpi tuh maknanya xkan dpt.ehheeh...sedapkan ati.;p'

@adah.heee..mmg xbest punnn..grrrr...

princess laila said...

adeyh..mmpi ghupanyar. mula memng tanak caye. pastuh..'ohh..btol la nih...'...last...'haa.nih msti mmpi nih!' haha~ ecah......

i'Allah ecah dapt suami y baek :)

Abang Jonni said...

adeih... berjuraian air mata masa akad nikah.... adeih ... tak bley blah aku... huhuhuhu...


dahsyat ah mimpi mu .... huhuhu..

echah mashuri said...

@laila.haha..ecah pun tak prcaya jd suami org.tp benci ah kalau dpt laki gitu.nasib bek hanya mimpiiiiii.;p

@abg joni.ala..ak saje je cakap menangis tuh,.saje buat gmpak,mane ingt sgt mimpi tuh.ehhe;p

d_tieah said...

Echah sayang, ko tau tak ape yang aku rasa masa baca entry ko ni..
Memula aku rasa "biaq betoi si echah ni kawen?"
Pastu rasa cam tak sabar je nak habiskan entry ni..
Da terasa nak skip dan tengok part last2 je..
Tapi aku tak mau miss citer ko, aku teruskan pembacaan dan aku mulai senyum bile ko kata ko mimpi..
Wei, ape lah ko ni bangun lewat?
Mentang2 lah cuti balik kpmg..
Eh2, ko balik ke?
Baliklah kan?
Bukan jaoh pun kedah dgn kelantan..
Betul ke fakta aku ni?


Latest entry : Istimewa di Hari Ulangtahun ke-23 Deen Hotfm

ummiarissa said...

echah...akak baru je nak meluahkan marah pasal tak jemput kawin..dahlah akak tengah duk cuti kat kelate ni...ropa-ropanya....mimpi..aduhhhh!!!sakitnya..

aLya said...

adoii..zalimnya suami..haha
orang cakap realiti nnt sebaliknya..so ada harapan dapat yang romantika :)

echah mashuri said...

@tieah.haha..mana adenya ak nk khawi n oii..tak de yg nak lah;p.ak dk klntan je nih.hehe...

@akak ummiarrisa.ehhe..ecah kalau khawin nnti insyaALLAH ajak akak sbb nak hadiah;p

@alya.ye ke dear.wahh..nasib bek.ehehe

diana said...

kalau mimpi dapat lelaki ronmantik kang kata mimpi lucah pulak..
tau2 je la kan..
suami kalau romantik cemana ..
babak pegang2 urut2 mesti ada..kan???

d_LA said...

grrrrrrr....baru je nak mrh sbb x ajk dla kawen..eh, x ajk mkn ns minyak..dh agak dah budak neh msti mimpi di pg ari..haha

bunga said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@akak diana~.haha.tula mimpi yg ecah tunggu2.haahahah.;p

@d_la,mestila ajak akak dila kite.,barulah naik jumlah hadiah dpt.ahhahah..;p