Wednesday, February 23, 2011

ujian sikit dah nak gelabah-_-

assalamualaikum.
serabuttt sangat sekarang.serius rasa serabut gila.memang nampak macam aku tak ada problem*merujuk pada yuni cakap yang aku tak nampak serabut,ade problem,stress dan whatsoever kan.ceh.whatsoever atas dahi,entah betul ke tak aku speaking-_-.

serius aku rasa down.penat,berat kepala otak.dengan kerja assignment.dengan masalah kawan-kawan.dengan kehidupan yang bakal sengkek lagi.entahla.penat kepala aku fikir,macam ada batu besar duk hempap atas kepala.ehh..hiperbola betoi.tapi betul la.sebab tuh aku rasa nak mengular kejap sebelum buat assignment.keh.keh.keh.aku rasa blog ni jelah medium untuk aku sampahkan keseliratan kepikiiran kedalam tong sampah!

kawan baik aku,kena dismiss dari U,dan aku tolong pikirkan.camnelah dengan kehidupan dia nanti.walaupun aku tak tunjuk aku tak bimbang.tapi dalam hati aku tak siapa yang tahu.aku risau.risau sangat.lepas tuh dua orang kawan aku punn dah dapat result stpm,dan dua-dua dapat rendah je result.diaorang pun duk share problem dengan aku.bukan maknanya aku tak suka diaorang share problem tuh.tapi aku rasa kepala otak aku berat duk fikir.nak nangis pun ada.sapa dapat tahan weh.kawan baik masa sekolah.kita janji nak berjaya sama-sama.tapi ade yang terkandas.dan aku hanya dapat tengok dan tak dapat tolong diaorang apa-apa.serius aku rasa down gila.

nak diikutkan assignment pun berlambak-lambak.hari-hari ade je yang kena present dan submit.tapi aku tak kisah.sebab dah paham sangat,tengah-tengah sem memang time asemen tupp bergabungggg.melatoppp!bommmm!tapi bila serabut nih bercampur-campur dengan benda remeh yang lain aku rase sakit kepala.aku nih jenis banyak berfikir ke?ke jarang guna otak.tu yang ade problem sikit dah sakit kepala.jangan maigrain sudah!

yang lain pulak masalah duit.erm.duit.ok.stop.no money no talk.so aku tak boleh nak talk panjang-panjang.-_-

erm.aku dah buang sikit kat sini.aku harap benda nih buat aku jadik lega semula:)

33 comments :

JIJI YU said...

antare fungsi blog ni tempat men cuwahakan ape yagn dok tersimpan dalam perut kite..ahah macam jamban dah blog ni ek.ehe

rossoneri said...

bila dorang luah,kita dengar je.. luahan dorang xsemestinya kita kena tolong selesaikan...dorang kawan baik kamu,dorang pun faham kamu bukannya boleh selesaikan segala masalah...dorang cuma nak pinjam telinga kamu je..kamu cuba bagi encouragement kat dorang...

untuk yg dpt stpm rendah,dorang boleh cuba utk msk kolej,ptptn ada, jgn risau..mmglah bermula drp diploma,tp skrg ni dip atau degree sama je,sbb xada experience kerja.. tapi nak pilih course tu make sure course yg byk peluang kerja mcm business/pelancongan/ kulinari

diana said...

aih..
macam siyes je masalah ni..
kena buat derma kilat la macam ni..
hehehh..

iqbalsyarie said...

saya yakin masalah ini bukan lagi masalah terpencil, juga tidak masalah yang kecil. Pun begitu, penyelesaian tetap wujud pada sebuah sabar dan redha. Tidak lupa, usaha yang dilaksana, hasil rencana pemikiran yang tenang. Maka, bertenang dan saya sebagai sahabat, doakan segala kebaikan yang ada kepada kamu, juga sahabat-sahabat kamu ya echah :)

mR.sYaH said...

berat gak echah.. tapi apa2pun ka jgnlah rasa down sgt.. cuba bertenang ok.. setiap masalah ada penyelesaian.. assignment tu kau buatlah slow2..

Azuan said...

tenang dan sabar..gud luck!

akema yazid said...

chah, ko pehal lembik sgt neh???
cuba kuat.
harus!!!
oke?? (:

hidup xda masalah, bukan hidup namanya.

apik pehe said...

echah..sabar ek echah..kena tabah ..ni semua dugaan dari DIA

lea said...

sabar jela..kehidupan student memang cmtu
kdg2 rasa tension sgt2 kadang2 rasa hepi sgt2
sabar taw echah!

echah mashuri said...

@JIJI YU
pehhh..jmbn pun jmbnlh.huhuhu

echah mashuri said...

@rossoneri
rina.thnks untuk komen nih.senyum.dan senyum lagi.:).betul tuh.cuma kdg2 terasa cm kusut je.xdp fikir ape dah.thnks rina.:))

echah mashuri said...

@diana
pehh.akak.singgit sorang dah cukup.nanti tolong bank in kan ek.ehheeh;p

echah mashuri said...

@iqbalsyarie
iqbal.thnks bro.macam terpujuk hti bila baca komen nih:)
terima kasih.

echah mashuri said...

@mR.sYaH
syah.heee.ak malas .semua nk buat las minit.lepas tuh mula jdik gini

echah mashuri said...

@Azuan
:)

echah mashuri said...

@akema yazid
org gedik mmg sllu lembik.ehhe
ko doakan ak cpt kuat k.:)

echah mashuri said...

@apik pehe
yup:)
thnks apik!

echah mashuri said...

@lea
cuba bersabar.nasib baik leh luah dlm blog.ehhehe

Zara Hannan said...

oh! kita serupa~ tapi zara dh tak taw dah cmne nak luahkan kat blog! huaaaaa.. T.T

DuniakuAbstrak said...

aku yakin kau boLeh buat sebab kau echah, bukan farah fauzana mahupun murugan anak Lelaki padiyapa

sebab itu aku yakin kau boLeh

yu go girL!

aLya said...

rilex dear..dugaan blaja memg cmtu..cmpur ag dugaan as student..
tamo sedey2 ye..nntikan meletup..boomm!!!!
hahaha
chill ya babe :)

Cik TeN10 said...

sabar echah sabar..
setle one by one.. good luck!! (>.<)

d_tieah said...

Jadikan diri macam lilin yang sentiasa menerangi dikala ketiadaan elektrik..
Ya ya ya, itu adalah ECHAH MAHSURi..

Sabar je yang aku mampu cakap echah sebab takde sorang manusia yg kat dunia takde masalah.. Aku pun sama tapi ko untung dapat luah dalam blog.. Aku tak dapat sebab aku dah rasa blog aku langsung takde privasi untuk aku.. Cukup dgn memberikan org lain tersenyum baca entry aku, itu sudah memadai untuk ubat kedukaan aku.. Sabar wahai sahabat.. *Tetiba aku teremo jugak!

Entry Terbaru: Masturah Abu Bakar Sangat Popular Dari Ben Ashaari

Wan Hafisah Collection's said...

Echah~mcm akak ckp dl, hal duit akan jd mslh bila kita xde inisiatif. kalau echah nak akak buleh tlg ajarkan. ini offer ke-2. heh. meniaga ni alwys have a good oppt to make money. dl ms degree akak kerja n meniaga utk support diri sendiri, malah akak lebih mewah dr mereka2 yg dpt PA MA. hehhehe..

bunga said...

echah setia dugaan ada hikmahnya..haha..

bunga tag contest kat echah sbb echah pandai merepek..

http://salsalbilah.blogspot.com/2011/02/contest-ada-apa-pada-nama.html

Solihin Zubir said...

mmg rsa kesal sgt2 kalau xdpt nk tolong kawan kita selesaikan mslh..
tp, kalau kita x mampu, nak wat cena..
skdr mendengar luahan mslah diorg pon dh ok..
tolong diri sindri dlu, sebelum tlong org.. =)

mR.sYaH said...

echah kau kena tag dengan aku.. hehe..

d_LA said...

haha..gelak sbb baca 1st komen tu..jiji tu mmg suke ckp bnda jijik..haha..

echah tenang ya laling..cool babe..InsyaAllah semua selamat taw..byk2kan berdoa dan bersenam..

Ieqa Swetluv said...

masalah kita lebih kurang sama ja.. study, money, asgmnt...urghhh.. tp sabow jela..even pas abes study pun.. masalah kat dunia ni x kan habis, lepas satu, satu lg dtg.. yg penting kita kena bijak semua masalah tu ok! =)

princess laila said...

ecah...sdeynyer bace~
saba keyh :)
tiap ujian tuh ad hikmahnya.
ngadulah pada Dia syunk n_n

skandaLdariLangit said...

kalau ska boleh kasi syurga daddy ringan beban, ska dah kasi. syurga daddy tu suami kaya raya. hehe

Miss Yaty said...

sabar ye sayang...lumrah kita sebagai pelajar kena lalui semua tu....assignment,test,duit....

pape pun jgn lupa berdoa semoga di tenangkan hati dan di permudahkan segala urusan..gudluck taw ;)

echah mashuri said...

@Zara Hannan
huh.tu la dear.sedeyy:(