Friday, February 18, 2011

A to Y + Z | About Me


tag dari seharum bunga .thnks dear^^.sebenarnya dulu aku pernah buat 25 random things tuh.yang ni pulak ikut abcde.lebih kurang sama je.kalau panjang maaf.sebab merapu je;)

A-aishah namaku.mashuri nama ibuku.dulu aku pelik gak,nape aku sorang je nama pangkal A.adik-beradik yang lain semua Z ikut abah aku Zin.pastuh mak aku cakap tok bomoh yang namakan kat aku masa kecik-kecik.dia cakap bagi dua nama je kat aku.samaada nur aishah ataupun kalsom.kalau tak mesti nama aku sekarang som mashuri..>.<

B-Beranak kat rumah.eh.mak aku beranakkan aku kat rumah.tak sempat weh nak ke hospital bagai.keh-keh.nampak tak.mula-mula nak keluar dunia aku dah gelojoh.;p.sekarang?tak payah cakap ah;p

C-cantik,manja,putih,kurus,baik hati.mulia jiwa,mengoda,pandai,itu bukan ciri-ciri aku.

D-dahla cantik manja ape kan..pemurah lagi,sifat keibuan semua.tapi sayang.tu pun bukan ciri-ciri aku=_=

E-entah bila aku dapat lupakan seseorang yang pernah hadir dalam hidup aku.ade tak nak mengubat luka dihatiku ini?anyone??;p

F-Fasih berbahasa kelantan.keh,keh,keh.sebenarnya aku kan adelah nak call skandal aku nih.tapi serius ah aku maluu..kot-kot keluar bahasa ketiga aku.:D

G-gelenyar,geletis,gedik tuh biasa bagi seorang bernama aku.tapi bukan gatal.

H-hari aku beranak jatuh pada 19 mei 1991.kadang-kadang jatuh pada hari ape nih..alaaa..yang perayaan hari selalu jatuh bulan mei tuh.thaipusam ke apa ek?lupa.eh.ke hari wesak ye?

I-impian aku nak jadi pendidik.tak kisah ah jadi lecturer stereng keta punnn.asal dapat mengajar orang.biase ah,aku kan perasan diri serba-serbi ilmiah.


motif gambar.entah.dia comel :))

J-Jangan bagi aku siang ikan ataupun makan ikan.sebabbbb akkuuuu takkk retiii dan kurang makan ikan..baiklah.dengan terbongkar ketidakpandaiaan aku menyiang ikan.aku pasti mas khawin aku dah jatuh sebanyak50sen;(

K-kalau aku sayang seseorang tuh.tak kira la kawan ke lebih dari kawan ke.aku mudah memaafkan dia.even dia dah buat aku macam kentut kepal.betul tak tipu.

L-lengan aku ada tanda lahir.dan sebab aku ada tanda lahir lah aku selalu berendam ngan air mata masa kecik.mana taknya.abang long aku selalu cakap dia jumpa aku dalam buluh pastuh buat balik dan mak aku bela aku.so dengan rasminya aku jadik anak buluh betung.dahla masa kecik tuh ade kan cite buluh2 betung nih dalam tv,mati-mati aku percaya.masa tuh rase drama habis aku nih.sikit-sikt nangis=_=.

M-mudah makan nasi tambah dua pinggan.

N-nak sangat dapat baby cepat-cepat.lepas tuh dapat tidurkan dia.suapkan dia.peluk dia.haihh..bahagianya menjadi ibuu.


berangan je nak dapat baby yang comel camnih.melainkan khawin dengan abam salleh;p

O-ovum adelah sistem pembiakan manusia jenis aku.

P-pantang dengar lagu dangdut.mula lah nak bergoyang inul.*tipu.tapi kadang-kadang ye jugak;p.tengok tempat laa.ehhee

Q-qari-qariah.serius q tak reti nak tulis apa.seputih Qaseh ramadankahh?

R-rasanya aku jenis tak teliti,tak ambik kisah.sebab tu kalau terasa ngan aku ke korang kena cakap.sebab aku kadang-kadang tak perasan benda tuh boleh menyinggung ke apa kan.cakap main lepas je.

S-sesuatuuu yanggg tak disanggkaaaa.seringkaliii mendatangiii kitaaaaaa..

T-tak pernah tengok wayang.memang aku jakun punn.tapi aku lebih suka tengok cd songlap.sambil tido bertatahkan katil berlian.

U-uhh..uhh.panjang nyaa tag nih.

V-viva je aku tau pangkal huruf ‘V’.selain itu ‘Van’,’Vincci’,’Vanezuela.’

W-walaupun luaranya aku begini.dalamanya hanya aku dan DIA saja yang tau.

X-x-ray la hati aku.kalau korang tak caya yang aku sayang korang semua.walaupun tak pernah berjumpa or bertemu.tapi aku hargai setiap kesengalan korang.keh-keh-keh.yang penting i lap u bloggeriann bebeh.<3

Y-yang benar,ecah mashuri.

Z-zzzzz....tidur adelah syorgaaa dunia bagi aku.;p


*sapa komen automatik anda di tag.keh.keh.

16 comments :

NARDtheNERD said...

awwww...
i pun suka baby.
hehe.
:)

diana said...

ni bukan komen ye..
ni angin2 lalu saja..
"'ssssssssssssssss..."
bunyik angin....

cik sue ;) said...

som ;D

Amira Naddia said...

nk sgt dpt baby itu bahaye

Fariq said...

ni bukan komen ye..
ni angin2 lalu saja..
"'ssssssssssssssss..."
bunyik angin....

kehkehkeh

bunga said...

eh eh..terkomen lak..hahaha.

♥ Juliana Violet ♥ said...

@NARDtheNERD

Tak boleh nak komen, entah kenapa. Terpaksa komen dekat sini. huhuhu...

Beranak dekat rumah? Serious tak dpt imagine dear.

d_LA said...

ni bukan komen..ni menyampuk jer..haha..echah tayam tgk x lg cite baby n me??baby mason tu la yg berlakon..comey giler..akak pun suke bb mason dan hero citer tuh..hehe

Cik SHiNJU said...

Sib baik x komen..ehehe

Wan Hafisah Collection's said...

Tang jadi ibu tu akak tak tahan nk gelak guling2 tahap gaban beranak lapan!!!!hahahahha.
abam salleh oh abam salleh!!

http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com

d_tieah said...

Sampai habis aku baca..
Wei, ko lahir tahun 1991 ek? Baru tahu.. Hahaha..
Malas nak jawab tag ni even aku komen..


Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

AngahSayang2314 said...

hehehe kalau bab nie angah dah buat dahhhh hehehe

Cik Jari said...

suka ciri K...

echah mmg baik...

fiezah91 said...

hahaha... lahir 1991 jgk rupanya..cisss...

bt2 x nampak ayt ada * tu..

CIK TOM said...

cik tom pun xreti sgt nak siang ikan...heheheh.....

tdo la yg plg best sekali!

p/s: sori cik tom br berkesempatan singgah sini ;)

soffea said...

haha. ciktom n echah. geng. geng. tak pandai siang ikan. tak kire waktu siang atau malam. apakah? haha.

echah. semoga tercapai cita2 menjadi pendidik. aminnnn :)