Friday, February 18, 2011

disebalik ambo gini jah



menjadikan blog sebagai tempat kemerapuan serius adelah sesuatu yang tak dijangka.entah kenapa jadik rajin update blog padahal dulu berbulan-bulan blog nih tak ade orang nak jaga.sebenarnya masa aku buat blog.aku tak pernah kenal apekah menatang blog nih.orang sekeliling aku pun tak ade yang ada blog.aku terdengar pasal blog pun kerana kawan aku pernah ber YM dengan seorang lelaki.dan dia pernah bagi link blog dia.seingat aku lelaki tuh nama putera katak ke apa.lupaa.haa,lepas tuh baru aku kenal blog.so dengan ntah apa-apa aku pun dftar la blog neh.dalamnafascinta tuh pun aku tulis sebab aku tak taulah sebenarnya dia tuh adelah akan jadik url blog.

serius aku mula dari zero,tak ade sapa-sapa nak baca entri aku.lagipun aku tak tau kite kena blogwalking,komen-komen orang ke apa.masa tuh aku cuma baca blog iqbal.dulu namanya pondok cinta.aku baca setiap kali dia update.sehinggalah aku tergerak nak komen dia.lepas tuh dia terus datang komen aku.barulah aku tau secara slow-slow yang blogwalking tuh apa.dulu silent reader je.sekarang ni aku selalu je singgah di blog iqbal.tapi jarang sikit komen.sebab line slow.sori bro :).antara yang mula-mula komen blog aku tak silap syah dan aki.aku sayang aki.nak sayang syah tak boleh.kekkke.Aki!rindu dowh.ko pun dah lama tak update blog.napelah semua dah jarang update ye.T__T

aku ingat follower pertama aku adelah nekmo.masa tuh hepi giler..tapi sis dah jarang kan update blog sekarang.rindu sama kamulahhh..tapi sekarang,ramai blogger yang awal-awal aku kenal dah sunyi sepi.antaranya maCy,mario,mimiey,xaturen,firdaus dan ramai ag.entah kenapa diaorang sunyi je sekarang.mungkin ade sebab masing-masing.ada yang aku remove bloglist.bukan sebab aku tak ingat.tapi sebab dah lama tak berupdate.kalau korang aktif balik aku akan masukkan balik.aku sayang korang semua:)

dulu aku pernah down dengan blog nih.ingat lagi entri ni dan banyak entri lain.jadi aku rasa walaupun aku tulis pasal peribadi aku.tak berilmiah.tak ade apa-apa.aku dah tak kisah.sebab niat aku mula-mula blogging pun nak menulis pasal life aku sendiri.walaupun ade yang cakap-cakap tak sedap nak dengar ke apa.aku dah tak kisah sekarang asal aku boleh lepas gian menaip.kadang-kadang ada blogger yang suruh aku tulis ilmiah sikit.tapi aku tak bolehla.tak bleh on sangat.jadi aku nak cakap kat blogger-blogger baru macam aku nih,korang tulis je apa yang korang nak tulis.susah nak puaskan hati semua pihak.:)

p/s::sori tak gi gedik-gedik blog korang.duk umah.line macam biasa.terchentaaaaa....::

25 comments :

tomato said...

rasa macam kat blog list tu ramai dah hilang oh.. klu ceq buat blog list ade ke nak ek ? wuu

keep blogging laling ! go go !

(ekceli ceq pon ade rase down nk blogging sbb ade ssetengah blogger bla3..tamo ckp) hehe cayok !

nas said...

samalah ngan aku..dulu blog aku suram gile weyh.. aku terpaksa singgah ke blog org lain untuk bagi diorang singgah balik..
hu3
weyh...nape syah xleh plak?
dia dah ade ehem2? hehe

DuniakuAbstrak said...

ni sejarah bLog ambo gini jah bab berapa?

hehe

"sori tak gi gedik-gedik blog korang"

aku setuju, kau mmg suka gedik- gedik..

hahaha

soffea said...

wah. sejarah tersingkap. ewahhh.. sis pon same. dulu blog memang lagi merapu. cm hape je. skrg masih merapu whut. wahaha.


echah. sis pon mintak maaf. skrg jarang nih nak walking2 di arena blog. masa n laptop. haihhh~

blog pon sedih je. tak de org nk singgah. waaa :'(

diana said...

kat mana lagi kita nak meluahkan rasa kalau bukan kat blog..
macam akak yang dah kawen ni pun tak kan la sikit2 nak bercerita cari suami..kadang2 kena jugak bagi orang lain dengar cerita kita..
hehhe,..

Fariq said...

tak setuju dgn komen akak diana,, boleh je nak luahkan kat bawah bantal.. kehkeh.. cm tak biasa lak.. lepas luahkan tido la.. tapi kawan tak penah buat lagi. cuma echah test dulu.. kalo menjadi kawan follow.. kehkeh

Anati Soki said...

anat pun dah kekurangan idea nk update blog.. ehhehehe... dah lama tak update entry bar.. aaaiiish

rossoneri said...

haha kita baru tengah mengarang taip entry jiwang macam nih..hahaha kita berpemikiran sepesen..

betul2,mmg xtau kena blogwalking smua nih..mula2 dgr term 'blogwalking' kita gelak guling2.. haha...apa2 pun thanx sbb kamu selalu singgah blog kita

M a W a D D a H said...

kat adah xsayang ke echah? kekeke...

dalam dunia blogging semua benda boleh tau kan echah..:)

echah mashuri said...

@tomato
awaitnya...ade ja kawan rasa.ang try la buat.ehheeh

k,k.thks yunk!:))

AiDa AzRyN said...

blog ni macam ibarat diari kita.. kan?

echah mashuri said...

@nas
nass!!ko trpksa ke komen entri akT__T.heee.ak xterpaksa pun komen ko tauu..heeeehehe.
syah tuh mest dah ade cikaroo dah.konfirmmm.

CIK TOM said...

erk entry luahan..hehe..echah jgn marah2 cik tom ye..cik tom sj je buat entry kecewa tue tp xbermakna cik tom nak stop blogging...just luahkan pe yg terbuku dlm ht cik tom...huhuuh

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
HAHA..gediksss ke akuT_T

echah mashuri said...

@soffea
HHAA.sejarah mungkin berulangkahh..alaaa sis.ecah tau.xpe2.jgn2 sedih2 k.bukan sis sombong.tp bz kan :)

echah mashuri said...

@diana
kehkehkeh,,,betul akak.biarla fariq xsokong pun.ecah sokonggg;p

echah mashuri said...

@Fariq
betul la.tak setuju langusng dengan akak dian.grrr.;p

echah mashuri said...

@Anati Soki
nanti kalau ade benda hot cepat2 tulis tau yunk :)

echah mashuri said...

@Anati Soki
nanti kalau ade benda hot cepat2 tulis tau yunk :)

echah mashuri said...

@rossoneri
tulaaa.kite pun suka sbb dia masuk je blog kita;)

echah mashuri said...

@M a W a D D a H
heee..opkoss la sayangggg;))

echah mashuri said...

@AiDa AzRyN
tulaaa..mcm2 nak tulis :)

echah mashuri said...

@CIK TOM
heee..nak marah gakkk;p

Miss Yaty said...

owh cm ni asal usul echah..hihi...selamat berblogging ye echah..suke kenal echah :)

echah mashuri said...

yaty.hehe.org suka gak kenal yaty.omeyyy:))