Saturday, February 12, 2011

sesalan tak berpenghujung

assalamualaikum.
pernah tak kita menyesal kita dah buat sesuatu benda sampai satu tahap kita selalu duk ingat-ingat benda yang sama?ke aku sorang je jenis suka berfikir macam-macam.jenis selalu ingat kesalahan yang dah lepas nih?kalau nak menyesal pun tak guna sebab benda dah jadi.tapi.kadang-kadang rasa macam dihantui.cehh.menyesal tak sudah.kadang-kadang kalau aku ingat kan aku mesti geleng-geleng kepala bagi hilangkan.mula-mula tak ingat.pastuh ingat balikk..haihhh.



orang cakap kita perlu lupakan ape yang dah lalu.let by gone be by gone.tapiii..kalau datang tuh jadik teringat-ringat.bersalah pun ada.tak tenang jiwa nih.tapi kejap je benda tuh.aku rase aku tak leh pikir sangat nanti kena migrain.keh.keh

huarghhhh..sudah-sudah.kang sakit kepala duk pikir benda nih.ya aku admit kesalahan aku.tapi kalau boleh aku nak jugak biar benda nih tak menghantui.patuntya aku kena berlapang dada.:)

p/s:kawan aku sorang nih kenapalahhhhh password email pun boleh lupa.grr.penat tengok dia duk guling-guling berfikir.buat email baru ahh sayangg!

55 comments :

Liquid said...

kadang2, incek liquid pon ade terfkir cmtuh. lagi2 bru2 ni baru wat kputusan yg besar uhu

Cik TeN10 said...

kau ni long term sgt.. bnda lepas pn kau nak pikir.. cuba contohi kawan kau yg short term tu.. psword email pn lupa.. bnda yg lepas mmg kompom2 la dia lupa trus..kan sng gitu? kahkahkah

echah mashuri said...

@Liquid
tulaaaa...kepala nih pening dahhh!grrr.

echah mashuri said...

@Cik TeN10
HAHA.kawan aku tuh selalu tk macm nih.nanti ak kena tulis nota tepek kat dahi dia;p.semua nak suh org ingatkan.hehehe

syahira ariff said...

penah jugak rasa mcm ni
tp selalunya tak lama
dua,tiga hri pastu baiklah
cuba hiburkn hati dgn kwn2
nnti jdi x ingat bnda sedih tu
=)

nelly said...

memang kita kena lupakan sesuatu perkara ..
tapi , bukanlah mudah sebab ia akan menjadi sebahagian dalam hidup kita ...

The Crow Empire said...

Takpe, memperingati kesalahan lepas tu pun ade manfaatnye. jadi panduan pada masa hadapan. Cuma cik echah fansuri kene lah blaja cara mengawal jiwa di kala keresahan. Tapi klau kesalahan lepas tu di kenal pasti takde manfaat. Abai kan je. bak kate cik echah fansuri tu ape? "Let by gone be by gone" ha, mcm tu la.

Lets gone. heheh.. (^___^)

Fariq said...

jarang ingat benda lepas,, selalu terpikir apa yang nak terjadi je,, hahaah,, tapi semua tak penah terjadi.. :p

shizuka said...
This comment has been removed by the author.
shizuka said...

;p

student said...

rasa mcm selalu gak la terfikir psal benda tu.

UPDATE!
Hargailalah kawan selagi dia ada
Akhirnya.. Hosni Mubarak letak jawatan

echah mashuri said...

@syahira ariff
dinda!ak rindu ah sama kamu.balik malaysia x?ehehe.erm.kdg2 kena buat tak tau jugak.lupakan:)

echah mashuri said...

@nelly
er.xde ah sbg sbhgian khdupan pn dear.sbhagian kekesalan je;p

echah mashuri said...

@The Crow Empire
ye ke?betul gak takde manfaat pun.thks 4 good advice.sejuk hati.ehehe

echah mashuri said...

@Fariq
hidup kena pndg kedepan bukan ke belekang!tu lah kata2 yg sesuai untuk fariq.keh2

echah mashuri said...

@shizuka
;p wekkk!

echah mashuri said...

@student
ye ke:)same la kite^^

iwan_dextrous said...

the past is past..hahaha...

ingat tu bagus utk otak kita..jgn risaw..hihi

wath said...

klau asyik ingt je nanti jadik gile macam saye.

petue senang lupe. makan semut byk2. - yeyek~

hihi. peace

DuniakuAbstrak said...

aku pun pernah..arghh kejamnya aku!!...

farhan said...

aku pun selalu jgk pikir mcm tu....menyesal

lea said...

buat pasword yg senang2 sudah..hehe

btw, dh tukar header baru eh

comel:)

JIJI YU said...

dont let banana fruit two time in once...

JIJI YU said...

dont let banana fruit two time in once...

Si gadis bunga said...

yang berlalu itu kadang kala perlu juga difikir, diingat,kalau yang berlalu itu tidak baik,maka perlu dijadikan sempadan...supaya in future kita tak repeat same mistake~
;)

soffea said...

betul. dalam hidup mmg macam2 yg kite sesalkan kan. tapi nak wat cmne. benda sume dh lepas.. yg penting, siapa kita di akhir hayat kita nanti..

penyesalan itu penting supaya kita betul2 rasa insaf dn memohon keampunan Allah. cuma jangan terlalu meratapi sahaja~




ya. sekian ceramah dr ustazah soffea.

weheee :)

IMANSHAH said...

cek buat bodoh je, walau gadis sendiri bertunang ngan mamat lain..hadoi

kertas putih said...

hahaha..sampai tergolek2 tu..

d_LA said...

salu sgt2..nak2 bile kite taw benda tu slh..adehhhh...rs malu sgt2 walaupun dh mintak maap..

d_tieah said...

Aku pun selalu camni..
Kenapa ek?
Ade jln penyelesaian tak?
Eh2, semalam ko tanya camne nak tukar font kat blog kan?
Sebab aku guna template designer kat dalam blog tu sendiri, tu yg senang nak tukar2 font tu..
Faham tak?


Latest entry : Cerita Korea Versi Blogger Tempatan

diana said...

kalau kesalahan tu paling terkesan dalam hidup kita memang akan teringat kerap2..
pernah kan..terfikir,kan bagus kalau aku hilang ingatan..
kan??
kan???
tapi sebenarnye bagus jugak bila teringat sebab kita di ingat supaya tak mengulangi kesilapan serupa..
dia jadi tak selesa bila teringat tu sebab kita betul2 bersalah..kan??
malu kat diri sendiri mungkin..

Lady SharpShouter said...

selalu gak terdetik rasa2 menyesal ni.tp benda dah tak leh putaq balik masa, nak buek camno? tp ape yg dah lepas tuh kl dibuat pngajaran pun elok jugee :)

cik @ien said...

susahkan nak lupa sesuatu yg kita pernah sesalkan..

apapun.. belajar dr kesilapan.. setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.. ^__^

Raji berkata said...

hohoho learnt from mistake ;D
bkn setakat terus lupakan jer
cuba berusaha supaya bnder tu xterjadi lagi
inshaAllah xhntui lepas tu

Pinky Pixie said...

huhu. yatie pun slalu lupe pswrd email, fb dan blog. mmg kena tulis la. kalau x, naye je. hikhik

NICK IRFAN said...

sama la mcm sy klu buat salah mmg menyesal giler gak

echah mashuri said...

@iwan_dextrous
heeee.betul2.past is past.tp tulah.gedik gak nak ingat^^

echah mashuri said...

@wath
HAHA.ade lak petua cmtuh!sengal jek;p

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
kejamm???kenappppaaaaa

echah mashuri said...

@farhan
cehh..jgn nyesalll..heeee

echah mashuri said...

@lea
keekke..err..cantik x cantik x?;p

echah mashuri said...

@JIJI YU
cikgu cakappp apeee nihh.sy xpaham baso magrih;p

echah mashuri said...

@Si gadis bunga
love ur cment dear!thnks sbb sllu je buat ecah senang hati bc komen anis^^

echah mashuri said...

@soffea
serius ah serius punya komen dari ustajah!but i loikeeee.

echah mashuri said...

@IMANSHAH
erkkkk.....xmaua h gituuuu..ehhehe

echah mashuri said...

@kertas putih
sape tergolek yunk?

echah mashuri said...

@d_LA
heee..sebab tulaaahhhh..ecah pun rase tak tau nk wt cmne:(

echah mashuri said...

@d_tieah
heheehhe...alaaa ak nak tau cmne tkr font:(

echah mashuri said...

@diana
yup!betul akk ckp.malu kt diri sendiri~~~

echah mashuri said...

@Lady SharpShouter
HAHAH..pandai jugak ko bermadah nasihaat nih.thnks:)

echah mashuri said...

@cik @ien
:)/.betul.evrthng hppns 4 reason.:)

echah mashuri said...

@Raji berkata
:).betul learn from mistake:)

echah mashuri said...

@Pinky Pixie
haha..tula.kawan pun sama jeee

echah mashuri said...

@NICK IRFAN
kitaaa serupaaa:))

Solihin Zubir said...

sy pon.. ada yg x boleh nak lupa smpai skang walaupon mcm2 cara buat nk lupakan..

tp ada jugak benda yg mudah lupa..