Sunday, February 13, 2011

mencari penagih

assalamualaikum.
baru sempat nak menjenguk blog sememeh nih.HEHE.pagi tadi kiteorang pegi buat research kat pejabat AADK jajahan tanah merah.nak buat kajian pasal record managemnt diaorang.macam mana maklumat-maklumat yang diaorang simpan tuh.dari proses dia hinggalah ke pelupusan maklumat tuh.lumat-lumat kire orang tanya pasal maklumat.biar penat haih pegawai-pegawai kat sane nak menjawap segala soalan padu dari kiteorang.

ni lah antara-antara pegawai yang duk jawap ape yang kiteorang duk tanya.yang berdiri tuh abang zul yang duduk tuh abang zamri.ehhh..encik zul dan encik zamri..diaorang duk cakap serius gila wehh.akuuu?sepatah haghamm tak fahamm..keh2.sebab tuh aku pura-pura duk ambik gmbar sana sini.sampaikan pingat-pingat sijil-sijil diaorang aku hentam ambik.yelah.konon photographer.padahalllll.tak faham dan tak tau nak tanya apa.HEHE.

sebenarnya banyak je gambar kiteorang.sampai ade demo-demo nak tau kiteorang penagih ke idak boleh trace guna IC.masuk diaorang punya bilik simpan maklumat.tengok fail-fail penagih semua..kira best ah tadik.HEHE.tapi line slow semacam.sekeping gambar kat atas tuh mengambil masa kira-kira 2 jam untuk di upload.unbelieveable????BELIEVE IT!

tadi mase aku tengok statistik penagih kan.dalam sebulan ke berapa ye.lupa. yang mendaftar sebagai penagih kira-kira 400 orang tuh.4orang penagih cina.2orang penagih india.dan yang baki tuh penagih MELAYU.ishh.advance gila orang melayu.ada tuh muka hensem-hensem sayangg ah!dah tuhan bagi muka hensem.pikiran pulak tak hengggshemm.ade yang encik zamri cerita.ade penagih yang sukarela datang nak daftar masuk pusat kan.datuk ngan cucu gi daftar.bayang lahh..boleh terima tak datuk tua gayut dah umur 60 still ambik dadah lagi?sampai cucu pun ikut sama.dan diaorang punn MELAYU.=_=.

kira pagi tadi kiteorang punya research berjalan dengan baik.ceh.ayat skema.pegawai-pegawai kat sana serius semua mesra pelanggan.terbaik ah AADK cawangan tanah merah nih.ramai lagi lah encik-encik lain yang menjawap segala soalan.siap keluarkan semua fail-fail diaorang.semua data-data.tolong photostap data yang kiteorang nak buat lampiran reaserch.ketua diaorang pun best.sempoi.HEHE.selalu kan kalau nak pegi research kat jabatan macam AADK ke.JPN ke.bank ke pejabat tanah ke.susah la sikit.sebab bukan semua maklumat nih boleh diberi tengok.maklumat sulit.

nak balik tadi siap bagi buku-buku jenis dadah semua.HEHE.macam lawatan budak sekolah pulak;p


35 comments :

JIJI YU said...

lorh ko keje ape ke echah..eheh

The Crow Empire said...

Best nye buat research group mcm ni.

Mamat hensem yang isap dadah tu memang rugi la. tah2 kalau di asah, boleh jadi model atau pelakon. aih~ rugi2~ heheh..

Agak2 ade jwpn tak lepas buat research tu, nape orang melayu ni suke ngisap dadah? haha..

DuniakuAbstrak said...

konon-konon amik gambar?

Lakonan mantap

haha

Lelaki Ini said...

errr!
kita ade research kat tesco!
best2!

rossoneri said...

haih sayangnya mamat2 ensem jadi macam nih

Solihin Zubir said...

daripada 400 orang tu, cuma 6 orang bukan penagih melayu? subhanallah...
apa nak jadi la dgn anak melayu ni..

echah mashuri said...

@The Crow Empire
tulaaa.serius rugii sgt..etahla.org melayu nih sllu suka ikut kawan.

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
HAHA.tulaaa..serius ayul aku tak paham punn.apelah susah sangat nak produce maklumat?trpaksa guna databse2 segala=_=

echah mashuri said...

@Lelaki Ini
yeke?boleh mknan runcit free.jkeh2

echah mashuri said...

@rossoneri
tulaaa....skrg bila tgk tuh takutt la nak kenal2 laki.sebab semua muka baik tp penangih.takuttt

echah mashuri said...

@Solihin Zubir
tulaaa..apa nak jadi.semua muda-muda.tua pun ramai.=_-.tak tau nak kata apa dah

lea said...

AADK stands for??
btw, best kan bile wat research kat luar..hehe

d_LA said...

perghhhh smpai 2 jam upload sekeping gmbr...hebatlah encek beruk kamooo echah oiiii..hehe

mR.sYaH said...

wah best tu dapat buat research.. aku pun nak gak buat.. tp xtau ble.. eheh..

princess laila said...

huhu. dapat ilmu baru la echah yer :)
gud job dear~ mg dpermudahkn sumenyer :)

echah mashuri said...

@lea
AADK tuh agensi anti dadah kebangsaa dear.eheheh..lupa plak nak tulis

echah mashuri said...

@d_LA
HAHA<beruk ni bruk slow sikit;p

echah mashuri said...

@mR.sYaH
erkk.ak sem lepas pun duk main research jeee.HEHE.entah kenapa kena buat kajian pun aku tak pasti~~

echah mashuri said...

@princess laila
heee.ilmu baru la jugak dear.td org g pntai air twr.dh dekat kn dgn tmpt laila blaja.heee

nur aisya humaira said...

uishh2,teruknye org melayu...ramainye jdi penagih...Subhanallah..

student said...

mengikut statistik, AADK boleh dikatakan berjaya tak mengatasi ketagihan dadah...?

P/s: Dekat kawasan pengajian saya (Bangi) ni pun baru saja dibina 1 pusat AADK yang baru.

d_tieah said...

Melayu ni memang tak tahu malu..
Nanti bila kita mengata, dia kata nye kita ni tak nak tolong bangsa sendiri..
Padahal sama2 ade otak kan?
Ape tak boleh fikir ke mana elok mana tak elok..
Melayu tu dah sah2 Islam kan?
Bongok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Latest entry : Kempen : Kami TAK Sambut Valentine's Day

NICK IRFAN said...

mcm best je nk join jgk boleh? hehe

HaNTwO said...

Cah ambik bidang ape ek????

Wan Hafisah Collection's said...

buruknya sikap ko cah.
masa ni la klu ko nk usha atau cari tips kenali lelaki yg ada unsur2 penagih dr AADK.
Btw, kawan akak ada sorg keje AADK ni. Pempuan lak tu. Mencabar tugasnya. Dan harap bukan dia yg ko g wat research. AHahhahahha..

eh..ko g AADK Cwgn mana nih?????

bunga said...

ada tag contest 2..hehehe..

nabilah_2908 said...

pusat serenti & melayu...memang sngt sinonim kan..? huhu..

seronoknya buat kerja2 mcm ni...sy merasa buat research time study dulu je.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA MOOD KE LAUT

echah mashuri said...

@nur aisya humaira
tulss...yg terkrjut tuh tua2 pn ada akak.muka semua kbykn bukan muka pnagih.-_-

echah mashuri said...

@student
berjaya jugak.ramai yg sukarela nak keluar dari najis dadah nih.tp kdg2 ade je yg xberjaya.ketagihan nih bukan sng nak hilang.

echah mashuri said...

@d_tieah
betul tiah.aku pun fikir macam tuh.bukan niat aku nak burukkan bangsa sendiri.tapi aku nak sedarkan org nih.org melayu lzimya terlalu ikut kawan.sbb tuh smpai loeh jd cmni

echah mashuri said...

@NICK IRFAN
HEHEH.mmg best pun.dpt bnyk ilmu baru:)

echah mashuri said...

@HaNTwO
ecah ambik information managemnt pokcik.nih blaja pasal nak manage maklumat2 yg ade.ehehhe

echah mashuri said...

@Wan Hafisah Collection's
HAHA,kenpa pulak sikap org burukkk;p
akak nihhhh.betul ek kak?ecah pun rasa nk keje kt AADK.cawangan tanah merahhh akak syggg

echah mashuri said...

@bunga
thnks bungaaaaaa:)

echah mashuri said...

@nabilah_2908
seronok la jugak;p