Saturday, February 12, 2011

cinta dunia maya?mampukah bertahan.

assalamualaikum..
tadik dah cakap pasal cinta.ni nak merapu pasal cinta lagikk?cehh.tulah.dah lama tak tulis pasal cinta.kire entri balas dendam ke apa??aku memangg..pakar chentaaa tak bertauliah malah tak bergaji pun.alaa.ni bukan sebab apelah.aku cuma nak cerita hubungan dalam dunia maya nih.ade tak yang pernah bercinta or teman tapi mesra jumpa kat skype ka.ym ka.blog ke.ade yang mula-mula kawan.lame-lame serasi dah jadi ehemm-ehem.mulamula adik abang angkat.lepas tuh terangkatt.keh-keh.

aku pun tak sure.korang ade tak kenal-kenal pastuh blind date pastuh sangkut pastuh dah jadi laki ke tunang ke.macam best je kan.sekarang ni jarang dah kite tengok laki mengusha mengayat awek kat tepi-tepi jalan.orang laki sekarang ego kemain tinggi dah.HEHE.


google picture

kawan aku ade sorang,ikut sekarang nih dah 5tahun dia kapel.perghh.gila tak gila kan.bercinta jarak jauh.macam mana boleh kekal sampai macam tuh.time bday ke apa ke diaorang guna pos laju hantar hadiah.tapi gila sweet dua orang tuh.dalam setahun tuh jumpa sekali dua je.sorang selangor sorang kelantan.dahla dua-dua student.sebab tuh kot susah nak jumpa.perhubungan diorang henpon fb gitu je.aku terfikir gak.macam mana lahh cinta jarak jauh ye,?ishhh.tak caya aku.tak de depan mata.yang depan mata nih pun dah buat perangai nikan pulak yang jauh.

tapi orang kata jauh di mata dekat di hati.perghh..tiba-tiba rase nak sorang.kehkeh.;p

34 comments :

rossoneri said...

kita pernah cuba...wawa saja teringin nak tau,maklumlah zaman budak2...tapi xmenjadi,bertahan sebulan je..bercinta waktu cuti sekolah...wawawa...
moral:jgn bercinta atas dasar eksperimen..eheeee

JIJI YU said...

muahah jgn bercntak atas dasar eksperimen ek..hehe..bercinta ni orang cakap kepercayaan kena tinggi..aku tak try lagi so aku tak tau..ehe

chenta hearty said...

pernah gak bercinta jarak jauh..
memang best..
nk2 tyme blik kg..:p

echah mashuri said...

@rossoneri
heheh..ye ke?best takkk?org sllunya klntn je.tak lebih lagi;p

echah mashuri said...

@JIJI YU
gi ah try.huhuhuh

echah mashuri said...

@chenta hearty
pehhh...nak try ah.nak eksperimen;p

Cik Jari said...

hehe..CJ penah lalui...
:
:
;



















kesimpulannya, CJ lebih suke cinta realiti...

soffea said...

hmm..i've experienced it before. both, cinta alam maya n realiti. and 2-2 ade pros n cons kan.. terpulang pd individu kan echah.


n for me, 2-2 ade risiko untuk dicurangi!!!

hahaha.

(tengok. ayat org yg 'ragu dengan cinta'-pinjam tajuk entry echah)

hehe.

Fariq said...

penah gak bercinta dalam alam maya ni.. heheh.. kenal2 dkt chat.. 2 bulan terus kapel. msj2 la tu la. tapi tak tahan lama,, dalam setahun camtu la,, tapi still ade contact2 lagi.. penah gak jumpa 2 3 kali,, dan terasa ingin mencuba lagi,, kahkahkah.. echah sudi tak nak mencuba ngan kawan.. :p

Kenapa Perempuan Selalu Dijadikan Contoh.

Abang Jonni said...

huhuhu... sapa yg nak ngusha2 awek tepi jln... kat sopping kompleks sedapla sikit.... huhuhu...


blup... blup... ada bunyilah.... huhuhu...

M a W a D D a H said...

boleh ke percaye cinta cyber...huhu

echah mashuri said...

@Cik Jari
hee...dua-dua punn best:)

echah mashuri said...

@soffea
HAHA.dua-dua risiko tak tahannn tuhh!;p.betul kot.tapi dia atas org tuh.kalau jnis setia xpeah.ehehe

echah mashuri said...

@Fariq
perghh..seronok betul kan.tapi duk berhubung lagi tuh.kot nak lagi tuu..heheh...eh.xbolehla.fariq hensem.tak layak.

echah mashuri said...

@Abang Jonni
HAHAHA.ade pulak gitu.kalau soping komplek sejukk sikit kann;p

echah mashuri said...

@M a W a D D a H
heee..entahlaaa sis..org pun xtau

fiezah91 said...

rasanya cinta alam maya ssh nak percaya sbb jauh wooo.. entah2 main kayu sepuloh blkg kita.wakakaka..

Cik TeN10 said...

kelantan vs selangor kire ok lg la..

kau xpercaya ke ecah?.. aku kenal ngn si dia 3 tahun yg lalu kt ym.. kwn2.. pastu dia confess.. kekal smpai skrg.. setakat ni penah date skali je..

aku rasa jarak xjd proble lgsung.. depends on dri msng2.. kejujuran and kepercayaan main peranan pntg dlm hbgan jarak jauh..

kl xnk psngan curang.. kau pun xleh curang jgak lah.. insyaAllah.. jujur.. ada jodoh xkemana

haa..amik kau.. pnjg lebar aku berleter kt sni!.. slmt membaca ye ecah.. haha :p

Yann Mazian said...

susah gak nak caya cinta yang berputik dari alam maya ni. sebab kalo kena tipu, susah tu nak ditangkap. hehe.
baek bhati2 ye sis. :)

dya adriza said...

oh! topik yg serius menarik n hot..

saya slh seorg yg terlinat =P selagi mampu, pertahankanlah. klu ada yg berubah hati, redha saja lah. kalau ada jodoh, x ke mana kan echah kan..

Amira Naddia said...

ecah..dulu sy dgn bf pon kenal kat pesbuk. tp kenal gitu2 je.
blaja sesame so jumpe lam u pas abis kelas.

cinte jarak jauh sgt TAK BEST taw..
jgn try..

tomato said...

tak pernah pulak cube/..keke

tapi akak ceq pon lebih kurang mcm tu jgk la.. i.allah kekal smpai bile2..huu

echah mashuri said...

@fiezah91
tula...tp rase cm nak je.heheh

echah mashuri said...

@Cik TeN10
perghhh!gilak ah.3thn jmpa sekali.mmg ak beat yg korang mmg setia.heheeh.susah nak cari laki cmnih.ko duk jepun.pakwe tuh duk mane?mmg berminat je dgr.rupanya masih ade lelaki yang setia.:)

takpe2 kalau panjang lagi ak suka..hehhe

echah mashuri said...

@Yann Mazian
heee..ecah xde pun skrg.cuma saje je suka cerita pasal kawan

echah mashuri said...

@dya adriza
kekeke...ooo!pdanlahhh cakap menarik.tgh bercinta ghupanyaaa...heee.gud luck!:)

echah mashuri said...

@Amira Naddia
heee..tp xpelah u sama..;p

echah mashuri said...

@tomato
oo..moge2 kekal smpai ke jinjang pelamin:)

DuniakuAbstrak said...

mampuuuuu..hehe

diana said...

akak dulu suami dok pulau pinang..
akak dok jb..
ok je..
seronok..
tapi kena sabar je la..


eh!!fariq kan ada...
heeheh

Raji berkata said...

hohoho
kalau ad jodoh alam siber ke realiti ker sume bole ;D
sekarg ni kan ad cari jodoh online? xD

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
cehh..mampuuuuuuu..nampak sgt ko bercinta jarak jauh.kann.cinta intent kann:)

echah mashuri said...

@diana
sabar sabar sabar!xsabar la ecah.huhuh..fariq?huhuhu...xleh caya;p

echah mashuri said...

@Raji berkata
eh betol ke weh.ak nak apply ah.hahahaa