Friday, February 4, 2011

perbezaan orang bandar ngan orang kampung.

cehh..tajuk kann...tajuk bukan perbezaan punnn..cuma nak berceghitaaa je..aku nak cerita pasal adelah makcik dekat rumah aku nih.dia datang duk borak-borak ngan mak aku.aku macam biase.handbang mak aku time orang tua duk ngumpat.aku duk tepi la nak dengar jugak.;p.bukan apa.best weh dengar orang tua borak.

makcik tuh kira orang lama la.umo baya-baya opah gitu.dia cerita la ade satu hari tuh dia pegila lawat anak dia yang kat KL tuh.tido la kat sana dua tiga malam kan.kira anak dia menetap dah kat situ.

lepas tuh masa dia duk kat laman depan umah anak dia tuh dia dengar orang duk panggil AYAMMM!AYAMMMM!makcik tuh pun peliklah.panggil ayam dengan nama kannn.kan selalu kite panggil ayam..kurrr.kurr.kurr.ala..macam panggil kucing la mieow.mieowww.lepas tuh makcik nih pegi la jenguk.pelik jugak kann sebab kat bandar boleh ke bela ayam?makcik tuh intai.ghupa-ghupeenyaaaaa...

ORANG SEBELAH RUMAH PANGGIL BINI DIA LA.AYANGGGG!

hahah.aku gelak je.sebab kalau orang kelantan kan kalau panggil ayang die sebut aye.macam nak sama sebutan dengan ayam.nasib baik makcik tuh tak tegur tanya kan orang sebelah umah napa duk panggil ayam.kalau idakkkk...boleh jadi bergaduh macam cite masam-masam manis p ramlee tuh.

lepas tuh ade lagi satu cerita.cucu dia kat sana.cucu dia dalam sekolah rendahla.dia mintak ngan makcik tuh 50hingget.terkjut la makcik tuh.gila hape mintak 50 hingget,lepas tuh cucu dia cakap kejap-kejap nak call delivery.tak lame pastuh sampailah pizza!nenek dia cakap berapa nih.tanya si penghantar la.pastuh dia cakap 49.90 makcik!bercucuran air mata makcik tuh.*tipu.gila kauuu cucu demand.makcik tuh cakap.cucu dia yang kat kampung nih dia bagi paling banyak 50sen je.HAHA.

aku memang rase sakit perut nak gelak.tapi tahanlah depan orang tua.masuk bila je tersengih je aku.bukan apa.cara makcik tuh cerita memang takleyh blah ah.kelakar weh.

aku nih dah besor-besor baru kenal pizza tuh hape.maklumlah budak kampung.heee.

18 comments :

IMANSHAH said...

ambo panggil bini ambo darling

iwan_dextrous said...

hihihi..x ad org kampuang x ad org bndr.hihih

DuniakuAbstrak said...

haha orang bandar semua benda kos nak tinggi

hari-hari opah dia kena pow bleh jatuh bankrupt

JIJI YU said...

biase je kot..aku boleh kire berape kali aku masok pizza

echah mashuri said...

@imanshah.hehe.nasib baik.;p

@iwan.hehe..tula pasal.aku setuju :)

@ayul.hehe..tula pasai weh.boleh botak opah.hehe

echah mashuri said...

@jiji.hehe.ak xpenah masuk pn.makan yg org beli je.;p

Abang Jonni said...

sampai skrg aku tak reti nak order kat pizza tuuuu.... huhuhu,...

org lain order... aku ngap je....

mR.sYaH said...

hahah.. echah aku boleh bayangkn.. aku blik kampung pun selalu dgr... heheh..

nub said...

nak panggil ucuk2.

bluerkk!!!! hahahaha

Solihin Zubir said...

aye.... haha..
tu xpa lg..
ada yg bley jd ayat lucah pon ada.. heheh..
nk sebut tak snggup.. :D

fathiahRAIHANA said...

hahaha . lawak ah kdg2 bila org ckp lain kta phm lain niehhhh

echah mashuri said...

@abg joni.lebih kurang macam aku jugklah.hehe...aku nih jakun sikit.

@syah.haha..ko mesti taukan org tnh mrh pnggil aye.ayeee..;p

@nub.bucuk sangat ka?ahha

@solihin.haha.aye.tula.ala.kadang-kdang org klntn nih tak maksud pn nak mencarut.mmg kiteorg pnggil gitu.hikhik

@fathiah.hehe..tula pasal:)

fiezah91 said...

hahaha..
dgr org tua2 bcerita mmg best..

echah mashuri said...

@fiezah.haha.tula.boleh tau gosip terbaru kat kmpg.ngeh2

echah mashuri said...

@fiezah.haha.tula.boleh tau gosip terbaru kat kmpg.ngeh2

Encik Blogger said...

hehehe...

shahrul said...

HAHA! kelakar entri ni.well done, btw dah lame tk singgah blog echah. hehe

Anonymous said...

@en blogger.keh3

@sarul.haha.ak silent reader blog ko.;p