Sunday, February 20, 2011

jerawat untuk dinda

assalamualaikum.
korang pernah tak dengar bedak bunga tanjung?alaaa..macam lulur tuh.kampung aku memang pemes lulur nih masa aku kecik-kecik dulu.tapi sekarang da xpemes dah.yela.nak beli jenama-jenama mana boleh.dulu kan trend orang pakai bedak sejuk petang-petang.

sebenarnya aku nak cakap yang bedak nih menjadi jugak weh.bagi aku laaa.aku pakai dia.dia jadi kering jerawat.memang aku nih muka berjerawat sana sinun.memang tak boleh buat ape dah.siap dengan pakej parut hitam padu lagikk.tapi aku redha je.sapa suruh picit para jururawat itu.siapa suruh makan tak pantang.bedal je sotong udang dan seangkatan denganya.kehkeh.


hah!nilah bendanya.korang letak air sikit.pastuh korang tenyeh-tenyeh kat muka.untuk yang berjerawat mantop padu besar-besar macam aku la..kalau muka dah licin hanya untuk hilangkan daki-daki kot.HEHEHE.dahla murah je.rm2 je untuk berbulan-bulan,jimat dan menyakinkan anda.hehe

dulu jerawat aku bersepah atas muka.walaupun sekarang masih banyak jerawat,tapi jerawat baru naik.dia mudah kering kalau pakai benda nih.tapi bau dia menusukk wehh..aku duk rumah sewa nih budak nih kata bau macam colok.entah apa colok tuh aku tak faham.ala..benda nih boleh sental kat mana-mana bahagian punn..even di body-body korang yang mantop tuh.kekek

ade sorang budak laki kampung aku pakai benda nih.ni diala sendiri cakap.sebab dia gak ah aku try..muka dia dari berjerawat batu sekarang dah mulus gituee..gebusss.HEHEH.tu yang aku try.tapi muka aku susah nak hilang jururwat.sebab semua dah selamat jadik parut hitam.jadi aku sental pun tetap berkeladakje muka aku nih.cuma mudah kering jerawat je.tu jelah.tapi tu dah besar rahmat dah untuk orang muka mudah berjerawat cam aku.aku start naik jerawat masa form5,gila sangat nak putih.pegi beli krim sampai abis ratus-ratus.krim fel*** rasenya.tapi sebab tak sesuai kot dengan aku.so jerawat tumbuh macam cendawan lepas hujan.

so korang,try la.boleh main sental-sental dalam bilik air.lagipun takde bahan kimia dan amat mudah dijumpai dipasaran.;p


25 comments :

fiezah91 said...

ekekeke..kalo bekesan nak jgk la..ekeke :P

tomato said...

boleh jadik duta nih..hihi :P

Zaer!! said...

wow! kasik testimoni la makcik echah!.hehehe

mR.sYaH said...

hahah.. aku nk pakai pencuci muka pun liat.. apakah lg lulur ni.. lgpn aku jerawat kat muka segan2 silu sket nak naik.. hehe..

Along Tapa said...

ada petua orang kata pakai yodurt dowh...bagi muka ko jadik lembap dan halus...ko taknak try??


aku baru nak review blog ko..kena pikir content apa nak bubuh..hihi..


Gorengbaek - Promote blog baru

Hangit Habis dah - Percaya tak percaya...

Kerat Senget - Dextrous Cyber Life

iwan_dextrous said...

adesh..pki ap pun law x nk baik same je..ahhaa

Nulia said...
This comment has been removed by the author.
Nulia said...

meh sya jadi pengedar bedak tanjung ni ke Rusia ..hahaha

^_^..

bunga said...

pernah pakai dulu..tapi lumur2 di bandan je..tapi kejap jer..hahah..malas la..

ahsfantasy24 said...

eh2..
kte pena pkai nei, hehehe..
adui xsuke bile naik jrawat :(


Terbaru:
Kamu yang sepatutnya terdahulu mengerti
Roda kehidupan berkisarkan penerimaan jiwa

diana said...

akak nak cuba lah..
jerawat tak de..
cuma nak putih gebu2 je..
tak nak la putih macam tepung kan..tu dah macam hantu cina pulak..
berapa ringgit ha??

echah mashuri said...

@fiezah91
HAHA.xdelah berkesan sgt.tp mudah kering jururawat je dear.

echah mashuri said...

@tomato
kehkehhh..duta bedak rambai;p

echah mashuri said...

@Zaer!!
huhuh...xperlu2 makcik mmg mngunakn al smulajdi.konpem mnjadik ;p

echah mashuri said...

@Along Tapa
buh je pe long.asal baikk2 semuaaa..keh3

echah mashuri said...

@iwan_dextrous
huhuh...betoi2.ikut muka kot

echah mashuri said...

@Nulia
perghh..boleh bukak bisnes dah neh.HEHEH

echah mashuri said...

@bunga
pemalas hangit ah;p

echah mashuri said...

@ahsfantasy24
ehehe.ecah redha je.biar ah dia nak naik.nanti2 dia brhenti latu.hehe

echah mashuri said...

@diana
2hingget akak oiii..alaaa best ah wt mandi lulur pun..betul3 seronok.hehehe

aLya said...

ish..cam best la..nk try cari nnt..
k.alya skunk baru try gune krim jerawat gamat yg safi 2..
okea gak..kering n ilang parut..hehe

echah mashuri said...

@aLya
ecah xleh pkai safi.mkin naik jrwt.erm.ssh klau muka pesen mudah tmbuh jrwt nehT__T

echah mashuri said...

syah.seronokk ah.ko muka muluss.bby faceee:)

Cekodok said...

kalo hasil jualan meningkat mendadak kena mintak persen ni.. hahaha

SiS' 09 said...

jom try virgin cconut oil....tgk muka saya disini....http://shafizaidayu.blogspot.com