Wednesday, February 16, 2011

mengantuk time drive.

assalamualaikum.
semalam lepas je aku pegi jalan-jalan makan angin di pantai nan indah.indah dengan ombak besarrr..keh.keh..melepas je nak mandi laut.jadi semalam kiteorang tak mandi pun.sebab masa nak pergi tuh hujann.ombak besar.kilat sabung menyabung*tipu.cuma yang penting kiteorang tak mandi semalam.wuwwuuw.;(

lepas tuh kawan aku ajak g wakaf che yeh.aku pun ikut la.walau berat hati nak pergi.sebab aku memang fahammm sangat dah,diaorang kalau membeli.korang jangan haraplah cepat.kaki masing-masing kebal je.aku je yang jenis malas nak pegi.lagipun duit pun kureng kan.so teman jelah diaorang menawaf wakaf che yeh.

balik je dari wakaf che yeh tuh.masa nak balik machang aku tengok ade kereta pakcik kat depan tuh kan.sekejap kanan..sekejap kiri.sekejap masuk line orang.sekejap duk jalan dia.


gila.hensem tak keta pakcik tuh?ehss.kete pakcik tuh wira.tapi aku saje letak yang ni,sebab aku berkenan yang nih.boleh?;p

tapi kan serius ngeri.nak cakap mabuk aku tengok siap berserban hah pakcik tuh.jadi kiteorang kat belakang nih bagi lampu tinggi kat dia.barulah dia ok sikit.pastuh tiba-tiba jadik huyung-hayang balik,.aku syak pakcik nih mengantuk yangg amatt yangg ampunnn kot.dahla dia sorang-sorang.tapi nasib baik gak jalan tuh lengang sikit.sebab malam dah.

kadang-kadang aku terjerit bila tengok dia masuk jalan orang.nak potong pun tak berani.mana tau nak potong tuh tiba-tiba dia masuk line kita nak potong.tak ke haru.so kiteorang cuma perlahankan kenderaan.

pastuh kiteorang masuk lorong kanan.tapi pakcik tuh masih jalan terus.so tak taulah nasib dia lepas tuh.harap-harap tak ade pape.takut gak kan.tapi aku tengok pakcik tuh ok dah sebab masa lampu merah dia berhenti.

kalau rasa mengantuk baik kita berhenti tido jap kan.tak pun pasang lagu rock metalll!hoyeahhh.;p



64 comments :

Wan Hafisah Collection's said...

takpun, berenti tidur dulu!!

ZzzZzZZzZzZZzZZzZ...

bye echah!

diana said...

orang lelaki memang suka belagak hero..
eh!!ada kena mengena tak >>
heheh

d_tieah said...

Giler, kalo tak menyusahkan org lain time accident kang, takpe gak..
Kalo dah ngantok tu, tido jelah bang oi..
Huhuhu..
Sbb tu aku tak suka nak drive lebih suka jd penumpang sbb aku boleh tido dgn aman..
Hahaha..


Entry Terbaru : Ketahui Gred Untuk Url Blog Anda

M a W a D D a H said...

ishhh..bahaya tul la pakcik tu bawak kete time ngantuk...bahayakan diri dia dan org lain...huhu

kakchik@ella said...

bahaya weih dia drive gitu. kalo ngantuk sgt pun apa la salahnya stop 5 minit, kan. rehat jap. nnt sambung la balik.

- GC - said...

kalo aku, serius aku hon keta tu kuat2!! gila, membahayakan diri sendiri dan org lain.

JIJI YU said...

muehehe...pakcik tu baru je lepas makan ubat selseman kot..kat paser mas ni lagi la..geng2 cikgu mmg bawak kete takder kehormatan langsong..

s.y.a.r.q said...

kalau dah ngantuk sgt, pasang lagu rock pon mesti mate nak terlelap punye.. seelok2nye berhenti dan....


kroh kroh..

takpon, pegi minum air panas.. Teh o ke, nescafe ke :)

mr.curly said...

byk kali wa jumpe org drive camni..bahye tu..selain dr pasang radio kuat2, satu lg care ialah jgn pasang ekon, bukak tingkap kete tu..nasihat ats pengalaman ni, hikhik..

echah mashuri said...

@Wan Hafisah Collection's
laaa.jgn tido sini sis;p

Fariq said...

ceh kak diana.. takde kena mengena langsung.. kehkeh..

tu la ecah.. balik lewat lagi smlm.. nasib takde pape... risau tau ai kat umah.. :p

xcyber said...

mngantuk?? hhu isap rokok x pe kan

echah mashuri said...

@diana
haihh..akk ni xde kaitn punn.;p

DuniakuAbstrak said...

aku pernah

drive tertidur

org beLakang hon kuat

nasib terjaga

echah mashuri said...

@d_tieah
huhuhuh..amboii kemain ko yeee?;p
xde2 nnti ko drve sndiri;p

echah mashuri said...

@M a W a D D a H
tulaaaa...enth ape nsib dia

echah mashuri said...

@kakchik@ella
tulaaa...dhla sorng je drive-
_-

echah mashuri said...

@- GC -
erkk..ak xbrani.tkut dia saje2 nk main2 ats jln ;p

echah mashuri said...

@JIJI YU
muehehe.adekh trmasuk dgn cikgu ji?;p

echah mashuri said...

@s.y.a.r.q
keh2.tulaaa..kalau g pekena teh tarik mesti segarrr

echah mashuri said...

@mr.curly
heee..bro mest selalu mengantuk kann;p

echah mashuri said...

@Fariq
HAAH..;p
cehhh u risau ke.ai ingt u tak risau.ahahah

echah mashuri said...

@xcyber
asal dpt hilang ngantuk ok la.:)

echah mashuri said...

@DuniakuAbstrak
ayulll!!bahaya la ko nihhh.grrrr...ade ke boleh tido..pelik ak.

AngahSayang2314 said...

angah kalau tak tahan berhenti tepi tido zzzzzzzzz

The Crow Empire said...

Membahayakan nyawa orang je. Tau la bawak wira. Kat jalan raya pun nak jadi wira. Huh! keh3..

Takpe echah. next time i follow u. Klau jumpe lg pakcik tu. biar sy langgar die. koh3.. erk?? tak bleh.. tak bleh.. nyawa kite plak dlm bahaye..ah~

(^____^)

echah mashuri said...

@AngahSayang2314
tula pasal angahh:)

echah mashuri said...

@The Crow Empire
ya ALLAH.mulianya hati croww:))
thnks crow hensem.keh2

iszieylyanziy said...

swift sangat cantekkkk,,,,

echah mashuri said...

is.ehheh..:))

ghost writer said...

mana lar tahu dia tengah berzikir sambil pejam mata...

memang patut kena berehat sebentar..

echah mashuri said...

@ghost.aaahahah.ade ke lagu tu;p

Puanbee said...

kalau mengantuk baik lah berenti rehat jap..lagu pun kadang boleh terlelap..sekelip mata jer boleh j mcm2!

segi tiga said...

haha,takkan echah nk suh pakcik tuh dengan lagu rock...


erm,kalau ngantuk,better kacau org sebelah...cubit2 org sebelah pon orait gak..kalau takde org kat sebelah,cubit je diri sendiri...


haha....


wah,makin cun belog echah...

mR.sYaH said...

kalau ngantuk sediakan minyak cap kapak.. baru segar bila letak bawah mata.. aku kalau ngantuk dlm kelas dulu2 buat mcm tulah.. klu masa drive xpernah cuba lagi.. ok kot..

Capit said...

Tiba2 teringat 1cite ni.. 2,3bulan lepas kat KL. Kejadian tu petang dan jln plak jem je. Kalau ada roti boleh mam sekali..:p

Eh, smbung cite. Adela sorang laki cina ni, mungkin penat sangat kot. Dia boleh syok tidur dlm kete tengah2 jem tu. Last2 ada moto polis datang ketuk tingkap dia.

pastu, tak tahu la apa jadi. sebab kete kita dah jalan ke depan dah. harap dia bangun la. hihi..;)

apik pehe said...

hehe..pakcik tu bekas stuntman kot..hehe

lea said...

membahayakn la pak cik tu!

lea said...

membahayakn la pak cik tu!

IMANSHAH said...

xsuka tol drive malam..sangat ngantuk

Yann Mazian said...

bahaya pakcik tu drive masa ngantuk. bukan bahaya untuk driver tu je. bahaya utk org lain kat jalan raya jugak. hoho.

eh ecah. kat sarawak panggil kitorang panggil jalan raya sebagai "jeraya". hihi. :D

nur aisya humaira said...

woww2,dahsyat chah...:)

Solihin Zubir said...

huhu.. bahayanya..
sy pon penah naik kereta ngan kawan sy..
tiba2 sy rasa kereta masuk line orang..
toleh kat sebelah, dia tgh terlelap.. gila btoi.. cepat2 kejut.. tukar driver.. heheh..

KUREKURE COMEL said...

kalo dh ngantuk...psang lagu metal pun xjln jgk...hehehe....

so kalo xlarat..jgn la memandu...hehehe

aLya said...

ish..baye gile pakcik tue..da la malam..huhu
alya slalu teringin nak g wakag che yeh, tp xpenah dapat..huhu

iqbalsyarie said...

Tidor tepi jalan! memang best! kalau rasa selamat laa~

princess laila said...

wah.bley lah try. sabtu nih laila nak p rantau panjang taw :) jum ecah!

suka gak swift! @_@

echah mashuri said...

@Puanbee
heehe..sis Bee.thnks 4 sharing.i lap u.eh..tibo2.;p

echah mashuri said...

@segi tiga
dahtu.takkan nak suh pakcik tuh layan goyang inull.keh3.

eh.segi tiga pernah dtg ke blog ecah sblum nih?ke segitiga tukar nama
?

echah mashuri said...

@mR.sYaH
kalau aku.ngantuk ak layan tido tepi jalan.kalauulah sebab ak xpernah drive mlm;p

echah mashuri said...

@Capit
erkk..pakcik tuh sempat layan tidoo lagi.rock ah pakcik.ehehhe...nasiib baik ade moto polis kan..:))

echah mashuri said...

@apik pehe
cehhhh.xberagak nak jadikk stunt mannn;p

echah mashuri said...

@lea
hee.tula pasal..takutt org

echah mashuri said...

@IMANSHAH
hehe..ecah suka jadik pnumpang

echah mashuri said...

@Yann Mazian
erkk.tula.pokcik tuhhh..jeraya ke?ehhhe.kalau klate jale ghayoo.;p

echah mashuri said...

@nur aisya humaira
ape yg woowww;p

echah mashuri said...

@Solihin Zubir
hehee..ehh..rupanya ramailahye yg suka tido time drive.eheheh

echah mashuri said...

@KUREKURE COMEL
betul2.sokong si kura2 omeyyy

echah mashuri said...

@aLyabudak nih sllu je g wakaf cheyeh.hehehe..jum alya jum

echah mashuri said...

@iqbalsyarie
klau ecah baik bhnenti kdai makan.

echah mashuri said...

@princess laila
HHAHAH...alaa..ecah xtau ag balik x.;p

HaNTwO said...

sah memang mengantuk la tu.....

rossoneri said...

hmmm macam ayah kita lah,tu psl kena teman dia drive..

i am S!L4H.. said...

swift!hohooo