Sunday, February 20, 2011

blogger gedik

assalamualaikum.
kawan aku(nama amatlah dirahsiakan setakat ini) selalu je kan suka stalk-stalk blog orang.memang segala jenis blog dia stalk.kadang -kadang dia akan cakap.eh gedik r blogger nih.eh.pemes ah blogger nih.weh aku silent reader blog nih.tapi jangan bimbang.dia selalu cakap blogger-blogger yang dia kenal je.takdelah mengata ke apa.cuma cakap gitu-gitu jelah.selalunya blogger tuh kawan dia lah.bukanya jenis yang tak kenal ke apa.

pada suatu hari nan damai dan permai.tiba-tiba dia cakap."ecah.aku tengok blog mu kini summguh menyerlah kegedikkan itu"eh.aku pun cakap.yang mana weh.yang mana entri yang boleh dikatakan gedik itu.aku bukanya serius pun.gurau-gurau je.bukan niat aku nak mengedikk!sungguhhh~~~!!!

lepas tuh satu peel dia nih.bila aku update blog dia suka baca kuat-kuat.weh.gila segan aku.PERLU ke baca macam budak sememeh dajah satu?grr.saje kann.baca dalam hati laaaa;p

haih.lepas tuh aku cakap.cer baca cerr bacayang mana entri aku yang gedik?dia punnn try baca kuat-kuat yang nih.
video
ayat yang si tuuuttt ni sebut GEBUSSSS tuh tak tahan,gedikkk gilaaaa wehhhhhhhhh!;p


eee..cammm apeelahh..HAHA.gelak weh.patutttlaaa dia selalu cakap orang gedikk.nada ko tuh .cuba baca dengan tawaduqq dan biasa.baru tak jadik gitu.patutla selalu cakap orang ni geletis
-_-.kesimpualnyaaa.yanggg penting NADA.kehkehkeh.kalu kita baca bernada sakarstic benda tuh akan sakit hati kita.kalau buat nada gedik kita akan rasa meluat.kalau buat nada sedih kita akan rasa nak nangis.yang penting.hanya diri blogger sendiri je tau ape perasaan dia masa tuh.aku pernah weh.tulis rasa sebenarnya hepi.tiba-tiba orang komen cakap aku sedih.nih mesti salah nada;p

53 comments :

fiezah91 said...

alamak! hahaha.. adeyh.. siap ada vc lak tu..wuuuuu~

soffea said...

hahaha. lawak tuh kawan echah. tapi mmg. segan tau kalo kite tau member2 bace blog kite. lagi segan kalo bace depan2. lagi segan tak tau nak kate ape kalo bace kuat2. haha.


echah. sis setuju betul tu. kadang2 pembaca ni salu slh paham kan. nada tu takde. aicewahhh. pastu paling geram bile die bajet tau keadaan sbnr. pastu tak pasal2 nak serang. anonymous lah ni. huhu.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ghost writer said...

orang kata intonasi..setiap orang lain pembacaannya..

p/s:kenal gak ek dengan ghost yg lama

JIJI YU said...

aku stuju dgn ghost..intonasi laen2..

Abang Jonni said...

aku baca blog dgn bersyair...
huhuhu...

qhais said...

alaaa.....bia la nk gedik ponn...jangan gedik ngacau n nyusahkan org dh..huhuhuhu...

MAPPIAU said...

hahaha giler sempoi kawan ko dik siap bace kasi habis, ape kate ko suruh die bace belog akak pulak sampai habis ade jumpe tak ayat gedikssss hahahaha :P

qhais said...

aku slalu bg ayat pemusnah cm ni...,"aku gedik pon ader ke kacaw hati mak bapak ko...?ader mnta duit kat mak pak korang"...???pasti mereka akan terdiam..hahahahha

echah mashuri said...

@fiezah91
AHHA.tula dear!sakann je dia.tapi klakar.rase nak tahan gelak dia duk tulis gitu;p

echah mashuri said...

@soffea
tulaaa.tapi xtahan boleh lak dia baca kuat2.sajeeeee.heee..haha,..anon tuh entahlaaaa.ermmm

echah mashuri said...

@ghost writer
hurm.kenal la bskut.heee..tukar url ek?
erm.inotasi tuhla.heee

Novelgurl said...

salam..hahah..cmne tu..gembira jadi sedih plak

echah mashuri said...

@JIJI YU
jolow doh.hikhik

echah mashuri said...

@Abang Jonni
abg joniii ni kannn..grrr.hee.tp mmg mesti lagi seronok kan;p

echah mashuri said...

@qhais
heee...xnyusah pon weh.;p

mR.sYaH said...

hahah.. kena gedik plak.. nasib baik blog aku xde member yg baca.. lega.. bila tulis blog plak kena tulis tempat xde orang.. nnt xde feeling..

echah mashuri said...

@MAPPIAU
HAHAH.akak nak ke.nanti ecah suh dia baca.tapi semua akan jadik gedik ngan dia.dia tuh baca blog yg tgh nak marah pun jadik gedik marah;p

echah mashuri said...

@qhais
aww...hHAHA..lagi gedikk weh ckp cmtuh;p

Shajia Niueda said...

sabar2 ye cik echah. hidup selalu mcm nie. hihihi. chill3

Inspirationalefeks said...

hehe .. sarcasm! hahhaa .. sbr!

Raji berkata said...

aah lah weh
ak rasa nada dia sndri kot =.="
bese jer kalau aku yg baca
hahaha

redzuan said...

hahahaha siyes xboleh blah . huhuhu

Merungkai Misteri Peradaban Kota Troy

EIPUL said...

aah, cara baca tu yang akan menentukan segalanya, hahaha, aku pun segan gak kalo kawan aku baca blog aku, tapi tak kesah pun, haha, lek2 je

bunga said...

gedik2..haha..

Cik SHiNJU said...

Echah...akak x kisah kwn2 sekuliah baca..tapi kalau mak yg baca mmg rase nak sorok muke dlm handbag mak...(boleh pow singgit dua..huhuh)

Cekodok said...

gua tgh bayang mcm mana gaya dan intonasi yang dia baca.. hehehe

nur aisya humaira said...

aah,betul2 chah..kte bace mesti ikt feel org yg tulis...dieorg yg tk jdi blogger ni bace ikt alam realiti..kah2..sbb tu tk sme..:)

HaNTwO said...

masing2 ada intonasi sendiri bile baca....kadang2 yang tak lucah jadi porno, yang serius jadi lawak, yang sengal jadi bengong hehehehe....

d_tieah said...

Lawak sengallllllllllllll..
Eh2, betul gak kan..
Susunan ayat kita rasa kita tulis cam biase je tapi bila org baca dgn nada lain lain plak jadinya..
Huhuhu.. Kawan ko ade baca blog aku tak?
Wah, perasaan dahhhhhhhhh..


Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu Karya Seni Dari Blog Fynn Jamal"
Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Ilmu Agama Dari Blog Ustaz Zaharuddin"

HonEyBuNNy said...

hehe....okeh baca ikot nada yer..ngeh3

saya_arief said...

aku pown ade member yang macam gini.
;D

Linglung said...

lenggok gaya baca boleh mengubah pemahaman bacaan..ini cerita betul, gua percaya..

d_LA said...

hahaha..sore kwn echah tu comey jer..hihi..gedik yer..bahaya ni, die suke stalk2 yer..kene jaga kegedikkan ni kalo cani..

diana said...

jadi kesimpulan nye di sini baca dengan nada yang betul la ye..

ermm..akak selalu baca dengan nada yang marah..
jadi akak rasa semua blogger garang2 je..

Anonymous said...

hahaha ..giler kawan ko ! gedik benge !!

p/s :: ce teke ..sape saya ? ahaks !

echah mashuri said...

@Shajia Niueda
eh.xde pape la yunk:)

echah mashuri said...

@Inspirationalefeks
:))

echah mashuri said...

@Raji berkata
Hah.nada sendiri ubah tuh;p

echah mashuri said...

@redzuan
keh2.tulaaa..adoii..mmber neh sakit perut gelak;p

echah mashuri said...

@EIPUL
same r ak pun,dulu malu gak sekarang buat derk je.blog mcm fb je cuma dia bnyk ckp.;p

echah mashuri said...

@bunga
;p

echah mashuri said...

@Cik SHiNJU
HAHA.pandai cari tmpt nak menyorok rkk;p

echah mashuri said...

@Cekodok
laa byg wtpe dlm vodeo ade

echah mashuri said...

@nur aisya humaira
hhuhuh..tula kot sis

echah mashuri said...

@HaNTwO
sokonggg pokcikk..idupp pokcikk.huhuh

echah mashuri said...

@d_tieah
kawan ak minat gn abg ko.eh.HAHA.;p

echah mashuri said...

@HonEyBuNNy
nada biar betoi;p

echah mashuri said...

@saya_arief
tulaaaa..aisssshh/huhuhu

echah mashuri said...

@Linglung
tu la wehhhh.:)

echah mashuri said...

@d_LA
mmg hobi dia sis.ehhehe..hah sudahhh.takutt dahhh;p

echah mashuri said...

@diana

ishh//huhuhu..akkk niiiiii;p

Anonymous said...

ayat2 posting yang kak echah type tu takdelah gedik pun, biasa je?? rasanya budak tu yang baca dengan nada gedik.. kesimpulannya, dia yang gedik. Enough said!