Saturday, January 15, 2011

sebab kenapa orang perempuan suka lelaki pandai main gitar.

aku peliklah.pompuan ni selalu kalau ada pakwe yang pandai main gitar satu bonuslah.perghhh..layan weh dapat pakwe yang boleh main gitar.gila mesti bestttkann..perlulah sayang dia lebih.tapi aku dengar oranglah cakap best.ex pakwe aku tak adenyaaa...janji hari hari nak belajar main gitar.sampai dua tahun aku tunggu.bukan setakat gitar,kompang punnn failed!

setelah aku berbincang dengan kawan-kawan nie adelah dua tiga point yang boleh diketengahkan disini.kalau aku boleh je laki nak reti main alat muzik lain.tapi yang paling utama gitar la.sebab dia lebih santai.gila kauu kalau dapat pakwe pandai main trompet.dating kat pantai bawak trompet.tak sesuaiii.hakhak.



antara point-point dia::

LEBIH ROMANTIK
oke.celah mana romantik aku agak tak pasti.tapi romantik ni adelah antara alasan kawan aku cakap.aku pun..ooo..ok ok.payah jugak kan nak cakap romantik tak romantik.sebab aku kalau laki romantik lebih ni tak best la.jangan la nak romantik sangat kann...kalau suami romantik..perghh,memang impian aku.miahahah.mybe romantik celah duk pujuk memujuk guna gitar kot.perghh..lagu ini abamm tujukan pada ayanmmm..HAHA.mesti romantik.

LEBIH SANTAI
ni point dari aku,aku rasa laki yang pandai main gitar nih dia santai rilek je.lagipun takdelah nampak skema sangat.ade jugakla point nak melepak gan kawan-kawan sambil-sambil petik gitar kan.jenis cool and rilek kot pastuh sempoi je.takdelah skema je.ade lah jugak benda dia boleh buat.

SWEET DAN PANDAI JAGA HATI PASANGAN
sweett??okelah sweet.kawan aku cakap sweet.heheh..alo alo sweetnyaaa..;p.mungkin nampak sweet kot.kalau idak mana pompuan duk gila.aku ingat masa sekolah dulu ade abang senior ghetii main gitar.bukan main ramai nak jadi adik,akak dan makwe angkat dia.huih.tapi pernah la kawan aku dia gaduh ngan pakwe dia,pastuh pakwe dia buat lagu dan nyanyi guna gitar kat dia.lagu dia best jugakkla..kalau aku.perghh..pengsann kat situ terus.

PEMIKIRAN LEBIH TELITI
lebih sensitif dan teliti pasal pmpuan.time duk main gitar tuh mana tau duk memikirkan pasal makwe dia kan.perghh..syahhdu weh.mane tau tiba-tiba sampai ilham nak bagi kejutan kat makwe.mana tak hepi kan?

perghh..cukup ah dulu.aku pun tulis ikut perbincangan serius aku dengan kawan-kawan.;p.kalau aku kalau dah sayang terima jelah suami tak pandai main gitar..cehh..terus suami.yela.kalau nak bercinta bodoh-bodoh tak payah ah.biar jadi suami.kalau dah berkhawin duk main gitar kat wakaf lagi.tak ingat anak bini.haritu jugak aku gulai gitar dia masak tempoyak.tak punn aku humban dalam lubang jamban.biar ah dia pandai main gitar sebagai hobi je,bukan habit.

37 comments :

rossoneri said...

bukan setakat gitar, xkisahlah music instrument apa2 pun reti main, sudah cukup cool~

iwan_dextrous said...

hihihi...tpi laki2 ssh nk men gitar dpn pompuan..mcm iwan r..hahaa....malu2..ahhaha

Nur Syamiza Hadi said...

pakwe sy pandai maen gitar!
hehehe

t sy pun nak blaja maen gitar gak..
insyaAllah! :)

Abang Jonni said...

echah... saya tak tau main gitar... tapi pandai nyanyi. huhuhu...

kira camne tu...

Sophie Al-yahya said...

kawan sophie pernah ckp, lelaki yg bawak gitar ni nampak hensem walaupun dia sebenarnya tak hensem.

hehe..

sugar2 kapas strawberry said...

but i prefer yg main piano..auwwwww..sweet :)

miwwa J said...

yea sokong org atas..piano..sweet.hehe

echah mashuri said...

rossneri~haha..betul2 setuju..kalau drum pun perghhh..layann

iwan~alah..rugi lah weh...bek ko cepat2 main dpn mkwe.cairrr nnti pompuan.ehhe

syamiza~wahh..satu bonus:)

abg joni~sume org boleh nyanyi.tinggal sedap or xsdp je.ahah..xleh!failed!;p

echah mashuri said...

sophie~hehhe..tula...mmg nmpk macho n ensem:p

cik linn~heee..mmg sweet tp ssh nak dpt..;p

miwwa~heeee....sweett alololo.;p

M a W a D D a H said...

sebab boleh dodoikan sebelum tido...

ahakss...

echah mashuri said...

sis adah.kalau nak dodoi xpyh gna gitar dah.ehheeh

miszlullaby said...

ML kan echah terbalik tau.Ml bersyukur gile dpt bf xreti men gitar.Sebab Ml ada abang dua orang yang gile minat gitar. So,dari kecik sampai besar denga orang main gitar. Dari gitar biase sampai la ke gitar karen. Tensen gile tau,sebab dorang salu main depan bilik ML,nak tidur pun susah. Kekekeke..Dulu,sampai mak ML sorok gitar abang dalam bonet keter =P

nina syakina said...

wahhh... nina pun setuju... romantis? mybe kott... huhu...^^

nk promote kt sini... nina SINGLE! Hihi ^^

Indah Mulya said...

agak setuju lah dgn point2 kat cni..
ade btolnye jugak..
kdg2 dgn men gitar tu jugak lah leh wat kita hepi balek, karok sesm ke kan..
tp tensen gak..salu mamat yg bwk gitar ni terlampo cool smpai suma gadis suka!lagi2 yg men dlm band..wat je show kt kolej ke..nah,trus ade fan..tahan jeles je la jwbnye..huhu

mie said...

patut la gue xromantik..
xpandai main gitar rupanya..
ahahaaa

ahsfantasy24 said...

huhuhu..
mw bsing mak klw wt blik
laki men gitar..

mR.sYaH said...

pasni aku kena belajar main gitar r.. aku satu menda alat muzik pun xtahu main..

Liquid said...

incek liquid taw men gitar, tp guitar hero lah. ala game PS2 tuh ehehehehe

tomatokering :) said...

ada suke ada tak suke . hehehe :)
tp mmg sweet law laki tu maen gitar utk kite . kekeke

LehaMY said...

comel bila lelaki men gitar :D

echah mashuri said...

ML~~ahaha..mesti dah bosan dgr hari2.heeee..kalau echah pn dah xnak dh pkwe pndai main gitar;p

nina~heee....sllu org ckp romantik;p
single lagi?xcaye ase.eheh

indah~heee..betul kot:)


mie~hahaaah..xsmestinya ah bro;p

kiwi said...

pakwe kiwi thu main game je..haha..grau je
x ksh pn..jnji trime seadanye..hihi..tringin gk nk bljr main gitar..tp asyik lupe je

echah mashuri said...

ahs~heehe..skdr hobi je.:)

syah~hee..xpe2..nnti ko blaja baru nmpk macho;p

ecek liquid~alalaalla...xbesh ah cmtu.lp

tomatokering~tula pasal.hhee

leha~hikhik...betul2

echah mashuri said...

kiwi~wahh..main game pun layan ajolah..asal syg.hikhik:)

echah mashuri said...

kiwi~wahh..main game pun layan ajolah..asal syg.hikhik:)

Cik TeN10 said...

sy suka jgak!...hihi

cintatehO said...

wah kalu gitu sy untung la ek sbb en.han pandai men gitar..tp sy rse kalu sy blajar men gitar, sy lg hebat dr die cume sy malas je nk blaja...haha

echah mashuri said...

cik ten10~hee..saya pun suka:)

cintateho~hhah...msti la sgt beruntung,nak pulak encik han sgt baik.suka bby,.syg sgt kt amani tuh,nmpkla ciri2 suami mithali.haha

d_tieah said...

Aku setuju dow..
Dulu ex aku pandai main gitar..
Perghh, menyesal aku putus dgn dia last year..
Haha..
Dahlah dia baik sgt n paling penting suka ikut ape aku ckp..
Wakaka..

echah mashuri said...

tieah~wehh..rujuk la balik.heheh...lagipun blum trlambat.;p

S..U..D..@..I..S said...

biaq la x pandai main gitar ecah pandai bercerita pun dah cukup....kalu senyap bisu g2 haha...boring kot...

selera orang berbeda-beda

d_LA said...

dulu pernah bercite-cite nak main gitar tp xde gitar nak main..hehehe..sape2 bleh ajar??anyone?anyone???no one !

♥ Juliana Violet ♥ said...

Point2 tue kan dear... maybe ada yang betul, ada yang salah. :)
Romantik... Kalau dapat rockers, romantik die lain sikit. :)

Sweet... yes, tp kadang2 bukan setakat mainkan untuk gf die aje, ada yang ayat girl lain dengan kelebihan die tue. :)

And ramai je girl sekarang yang pandai main gitar (kelompok kwn2 Vee... )

Tapi, ape2 pun memang bonus dpt bf yang tau main gitar... Memang betul kot sayang tu lebih. (^^,)

Dear, bila mau hantar cerpen nie? Vee tak sabar dah nie... hihihi

http://kisahklasikita.blogspot.com/2011/01/jumlah-undian-peserta-99-hari-kisah.html

diana said...

dulu masa bujang2 dulu akak ada la boipren pandai main gitar..
jiwang nak mampos.tak kena langsung dengan jiwa ganas akak ni..
sekarang dapat suami pandai main
badminton dan futsal..
sangat bahagia okey..:)

Yuni Aisyah said...

nice entry..sy pon suke gk dgn lelaki yg pndai men gitar...hehe

sy pnh rapat ngn lelaki yg pndai men gitar n muzik nie...jiwa dia mmg lain la..kalo suke kt sorng awek tu sungguh2 suke..gerun lak rse...haha..

yg best bila dpt pkwe pndai men gitar ato muzik nie dorng akn nyanyikan n cipta lgu special utk kte...rse sweet sgt..:)

dlu suke la dpt bf pndai men gitar tp skrg x lg..hikhik..:D

echah mashuri said...

sudais~hehe..bukan semetinya pndai main gitar.just sebagai bonus je.ehheh

vee~tula..kena syg lebih..opsss..sebab trikh akhir lmbt lagi selalu je main-main menulis.ehhe..sori2.vee,,nnti echah akan tlis cpt2:)

akak diana~ahhaah..tula..dah khawin nnti bosanlah duk petik gitar je.heee...ala..akak saje je nk bg echah cmburu kann..echah pn nak khwin gak;p

yuni~heeee...betul la.echah pn skrg dah xkisah.mase muda2 dulu mmgla.;p

Shaari Guitarist said...

Main gitar bkn sekadar untuk memikat perempuan tetapi utk memperjuangkan muzik2 heavy rock, hard rock dsb sebagaimana yg dipelopori oleh band2 seperti cream, pink floyd, deep purple, metallica, slayer, iron maiden, black sabbath, dio, led zeppelin, diamond head, queensrychee, dream theater, asia, thin lizzy, megadeth, cinderella, skid row, loudness, twisted sister, motley crue, whitesnake, van halen, racer x, faith no more, pantera, pearl jam, soundgarden, alice in chains, mother love bone, temple of the dog, ramones, sex pistols, radiohead, judas priest, motorhead, jimi hendrix, jimmy page,