Thursday, January 6, 2011

Lots of good wishes ♥

ADEK KU ZULAIKHA.budak buntal tak suka mandi tapi comel bila bangun pagi.apekah?eh.sape lagi nak puji dan kutuk adik sendiri kalau bukan kakaknyaaaa....kan?sebenarnya 4januari hari itu adelah hari lahir satu-satunya adik kesayangan akak esah nie.HEHE.aku selalu cakap,dalam ramai-ramai adik akak,adik ika la paling akak sayangg sangat-sangat.perghh..ayat memujuk ke hapaeee..padahal memanglah aku paling sayang dia.sebab dia sorang adik aku.tapi adik aku tak dapat tangkap kata-kata aku tuh.mungkin masih tak sesuai untuk digunakan gurauan itu untuk budak yang baru mencecah enam tahun dua hari lepas=_=.

nie mase hari lahir tahun lepas.bersama akak iera cayam duk nak potong kek.aku dimana.aku dihati mereka saje,*tukang ambik gambar.haih dik.akak tengok kawan-kawan kamu semua bertudung.kamu je freehair,bila nak berubah ni dik oihh..;p

sebenarnya nak post dua hari lepas lagi.tapi selalu tak sempat nak update.tak sempat le sangat ha!

adik,tahun lepas dah bertadika,tahun ni pun menyambung pengajian ke peringkat tadika.adek aku ni aku puji satu je dia.kalau dia mintak barang,dan mak aku cakap tak boleh dia tak akan mintak dah.,dia dengar kata.sejak dari kecik lagi macam tuh.aku geram betul bila budak duk menangis bila tak dapat mainan ke hape.nasib baik ika tak macam tuh,kalau tak makan penampo berapi lah kau dik.

tahun ni akak aku cakap nak beli basikal untuk dia.nak kumpul duit adik beradik.lagipun tahun ni adik tak dapat ape-ape hadiah pun.dia tak meminta-minta dan tak paksa.kalau cakap elok-elok dia akan tunggu jugak hadiah tuh.



adik bersama bonda tercinta.cepat je masa berlalu.adik dah makin membesar.adik.akak harap adik boleh jaga mak.abah pun dah takde akak pun beberapa tahun lagi dah nak jadi bini orang.*kot time nak feeling sadis sempat lagi nak khawin.;p.adik janji ya jaga mak baik-baik bila besar nanti:).

Sis I treasure you close to my heart,
Through tears n laughter,
And sisterly hug,
I've watched you grow,
Happy birthday to my lovely little sister! :D

25 comments :

one2paii said...

wah..meriahnya..bila lu nak wat majlis camtuh untuk gua lak?wish kt adik lu untuk gua yer..

p/s:gua nampak lu pegang belon..cam pak pacak nun..adakah ituh lu?tepat sangkaan gua selama ini,lu pemalu seperti gua..tahniah

Zara Hannan said...

Hoho. teringat lak ngan adik bgsu zara. kalo bday zara t nak ade party gak la. huhuhuhu... :D

Abang Jonni said...

beruntung dia dpt akak cam echah....

kalu aku... nangis... penampo.... nangis je....bagi penampo....

abis cerita.

sugar2 kapas strawberry said...

happy bday to her!

sweetsal said...

hepi besday ye dan senyum sokmo..

echah mashuri said...

one2paii~haha..xde maknanya gua mau buat majlisss untuk lu.hehe..ehss..jgn caj gua pemalu.gua low profile je.wakakakakak;p

zara~heehe...kalau dah besar2 pn malu ah nk buat mjlis;p

abg joni~`yelatuh.ko kan baik sgt.suci murni lagi.tipulah kann bagi penampo.eheeh

cik stoberi~:))thnks dear.

echah mashuri said...

sweetsal~eh..bukan bday saya,bday adikk saya.ehehehehe

Cahaya Kehidupan said...

adik pun jawab ; baiklah kakak esah,adik janji..hehe =]

Sophie Al-yahya said...

alololo...suweetnya kakak nie.

bagus lah kalau adik ni faham bahasa dan x banyak ragam.. besar nanti senang sikit kot.. =B

soffea said...

ololooooo.. comeynye adik echah posing gitu :) happy belated birthday utk die ye :) bgtau kat die, die bertuah dpt kakak yg sweet mcm echah :)

gigi rongak said...

happy blated bday kat adik comel tu.haha..
berapa tahun lagi nak kawen ye.jgn lupa kad jemputan ek.haha.. :P

Si gadis bunga said...

cakap dekat adik.. ' happy belated birthday (guna nada yang paling manja...)..
" Zulaikha..ado oghe sugho ghoyak samat haghi jadi ko mu "
(ehem,ehem...betul ke ni?? saye budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan)
hahahahahahah x)

zuhanismohamed said...

ohoi..pandai bergaya eh zulaikha..he he..

happy birthday adik akak esah..hee :)

TunTeja said...

happy birthday utk adik!!! :)

Along Tapa said...

tengok adik ko teringat adik aku...eh??adik aku kat sebelah aku jek...lupa pula~~

Gorengbaek - Kenapa ramai jantan sudah tangkap syok sama janda skang??

Hangit habis dah - Alahai cik kak...bertimbang rasa la sikit ek...

alexa yussida said...

baguss btol tak minta2:)
anak buah alexa tu..kecik2 da pandai mintak..aigooo..mntak bnda murah xpe gak..syg punye pasal..beli je la kan:)

YanaMIB said...

posing terbaekkk! haha~ akak dia ajar eh..tetttttttt~ =P

Sharinginfoz said...

bagus dengar khabar penting tu

Aliesya♥Amani said...

pandai adik ko kecik2 posing2 yea??hehehe

maCy said...

aloh2 sewitnye.. jeles macy xde adik dear. uhuk3

kimsalam kt budak comel ;D

Cik Jari said...

hehehe....mmg comel..

hepi belated bday adik

Heidi Shafiq said...

comel.. :)

diana said...

nape adik echah comel..
echah tak comel...??
hahaah

echah mashuri said...

chaya khdupan~heheh..akak esah sayammm adik !:)

sophie~takut nanti bsr2 baru tunjuk besar kepala..ngeh3.harap2 xbegitulah

sis soffea~elel..mana ade sweet.akak!nape lame xbersua dia alam maya.saya rindulah;p

ngak~hahaha..ehh..jangan langkah bendul aku sudah!;p

gdis bunge~heheh..comeyy je cakap klate!xpo2..nnti echah ajar dehhh;0

zue~hhehhe..thnks zue sbb wish:)

teja~thnks dear^^

echah mashuri said...

along~~hahahha..adik ko yang angkat tangan bila nak bercakap tu ke.heheh

alexa~heheh..dia mintak gak sis.cuma kalau cakap kat dia tak boleh.dia faham.hee

yana~ahhaha...akak dia ajar hapenya..dia yg lebih advnce weh;p

sharing!khabar apeeekahhh.:
)
aliesya~adik aku mmg gila posing wehh;p

maCy~xpela.macy kan ramai askar2..heheh

CJ~hehe..thnks sis:))

heidi~heheh...comel ke cmtuh?:)

akak diana~haahahh.ade pulak.dia ikut mak kot.echah ikut abah;p