Wednesday, January 5, 2011

BERTOMYAMKAN SENDUK

kejap tadi pegi makan kat mahana seafood.usha punya usha pekerja kat sini ada lahhh seorang yang manisss dipandang.hekhek.eh.tetibaaa kan.ayat first-first dah menunjukkan kegatalan yang menyerlah lagi terserlah.HAHA.tak la.ada sorang abang tuh dia baru kerja kot kat sini,sebab tak pernah pulak tengok.ghupe-ghupenya dia baru keje kat situ 3hari.cehh..hensem sikit terus cass abang kan.manusia.manusia.

haih.berbalik pada ceghitaaa yang aku ingin bebelkan neh.malam tuh ramai yang pegi makan sana sebab tu lmbatt sikit ordernya..katanyaaa la ramaikan.aku tengok bukan ramai sangat punnn~~tapi mungkin sebab kiteorang datang lewat,so orang dah ramai takde.bersangka baik la echah hoihh!

tunggu punya tunggu,maka tersedialah hidangan yang diorder kiteorang menunggu,perghhh...time lapo lapo memang cepat ah sambar makanan masing-masing.
tapi yang kelakarnya kuetiaw tomyam si qylla ni dia bagi sudip wehhhh...hahaha...eh.sudip ke senduk?memikirkannn~~~*nampak sangat tak tau mana satu sudip atau senduk.

sudip atau senduk?sudip atau senduk ni weh.blur weh.sudip ngan senduk pun tak sure.menantu untuk mentua hape macam neh!HAHA.bantailah la apa pun.tapi kiteorang gelak habislah.memang tak perasan first-first uh.yang paling aku tak tahan wana kat tepi aku ni tepuk-tepuk belakang aku sambil cakap.weh.ada jugak modal untuk mu update blog echah.HAHA.iyelahhh,aku tulislah neh.lagipun tak pernah weh orang makan guna senduk.boleh berbirat mulut weh.koyak mulut kena nganga sepenuh hati dan jiwa..wakakaak..
perghh...nak makan ke tak nak makan neh.nak makan ke tak nak makan neh.aku rasa qylla cakap camtuh dalam hati kannn.aku tau.aku pembaca minda yang tepat.huahua.


wahahaa..ini hanya lakunan semata.gilos kau nak makan ngan senduk nie.tak khawin la kawan aku sebab mulut rabak nganga luas sangat.eheh..hiperbola sungguh!ehss...tangan aku pun masuk sikit dalam gambar nie?alhamdulillah.ade jugak sikit.walau tak nampak kepala dan tangan bergegar.penat-penat tulis asyik tepek gambar orang je.eh.tetiba lari tajuk.=_=

lepas tuh cakap la kat abang tuh.boleh gelak-gelak dia pun.walaupun aku tau dia malu.hehe..takpe bro.baru keje kan.keep it up.HEHE.lepas tuh mase nak membayor makanan pun tauke dia duk cerita sambil gelak hal ni.abang yang bagi senduk ni buat-buat tengok tempat lain..maluuu ohh..kalau aku pun mesti malu.mesti cepat-cepat lari masuk bilik nak sorok muka kat bantal!



40 comments :

Abang Jonni said...

echah... cantik ah tangan... huhuhu...


kalu aku dah ku ketuk kepalanya ngan senduk. biar berjambul dahinya.... huhuhuhu...

iwan_dextrous said...

hihihhii..x agk2 weyh.ahakz

Dextrous cyber life

echah mashuri said...

bro joni~perghhh..perli aku ye..hahah.ishhhh...xsanggup aku ketuk kepala org hensm..hahahahah

iwan~wehh..gila tak hengat.haha

d_LA said...

sodek kot..haha..giler kentang goreng tol kedai tu..x senonoh bg bende alah tu <--blur gak xtaw nak pnggil ape..haha..sumpah lawak kelas A la kedai tu..kwn echah lak selambe jer menggunakan beliau..hahaha

M a W a D D a H said...

ingatkan betul2 makan tomyam ngan senduk tadi...hahaha...

pasti tak kan...hahaha

maCy said...

adalah sangat melampau! hahaha ;D

d_tieah said...

Ko mmg giler kan..
Sengal!
Kalo ko mmg betul2 mkn tomyam tu guna senduk, mmg cancel trus aku nk blnja ko p mkn kat otel 5 bintang tau..
Wat malu aku je nnt..
Haha..

Cik SHiNJU said...

Aku gelak + nangis baca n3 nih..
Gelak sbb ko x kenal senduk ngn sudip (macam aku :P ) n gelak membayangkan situasi tu. Nangis sbb aku terliur tgk kuetiaw tomyam yg tu...sob..

lumut said...

seriously nampak sedap gile meeeee tuuuuu...mane nak carik niiii...


uwarghhh

ummiarissa said...

echah...ala dia saja bagi senduk tu..biar cepat sikit habis makanan tu..kata lapar..tu lah pasal bagi senduk tu...he he he kesian kat kawan tu..

echah mashuri said...

sis d_la~~hahha..selmba hapenyaaa...duk gelak je.time nak ambk gmbr tuh perasan buat muka blur ;p

adah~~aahahaha...tp sempat hirup kuah.

maCy~haahah...tau xpe...grr;p

tieah~~perghhh..kununya nak belanja ak kat hotel 5 bintang.hrhrhr

echah mashuri said...

cik shinju..ololo..meh aku blanje ko makan tomyam senduk nak?jum2...jgn ngis.hheehe

lumut~~hahahah...xde kan kat uk uh..ahahah..sian ko:)

sis~~hahaah.....sian ah nak makan ngan senduk gitueee;

sarah-najwan said...

tu senduk..senduk kecik..hehe

sudip tu leper sket..

kene nganga besar sket jika guna senduk tu..
bukan ptut kedai bg mangkuk2 kecik ngan sudu ke utk tomyam jika order byk..ehhe

nadzirah aqilah said...

hahahaha.. x agak2 bagi senduk!! terkejut mula2 td ingatkan betol.. adeiiii... xtahan gelak ney!

Jieda said...

sedapnya tomyam..my peberet tu he3
ingatkan betul-betul makan guna senduk

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahahaha.....

aduyai......

malu2 miaw plak abang tu... kih3..

one2paii said...

cantik senduk tuh..mmg cantik secantik2 senduk kan..kan kan..sampai ati luh xajak gua pun..ckit pun xajak..thu la kebuloq ,ajak le skali..terasa hati dah gua

Robot | Sakti said...

lapar pulak bila tgk tomyam ni

+__+

- GC - said...

kah3x. memang sumpah rabak mulut kalo makan tomyam tu.

Si gadis bunga said...

tomyam yang sedap.
hahahahaha ;)

bile ecah nak belanje makan tomyam ni?

echah mashuri said...

sis sarah~~kalau tomyam saje boleh gakdia bg senduk tuh.neh kuetiaw tomyam semangkuk.hehe

nadzirah~~haahah.tula..xberhagak cik abg tuh bg kite senduk

kak jieda~~hehehe...echah pn suka tomyam

echah mashuri said...

GKSB~tula..malu dia.sian plak tgk.

one2paii~ololo,,ko majuk ke bro.sian pulak aku..nnti ak blnje ko byr.heheeh

robot~tula..lgpn dah time luch.haha

GC~~mesti jd cm angelina jolie.huahuha

anis~ermm...nnti kalau ada rezeki kite blnje.

Zara Hannan said...

darurat takde sudu ke bagi senduk pulak? hahahaha.. klakor ler.. :D

echah mashuri said...

zara~diaorang bz kot.tak menyempat,

YanaMIB said...

haha tah tah abg tu nebes kut tgk korang..kui³~ =P

BRO_MONDAY said...

miss echah : hai awak ('',) salam pekenalan ye...ai dah folo blog yu ni!!! ape² pun memam gempak lah nengok makan tom yam guna senduk wat ceduk...adehhh~

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "*-* FOLLOWER ke-444 *-*"
2. New Entry "♣ FuTsaL CPK ♣"

hans said...

nampak menyelerakan
haih
lapo2

P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

Viva Sakura said...

makan pakai senduk...hahaha...

S..U..D..@..I..S said...

wau sedapnya tomyam, terlioq nih...
bantailah senduk ke sudu..hehe

tomatokering :) said...

nyum3 ! :D

syakey said...

terliur dengan tomyam.

;D

nina syakina said...

yummyyy... sedap tuhhhh... fuhhh

diana said...

hahah...
guling2 gelak baca entry ni..
akak bayang kan kawan kamu makan guna senduk tu.tom yam tak masuk mulut weh!
dia masuk kat hidung..
hahahah

saya_arief said...

sedapppp.nak jugakkk.
:D

echah mashuri said...

yana~~haaah..nebes wt pe.kiteorag buat tak tau je.gelak je ghetii..eheh

bro monday~~ok thnks:)..tom yam bro.sape nak tolak.ehehhe

hans~`lapo ye?jumla makan.hehe

viva~~sebab org kedai tu bagi.hhehe

sudais~hohoho.asal kenyang kan bro.;p

tomato~~heeheh...:D

nina~:).tomyam sedap:D

akak diana~~hahah..tula pasal.mgkin nampak kiteorang jenis suka melantak terus je bagi senduk haih.;p..erkk..masuk dlm lubang idung..erkk

arief~~hohoho..tettt!da abes;p

dya adriza said...

hahahaha.. sumpah kelakar! camne la boleh x perasan. lawak gila la hahaha~

echah mashuri said...

dya~hhaha..tula..senduk dibaginya=_=

si para para said...

hehehe sekali dpat senduk daa..mmg lawak....tapi cool...hahaha

ishiko said...

hehee.. mkn dgn senduk cpt skt hbs..

echah mashuri said...

si para2~~haahha...gilos kan.aku pun pelik.

ishiko~~haha...mmg la.tpi terkoyak ah mulot.;p