Friday, January 14, 2011

kenangan budak sekolah sememeh


tadi duk bercerita pasal kenangan dolu-dolu.time-time tak kenal apa itu kotex.seronak borak sampai tak perasaan dah pukul 12.haihh..niat nak update dan blogwalking hanya terkubur layu begitu saja.ahh..aku memang pemalas.tak perlu dinafikan lagi dari segala segi.gila weh.malam-malam ni memory betul la zaman sekolah rendah.andai dapat ku undur masa.cehh...aku layan gak la axl uh.aku kan suka lagu 90an.;p.duk cerita-cerita tuh aku rase rindu ingat zaman dulu-dulu terus google.dann..credit untuk blog ini .:).banyak wehhh kenangan zaman sekolah rendahhh...mengamit memori gitueee.

tadi memang best bercerita.sampai gelak sakan bila cerita kelakar-kelakar.zaman sekolah rendah zaman terindahlah!problem paling besarrr time tuh pun hanyalah hilang stoking time nak pegi sekolah.dah nangis-nangis.sekarang macam-macam problem bila dan besar.
perghh..yang ni paling layan.dulu mana ada install dalam komputer,menatang apa komputer pun tak kenal.sambung kat tv je kan game mario ni?berebut satu rumah nak main.dann aku.!status sebagai adik bongsu ketika itu..bolayannn weh.asyik abang-abang je dapat main.aku tukang tukar kaset dia je.eh kaset ke orang panggil.HEHE,sampai sekarang aku tak reti main ni.tapi layan gak sekarang dalam laptop akak aku.sebab zaman kecik dipinggirkan.wuwuw.
program susu sekolah!!HAHA.kira hari paling ditunggu-tunggu lah..kadang-kadang menipu cakap tak dapat lagi.padahallllll...dalam beg sekolah yang troli tuh aku simpan.tiba-tiba mengidam weh nak minum susu ni.dulu bukan paket macam ni.dulu putih coklat kan?

sapa yang tak ade koleksi pemadam zaman sekolah dulu memang rugi ah,HAHA.buat lawan pemadam.perghhh..walau aku jarang menang tapi memang banyak beli pemadam nih.HEHE.yang paling suka pemadam negeri macam ni.kalau dapat negeri kita macam seronokk gila..sayang weh nak buat lawan pemadam,kot-kot kalah rugi ah pemadam negeri tuh.dapat kat pihak lawan..wuwuw...satu lagi pembaris ade air kat dalam tuh.yang tu budak pompuan suka.
cantik pemadam ni tapi cam ape je bila padam kertas,habih hitam buku..tapi sebab cantik rela weh beli.mana boleh kalah dengan kawan-kawan sekeliling.;p

yeahhh!!!biskut niii..biskut apa nama ape ye?gila la memori biskut ni.satu lagi biskut kapal terbang.heeee..aku suka makan pilih-pilih warna terutama warna pinkkk.padahal rasa sama je.=_=
belon kulummmm....kulum-kulum lepas tuh tiup..seposen je kan satu?memorial lah.makin aku taip entri ni makin rindu pulak zaman kecik.
yang ni kalau orang pompuan tak main memang tipu ah.anak patung kertas ni main petang-petang je.sayang wehh bawak ke sekolah.kalau kena rampas tak ke rugi.tapi selalu aku buat tanda pangkah kat tengkuk dia.takut malam-malam dia jadi bangun .HAHA.zaman dulu-dulu mak aku selalu takutkan macam tuh,sebab kenapa je.tak bagi membazir beli benda ni.

kalau orang pompuan tak ada benda ni tak payah pegi sekolah ah.jeles weh kat kawan-kawan kalau tak ada benda bagi tajamkan mata pensel ni.nama ape ye benda ni.?
yang ni korang ingat tak?kad nama yang rm3 12 keping tuh.hehe.boleh tulis kata-kata kita.aku selalu tulis."BE THE BEST AMONG THE BEST"haha,,kononya bagi kad kat kawan-kawan kannn...ahhh..gila rindu nak buat kad ni,kalaulah aku simpan satu kad nama aku boleh wat kenangan.hehe..dulu rm3 tuh rasa mahal gila weh.sanggup kutip tin semata-mata nak buat kad ni.
*pic credit

huih..kalau nak cerita semua boleh cecah hujung blog daa...tapi betul lah mengamit memori,taip pun dalam keadaan senyum.ya.betul-betul rindu zaman itu.tuh tak kira permainan petang-petang lagi.dulu mana ade main barbie-barbie doll.main lumpur je,tapi serius seronak.

serius malam ni rindu zaman melompat dengan girang.thanks ye kawan-kawan sebab bukak topik mengamit kenangan ni.:)

29 comments :

Wan Zulqhairi said...

ingat2..hahaah...kalau tekenag balik.. sangat rindu semua tu...

DuniakuAbstrak said...

cepat je idea kau menhapdet..grr

DuniakuAbstrak said...

jap nak baca..

DuniakuAbstrak said...

haha aku duLu suka main laga labah2..giLa berdosa betuL aniaya binatang (--")

echah mashuri said...

wan~haha..kan?seronok je dulu...

ayu tiga kali~ko sengal kan.hehe..jahat betul la perngai ko neh.mst suka ponteng kelas kannnn.

DuniakuAbstrak said...

kau tertinggaL 'L', kau dah jadikan aku ayu bersopan santun lenggang lenggok

CIK TOM said...

rindu zaman sekolah dulu...

iqbalsyarie said...

memang tak jauh beza :)

d_tieah said...

Ko kejam!
Ko telah mengimbau zaman silam aku..
Semua yg dalam gambar tu aku ade tp satu je takde..
Yg sharpener besar punye tu aku takde dow..
Nangis aku mintak mak bapak aku beli, takdenye..
Ape aku dpt?
Sharpener yang 20 sen yg ade macam2 kaler dan ade cermin kat blkg tu?
Igt tak?
Tak ingat p google sekarang..

M a W a D D a H said...

hahahaha...

kenangan semua tue...kenangan menggamit rindu...

nak gi zaman dulu2 leh tak...

hehe

mario said...

dr dak2 dulu sampai skrg minat kumpul rubber...apasal ek?
err...dk2 pompuan le...

HaNTwO said...

aduhai memang menggamit memori la...huhuhu rasa nak jadi kecik balik!!!

Wan Hafisah Collection's said...

rasa macam back to old school la dik. hehehhe..

- GC - said...

haha.lawak gila bila ingat2 balik.

Liquid said...

hee incek liquid suke men super mario tu ehehehe

maCy said...

dlm byk2 tu macy ta caye macy terjebak dgn main pasang2 baju kertas tu. ahahaha

rossoneri said...

waaa betul2!!!..zaman kita sama lah hahaha...

game mario, susu, pemadam yang wangi2 tuh,pastu biskut masa kat tadika..belonnn..patung kertas, yang xmenahan buat kad tuh hahaha mana pergi dah kad tuh

nora said...

super mario mmg da best ar
until now pun still layan main lagi hihihi

d_LA said...

adehhhh..sume tu buat rs nak jd budak balik la chah oiiiiii...

mR.sYaH said...

aku dulu raja pemadam tau.. hehe...

aku masa kecik mmg minat giler main game mario... akhirnya tumbang gak naga besi tu.. ehhe..

diana said...

belon kulum tu sekarang pun akak main lagi..
pi kedai maisara tunjuk nak itu..
pastu balik umah bukan dia yang main..
akak yang tukang tiup dan tukang lambung..
dia cuma tepuk tangan je tengok ibu dia melompat..
huduh betul perangai ibu dia..
hahha

echah mashuri said...

ayu~hahah..engaku ayuuu kahhh..maafkan daku ayul..tersyasyulll namamu;p

cik tom~betul tuh sis.rindu sgt2:)

iqbal~heheh...dunia yg menyeronokan:)

tieah~ehhh!!yela weh
shapener name benda tuh,aku tak ingat.ahahhaha...aku ingt lahhh!ade cermin bulat..ohh..gila rinduuu...;)

echah mashuri said...

adah~yup2..kenangan terindahhhh..:)

rio~eh.bukan ke org laki pn bnyk koleksi pemadam.eheheh

pokcik~ehhehe,,.xboleh dah.peluang hanya sekali ;)

kak wan~tula..rinduu sgt2.ehhe

GC~ko pn suka main pemadam ye;p

shameel Iskandar said...

bestkn memori zaman sekolah, lagi2 sekolah rendah. pemadam yg ada bendera negeri tu, sy juga suka kumpul dulu. cantik dan meningkatkan ilmu geografi.

zuhanismohamed said...

kool oh kad nama tu..ucapan standard..friendship forever..ha ha..

eh..suka gila main patung kertas..! haha..

Pinky Pixie said...

teringat zmn kecik2. hehe. lg2 tang biskut n pmdam tu. huhu.

S..U..D..@..I..S said...

kat tempat aku panggil biskut biji asam...ko pangge biskut pa echah...

taliff said...

wowowowowo!!! Teringat Kenangan dulu2 Kala!!!
Niepun cerita Dulu Kala...Jom tengok~~~

http://i-think-of.blogspot.com/2010/12/anda-bayi-tahun-80an-jika.html

soffea said...

haha. echahhh.. sis dok gelak2 je bace entry nie.. teringat zaman kecik2 dulu. mario still game fevret lah. hehe.

n ya, paling takleh tahan yg men anak patung kertas tukar2 baju tu. hahaha.