Friday, January 14, 2011

baca dengan tenang,bukan dengan garang:)

setuju tak dengan kata-kata diatas ? aku setuju gila dengan pernyataan kat atas tuh.susah betul nak puaskan hati semua pihak.kadang-kadang orang yang kita tak pernah nak kisah hal dia pun duk mengata kita.serius dulu aku pernah down sebab kena keji.kalau aku keji dia gak takpelah.ni aku dengan dia pun tak bersapa.boleh kan dia kutuk aku dalam facebook dia?siap tulis nama mention nama aku jiwe tene.jiwe tene.*nama facebook aku dulu.sampai aku menangis masa tuh.tapi tu dulu.sekarang aku dah tak kisah apa kata orang kat aku.

kalau kita duk pikir orang duk mengata kat kita sampai bilalah kite nak duk senang je.asyik duk pikir hal rubbish macam tuh.buang masa sangat aku rasa.yelah.bukan senang nak puaskan hati semua pihak kan.aku tak nafikan bukan senang.tapi yang peliknya mengata aku padahal aku tak penah nak mengata dia.takpelah.aku dah tak heran.tapi sampai mati aku tak maafkan.tak payahlah nak nasihatkan aku yang tak elok tak maafkan orang.sampai mati aku ingat kutukan korang,sampai mati.

bak kata sis badiah yang comey kiut miut tuh: AKU TAK HIDUP DEK PUJI,TAK MATI DEK KEJI.serius suka ayat ni.kalau ade like macam facebook tuh aku dah like empatpulohsembilanjuta kali.:)

cuma aku hanya ingin cakap.keji apa yang ALLAH dah bagi pada aku.ko lupa ke yang ALLAH anugerahkan tubuh badan ini.kalau kau duk mengutuk aku.macam kau mengutuk ciptaan DIA.aku bersyukur je dengan apa yang aku ada.kutuklah selagi korang mahu.

tapi ingat,makin kita benci kat seseorang,makin hati kita sendiri yang sakit.


15 comments :

mR.sYaH said...

aku suka entri kau ni.. biarlah org ckp apa kat kita.. asalkan kita xcampur hidup dorang.. apalah sgt ckp dorg tu.. yg pntg kita happy dgn diri kita sendiri.. go echah..

DuniakuAbstrak said...

pedulikan mereka yg membenci kita, hati kena kentaL, keras, tahan tekanan..

soffea said...

betul tu echah. we don't live to please others kan~ pedulikan sume. yg mane baik amek sbg nasihat cuma kadang2 dorg nie nak nasihat tak kena cara. itu lah pasal. huhu. so, just ignore sampah sume tu kan. asal kite tak susahkan deme udahler.. iye dak? hehe.


*rindu echah wooo*

Along Tapa said...

tapi kalo dipikirkan balik, kalo semua positif, payah gak...kena ada negatif...barula bateri boleh pakai..eh??ko tak cakap pasal bateri ke?

Gorengbaek - Tips nak rampas tunang(?)

Hangit Habis dah - Aku tak panggil ko datang..yang ko menggedik datang bakpe?

CIK TOM said...

setuju yunk...cekalkan hati nak hadapi hidup ni...

diana said...

akak cukup geram kalau orang dok keji2 fizikal kita..dulu akak pernah kena gitu..
memang orang kata lebih baik kita maafkan..
tapi masalahnye kepala otak ni tak boleh lupa semua tu..
bila tak boleh lupa maknanye rasa geram dan benci tu tetap ada..kan??

Are-Tot Harun said...

betol2...manusia kan sumer x penah puas...xkisah lah puas secara materealistik, batiniah atau zahiriah...

Yann Mazian said...

setuju dengan kata2 tuh. dah lumrah alam kot. baik pun orang dok mengata. jahat apatah lagi, makin suka orang dok mengata. huhu.
buat dek jeklah org nk kata apa. asalkan kita tahu apa yg kita buat dan kita tak kacau org pun. nnt dh penat, berenti lh org gitu mengutuk. hehe.

TunTeja said...

sangat2 setuju!! susah nak puaskan hati semua orang...ape pun..just let it be lah ape2 yang penah jadi..biar hati kite sndri tak sakit..

Liquid said...

betul2. manusia, biase la. msti pndang yg buruk jek uhu

JIJI YU said...

siyes memea A++ la kato2 sis badiah tu...jadi molek..

nina syakina said...

wahh... btul2... nina stuju sgt2... bkn sng nk puaskn hati smua pihak...

hacimun said...

:)

ecah ecah chayok chayok yihuuuu

~fisha~ said...

betul2.. tapi lumrahnye.. sometimes rase jugak urghh! n down. cumenye, tiap2 cmtu la perlu nye bersikap hipokrit. lol.:p

echah mashuri said...

serius terima kasih semua.dengar luahan aku.ehhe