Tuesday, January 18, 2011

jangan dengar bila lawyer nak mengumpat

peguam.korang ada tak kawan peguam.aku tak ada.tapi kalau lawyer to be tu masih la ada sorang.alhamdulillah,geng aku sorang ada gak akan jadi lawyer.walaupun dulu aku syak dialah paling tak layak jadi lawyer.jadik loyar buruk memang pass tanpa temuduga.tapi haihh...rejekii di tangan dia.aku nih duk nak jadik cikgu tadika punn tak dapaat weh.aku mintak kat upsi.tapi tak dapat.serius rase macam susah nak jadi cikgu.aku minat gila nak jadi cikgu.cikgu tadika pun jadikkkla..tapi haghammm...tapi sekarang kawan aku pesen kalau nak bercerita tak best laaa.tak boleh masuk korum mengumpat.sebab apa.sebab tak best laaaa...entahla lain sikit la dia mengumpat or bercerittaaa..tak feel.macam aku stdy pun information kan.kalau bab-bab penyebaran ketupat tuh cepat dan tangkas.

sekali tuh dia pernah bercerita pasal budak sekolah aku yang cerita cinta segi empat.dia punya explain panjang kemain.point seciput je.contohya tiga orang kan yang kena ngumpat tuh.sorang -sorang dia explain budak ni sapa-sapa.sampai bila masuk point yang budak tuh curang ke hapee..dah bosan dah nak dengar.tak excited langsung.

kalau akuuuu...":ehh!ko tau tak faiz(bukan nama sebenar) tuh dia main kayu tiga wohhh...si ila tuh kemain dia nak.alih-alih dah bercinta bagai nak rak sekaliiii....curang wehhh."
*faiz mana?
-alaaa..faiz budak yang blablablabla.
*ooo..gila weh.!padanlah baru aku tau sapa cita kat ko chah
-adelah weh.ko tau tak sape makwe baru diaaa?si ikaaaa laa...ika anak pak mat ketoddd.

perghhh..tu baru sexsited nak dengar.

tapi kalau kawan aku..."ko kenal tak faiz"
faiz yangg budak sekolah kita bla33....
-oooo...kenapa?
*dengar la dulu.ko kenal ila?ila yang bla333
-ooo kenapa?
-ko kenal ikaa...?ala ika yang bla2
*ye la...kenapa ngan diaorang{muka dah dari excited jadi dah bosan dengar penerangan}
-aku dengar faiz curangg ngan ila kapel ngan ika
*ooooooo=_=

tak feel wehhh..yang kemain ko nak terang segala bagai tuh kenapa?lawyer pun janganlah nak aplikasi dalam kehidupan harian.sanggat bosan hidup ko farah ngan fakta-fakta.macam aku banyak auta.kan besttt..baru masyukkk.;p

moral of da stoli~jangan nak mengumpat kalau tak expert.;p



8 comments :

Si gadis bunga said...

in a way you are trying to point out that a lawyer is boring? a lawyer leads emotionless life?

ecececece. echah sounds scary tak?
ala, tak semestinya semua lawyer atau bakal lawyer itu seperti yang echah ceritakan.
kalau macam tu susahlah since the lawyer has no advocacy skill

tapi kalau ajak kite ngumapat, i'll say no. kan berdoase ngumpat ...( ehem, ala-ala ustazah tak ;)

S..U..D..@..I..S said...

jgn terlibat ngan orang suka wat ketupat echah...dah2 jom chaw....

echah mashuri said...

anis~haaha...skill lawyer anda dah terserlah kat situuu..heheeh..takla.maksud echah dia punya penerangan tuh memang superb,kira hujah2 xboleh disangkal.baru dia masuk bab point.heee.tula.bukan ngumpat sgt pun dear.bercerita..;pp

sudais~heee....masalahnya echah la ketua dia;p

Abang Jonni said...

yaaaaaaaaaa..... mesyuarat tingkap dah pon bermula.....

huhuhu...

epaa chenta said...

haha. mgumpat amalan tradisi

Along Tapa said...

ni yang kena bagi tips cara mengumpat yang betul pasni..haha..

Gorengbaek - Tebiat manusia kan??

Hangit Habis dah - Transformasi HHD

Along Tapa said...

salah tajuk lak..

Gorengbaek - Kelemahan-kelemahan kaum jantan..

Hangit Habis dah - Transformasi HHD

student said...

tak baik ngumpat... :)