Monday, January 17, 2011

hard to be nice when people are such bitches?

ini solalalan di formspring.walau soalan ni dah lama.tapi aku paling tertarik dengan soalan ni.susah nak baik dengan orang yang buat jahat dengan kita?ermm.kalau aku selagi dia tak ade wat jahat sangat.selagi suam-suam kuku dia punya penangan tuh.boleh lagi nak buat senyum selagi tak buat sampai aku benci dia aku tak kisah.tapi kalau duk mengata sampai menghina..itu dah lebihh..hehe..

tapi orang selalu cakap biarlah orang duk wat jahat kat kita.asal kita nih tak buat jahat kat dia.kalau aku ,aku wat tak layan jelah.nak kawan buat ape lagi.sah-sah dia tak suka dan tak nak kawan dengan kita.kannnn...tapi kalau nak buat baik walau orang dah buat jahat kat kita baik berpada-pada.kot-kot nanti dah sudahla jatuh ditimpe tangga.kena pulak taikkkk ayam.;p

tapi serius aku tak reti bermuka-muka.kalau aku tak suka or terasa kat seseorang tuh.muka memang dah tak leh cover.muka moncong kerut-kerut dah.jangan harap aku nak buat senyumm..macam tak ade apa-apa.tak reti aihhh...tak reti dah nak jaga perasaan dia.hambek la korang jelingan sedas,dua das dari aku.hehe.

pernah seorang kawan aku.makhluk ALLAH ni sangat sakit hati dengan seseorang.tapi hairan dan agakkk kesian bila..macam mana dia boleh tersenyum dah buat macam tak ada apa-apa sedangkan kat belakang dah marah dan mengumpat bagai nak rak.siap boleh beramas mesra dan cium-cium pipi lagi.lepas tuh aku dah tak ambik port dah bila dia ajak mengumpat,=_=.tapi tu cerita lama.masa aku sekolah-sekolah dulu.

tiba-tiba rase meluat dengan diri sendiri bila aku cerita pasal ni.aku pun jahat jugak duk mengata budak tuh.pompuan.kalau tak gosip tak sah.tapi aku taklah sampai nak mesra-mesran lagi.udahla.yang lepas dah lepas.bak kate omputih.let by gone be by gone.jadi sekarang aku macam biasa jelah dengan dia.tak ade hard feeling dah.baik kita renggangkan sedikit persahabatan tuh dari kita bermuka-muka depan dia pastuh duk mengata kat belakang=_=.



8 comments :

Fina Fento said...

waktu first masuk keja dulu ada je 2 3 orang akak2 pejabat mcm tak puas hati ngn sy. tp buat selamba badak je. yang penting, aku tak kacau kau. last2 baik pulak dengan salah sorang dari diorang..dan perkara lepas tinggal belakang..

Cik Jari said...

akak akan sabar selagi boleh sabar dengan org camtuh....kalau die jenis yg tak boleh ditegur,akak akan diamkan diri sampai dia sejuk..then baru akak tegur slowly....(depend pada jenis kawan gak la:)

diana said...

echah tengah sakit hati dengan akak ke??ye kan???
baik ngaku!

Abang Jonni said...

aku berpegang pada prinsip... rambut sama hitam... ketiak lain-lain... huhuhu...

Yann Mazian said...

huhu. betul tuh. baiklah perlahan2 jauhkan diri. tak elok bermuka2 kan?
yann pun mcm ecah gak. kalo dah tak suka tuh, mmg dah tak reti nk cover dh. huhu.

NOOR FATIN said...

aku jugak tak suka bila depan bukan main mesra, belakang kutuk berlori3. kalau tak suka, elakkan. puas hati. haha

Nadia Mashuri said...

hi..
singgah bace2..
=)

fiezah91 said...

hahaha.. kalo x suka mmg ckp depan jek..keh..mls nak bermuka -muka