Sunday, January 9, 2011

bermalam di wad kecemasan

semalam masa aku duk sedap-sedap syok mabeless sedang blogging,tiba-tiba.ceh.tiba-tiba kan.ayat suspen gitueee.kawan aku baru sampai dari terengganu masuk bilik kena papah dek Qylla.aku pun muka kecut la.kenapa ni.tiba-tiba berpapahan mesra?belum sempat aku tanya.mas terus terjelepok tak sedarkan diri.ingat kan dia tidur sebab dia jatuh atas katil;eh+sempat+lagi=pilih+tempat+best+nak+pengsann~~.

aku pun tepuk-tepuk muka dia.tak sedarkan diri weh!pastu badan lembik gila.qylla.yuni.wana ngan katy muka dah cuak dah.bimbang weh.sini dahla takde famili,kite2 orang je.memang kalau dia tak sedar lagi dah decide nak bawak hospital.masa tuh pukul satu pagi dah,!mula bagi kipas-kipas bagi ada angin.lepas tuh kiteorang sepakat.cehh..ayat sepakat tuh!sepakat membawak berkat.hehe.sepakat tanggalkan baju dia.dia pakai baju kurung moden ketatt kan.takut xdapat bernafas.hehe.memang time pakaikan baju lain tuh dia tak sedar langsung weh.percik-percikkan air pun bolayan je kawan aku ni.memang pengsan teruihhh.

lepas tuh dia macam tak dapat bernafas weh..macam orang nak kurang oksigen.huih.tak boleh jadi dah.kena bawak hospital dah.memang azab sikit kiteorang nak angkat.sebab pompuan kan.tapi kesimpulanya,kami sampai jugak dekat hospital setelah menempuh ranjau duri.perghh..cemas wehh.

ni lepas angkat guna troli.ni kat wad kecemasan.masa ni dah sedar sikit-sikit kot.kawan aku yang model tepi tuh macam mak datin haih.berselendang gitu je.tak sempat dah.tak dapat fikir ape dah.tapi time dalam sepital sempat lagi aku ambik gambar kan.eh.;p

ni orang panggil ape ye?aku selalu tengok je.sebab aku takut dia jadi lurusss je.takut weh anak orang ni.biasala aku kan drama lebih.tu yang tengokkk je sebutir benda kat atas ni.doc pulak cakap kawan aku penat dan stress sangat,siap cakap bergaduh ngan pakwe ke.amboi,kemain kau doctor.
mangsa masih dalam keadaan tidak sedarkan diri.a.k.a tertidor atas katil tuh.ehhehhe..

semalam aku tido dekat 3.3o pagi.nasib baik dah takde ape2 lepas kena cucuk dek doc kawan aku tuh.dahla esoknya*hari ni la.kelas pagi.nasib baik bangun.

muka budak tidur lewat tapi yang dua orang sebelah kanan tuh harammmm.tak sedar pun orang duk kalut semalam.hehe.takpe.kanak-kanak ribena memang kuat dan sihat.hee.pegi kelas je kelas batal.memang sangat bahagia.

29 comments :

M a W a D D a H said...

ha...stress...stress pun leh pengsan erk....

adah doakan moga kawan echah cepat sembuh...

kawan2 la yang penting bila family jauh di mata...

M a W a D D a H said...

kenapa abang jonni pengkritik terbaek dari adah??

huhhh...

xcyber said...

haha nasib baik kelas x de
if ade sembap la mata tuh =)

Cik SHiNJU said...

stress smpai camtu..
bahaya gak eh..sib baik kwn2 prihatin n bwk p spital..moga dia cpt sembuh la yer..:)

echah mashuri said...

adah~hehe,,,ok.di dh sihat dah.hehe..ehss.abang joni dia lebih kuat merapu.;p

xcyber~hehhe...dah biase tdo lwt sebenarnye;p

echah mashuri said...

cik shinju~ermm...tula..hehhee...entah apa yg distresskanya.

zuhanismohamed said...

alamak..cuak gile tu..
harap die cepat okay ni :)

iwan_dextrous said...

stress ker...hihihi...kecian dy

Dextrous cyber life

soffea said...

ya Allah.. mesti neves time tu kan echah.. huhu..
apepon, moga kawan echah cepat2 sembuh.. insyaAllah..

jgn stress2 sgt ye~

JIJI YU said...

tak sangke tol stress pon leh out jugak ek..hurm2..ingtkan bese2 jer stress tu..

AiDa AzRyN said...

hope dia cepat sembuh.. amin..

d_tieah said...

Lecturer kesian tgk ko lewat, so dia batalkan kelas supaya ko dptlah smbong tdo balik..

Abang Jonni said...

tahniah... dapat bawak kwn gi spital. mesti cemas kan time tu... lain kali panggil je aku... sebelah tgn aku angkat. huhuhuhu.


Echah... echah... ko kata aku ni kuat merapu... huhuhuhu..

De Mois said...

Memang datin kelas tinggi betul la.. Da le pakai tudung hitam. Memang standard melawat pesakit la. Hehe..

Cuba ini pula :
Tiada lagi Facebook selepas Mac 2011

Si gadis bunga said...

echah, sangat mendebarkan.
hmm,nak-nak jadi mende tu pagi-pagi buta kan.
aish..
semoga kawan anda cepat sembuh okay.

~roslinda~ said...

x tnye ke dy stress npe?
:)

ummiarissa said...

Mujur tak apa-apa kan...tapi stress pun boleh sampai tak sedar diri kan..bahaya tu...jadi mcm mana nak tip mudah atasi stress ada akak buh dalam blog akak..carilah entry tu...selamat mencuba..

Cik Jari said...

stress mmg bahaya!

shameel Iskandar said...

stress mmg bahaya. kwn saya( jg seorg guru) mcm org dh x betul sbb stress. thn lepas hampir 4 bulan dia x dtg sekolah last sekli terpaksa dipindahkan.

hacimun said...

huish.stress sampai pengsan.

=___=

awk jgan camtu ye, ;P

DuniakuAbstrak said...

"pegi kelas je kelas batal.memang sangat bahagia"

memang suka takde kelas kau kan

kalau kau pengsan brape orang kena angkat kau chah?

S..U..D..@..I..S said...

takut juga hadapi situasi cam ni ....

diana said...

tengok gambo last..
macam kumpulan elite lah..
betu..tak tipu!

echah mashuri said...

zue~harap macam tu la.:)

iwan~hahah..entahla doc cakap.tapi kawan ak cakap dia tak stress pun.

sis soffea~erm...nasib baik xde pape sis.echah xsempat nak stress pn sbb pemalas nk mmbaca buku .hehe

jiji~erm..tula.tp mgkn bnyk faktor kot.lagipun dia penat dia cakap

echah mashuri said...

aida~heheh..thnks dear :)

tieah~haha..mmgla..lec syg aku lebih.;pp

abg joni~mmg susah weh nak bwak org g sepital ghupenyaaa...xpela..mengarut mmg keperluan:)

de mois~haaha...tu datin dtg buat kunjungan hormat.

bunga~tula anis.mmg semalam takut gila.nak call mak ayah dia pun lewat sgt dah

echah mashuri said...

roslinda~dia cakap dia xstress pun.penat je.eheheh

ummiarissa~thnks sis!nanti echah godek2,:)

CJ~betul la.bahaya!

shameel~erk..smpai cmtuh ke..takutlah.hope xde stress2 dah.awal2 sem dah stress.ehhe

echah mashuri said...

hacimun~x.echah susah nak stress..ehehhe...sebab stdy pn bkn rajin sgt.hhooh

ayul~erkk...erkkk...dan erkkk lagi

sudais~betul2 risau..ermm..xpelah..sebagai pengalaman:)

akak diana~haha...comey tak sis kiteorang?;p.ok pengsannnn

d_LA said...

kesiannye kat kwn echah tu..huhu..

echah mashuri said...

dLa~tula...haihhh...tp dah ok kot skrg