Sunday, January 9, 2011

aku demam*gedik demam.

pagi tadi walau takde kelas aku dok mood hibernasi je.aku tak sihat wei.aku nak mak!aku nak mak.hehe.makk...orangggg demam.wuwuwuw.tadi pun kawan aku cakap.kak chah,tolong pegangkan kunci keta kejap.aku cakap kalau batuk cammane?=_=.entah ape alasan.gedik geletis perasan demam.maksud aku.bila aku batuk,mesti badan aku gegar gegar so kunci kat tangan mesti terpelanting jatuh,bila nak tunduk je mata berpinar-pinar.perghh.pengsan kat situ.hurmm..jangan bagi aku pegang benda walau sekecil zarah,aku kan demam.=_=.mungkin sebab tak makan nasi 4hari dah.*diet aku weh supaya tak de lagi komen pedih ulu ati macam ni..
.
.
.
.


tak payah tanya la kann ayul.aku tengah duk mengurangkanbilangan orang angkat aku la ni.hoohoh..takpe-takpe.eh..takpe-takpe..ayul.takpe ayul.hehe.memang kan kau.lama tak datang sini bila datang.perghhh..tertusuk ditusuk.heee.*gelak weh komen macam ni.tibe-tiba je rase tak reti nak balas ape.hahah.kau tanya direct je kan.dahla tak letak haha.huhu.hehe.kat belakang.gila serius pertanyaan.;p

ni pun baru bangun sebab demam.nasib baik aku cuti dari segala aktiviti harian hari ni.kalau tak macam-macam dah ketinggalan.tapi kawan aku cakap badan aku tak panas.aku deman dalam kot.sampai ati cakap tak panas.;(.aku ambik tangan diaorang letak kat dahi aku,diaorang still cakap tak panas.tapi aku rase dah demam weh.

sapa-sapa ada tips diet yang betul sila bagi link kat aku.serius aku nak jadi sekurus aneroxia bilposa*tipu.diaorang tak percaya aku demam.aku harap korang caya aku demam.badan aku panas sejuk weh.korang caya kan?heee.

ala kesimpulanya.walau orang cakap aku tak demam aku tetap rasa aku demam.ini keputusan aku!



24 comments :

nuyuEna said...

kesian anda.sila gigih mkn panadol biar cepat baek!..:)

Khairunnisa Ithnain said...

salam.. check ur BMI first. klo normal, no need to diet. ok? kalau nak diet, banyak jek cara. Diet ikut blood type ok gak. Tapi diet terbaik, cuba try amalkan cara pemakanan rasulullah.. :)x memeritkan dan the bestlaa!

sekadar pandangan. :)

nulhazwany abdul malik said...

haaa same lah..
demam jugak..

xlarat nak buat pape. blogging je larat.. ngee

echah mashuri said...

nuyuena~xmboh makan ubat.ehhehe...

khairunnisa~thnks ya dear:).

hazwany~heeh...olololo.meh kita geng meh.

ummiarissa said...

echah demam ke tidak ni? echah nak diet ke? sama lah kita..kalau dah dapat share yek?..

Abang Jonni said...

Tu laaaaaaaaa... main ujan lagi... kan dah demam... huhuhu...

echah mashuri said...

ummi~erm..echah baru start dua tiga hari diet.entah jadi or tak.doakan echah yeee.hehe

abg joni~heee...sobsob..rase nak ngis tiba2.

d_LA said...

olololo ciannye echah demam yer..pegi joging biar berpeluh..ade yg pengsan nt..sape nk angkat??gurau jer laling..take care taw..

cik @ien said...

alolo.. demam ek?? jgn lupa makn ubat tau!! moga cepat sembuh!! ^__^

echah mashuri said...

d_la~ahaha..uwaaa....sape nak tolong angkat ni.ehhehe...;p

cik aien~xde la dmm sangat.agak kurang sihat:).thnks dear!

DuniakuAbstrak said...

alahai cayang echah ni
kalau aku gurau mesti tacing
org lain gurau takde nak tacing2

meh sini meh alololoh mucuk2 ni

DuniakuAbstrak said...

makan tetap makan, jangan tak makan langsung..cuma kurangkan makan je..makan kerap takpe tapi biar sikit2

banyak minum air, banyak makan buah, kurangkan nasik, lauk takpe macam biasa..

maCy said...

echah, mkn nasik. bukan makan biskut kering

echah mashuri said...

ayul~haahha..aku xtacing la.ehss..ko ingt ak budak kecik ke.lololo mcm tuh.hahha.

baik la encek ayul.ak akan cuba diet secara sihat.ak try dulu sebulan dua.kalau tak jadi jugak ak malas dah!;p

echah mashuri said...

maCy~erm..xpelah.try dulu tak makan nasi.kalau tak jadi redho je.ehheeh

De Mois said...

Nak tips dari aku tak?? Ha..makan je ikut suka hati kamu. Pagi petang siang malam pun tak kisah. Nanti jadilah macam aku ni. Jadi camne?? hehe..

HaNTwO said...

jom kita meramaikan kelab orang2 nak demam hehehe..

YanaMIB said...

hahaha ayul mmg sengal! pi ajak ayul teman jogging ke, men tenis ke, badminton ke..bkn tips kurus je tuh, boleh jd fit skali..wewiitt~ =P

echah mashuri said...

hntow~hahaha...demam ke pokcik

yana~haahah...ayul mmg sllu sengal ubi.hhahaah

YOUsoF said...

Takpe jadikan guraun 'manis' camtu penambah semangat ok! ;)

fiezah91 said...

adoyaiii.. x payah la diet.. kalau nak diet.. kurangkan nasik sikit je..jgn x ambik nasik terus.. adoyaiii..

- GC - said...

ok, aku letak tgn kat ketiak, panassssss..

DuniakuAbstrak said...

yana- cais mana ada aku sengaL, sengaL ubi ke keledek ke timun ke..takde2

TunTeja said...

echah!! jangan laa diet sampai memudaratkan kesihatan ye ;) yang penting breakfast kena amik.pastu.nasi kena kurangkan.tp jangan secare drastik tau.slow2!! hehe..

get well soon!