Thursday, December 2, 2010

will u mary me ?

bahagia sesebuah perkahwinan itu terletak pada suami untuk mengemudi sesebuah perkahwinan tu.
katanya ustazah bahyah dalam semanis kurma itu.
malam jumaat harus bahagia dengan rancangan ini.seronak aku..
lepas ni perfect match di ntv7 plak.
tak taulah lately neh duk menghadap tv je.
tapi yang paling tunggu malam jumaat ni lah.
nak online pun line slow kannn..nasib baik ade tv..terima kasih televisyen!
memberi kehidupan kepada saya menjauhi kebosanan..

ok..khawin muda ..
kalau aku prefer khawin tak muda tak tua ..
so sedang-sedang.

kalau aku cakap mak !nak khawin.
aku rasa dapat belakang parang tumpul tepat-tepat atas belakang badan neh.hehe.

tapi kalau dah jodoh tu.sapelah kite nak tolak takdir kan.
tapi kalau aku ,aku mudah bosan kapel lame-lame.
so aku rasa kalau aku bercinta setahun,khawin terus tak payah tunang-tunang.HAHA.
jadi rasenya kena cari pakwe mase umo 23 kot.24 khawin.
amboi senangnya bunyinya..
yelah,kita manusia neh rancanglah ape yang patut.
lepas tuh tawakal jelah,jadi,jadilah..tak jadi tak jadilah.
anything happen with reason kan..ecehh.skipping omputeh gituuu..

aku pun tak ade motif nak update blog..cuma aku ingat mak aku memang suruh tengok rancangan wanita hari ini ke,semanis kurma ke.
tengok rancangan untuk orang dah khawin2 bagi.kalau aku nak khawin bagi tak.HAHA.


20 comments :

Liquid said...

adehh incek liquid dh tgk dh iklan semanis kurma td tp lupe lak nk tgk itu cerita aiseyh...

M a W a D D a H said...

bagus lah echah tgk semanis kurma...memang best kan..lagipun pasal rumahtangga..wpun xberumah tangga lagi, tpi layan je..hihi

echah mashuri said...

en liquid~takpelah..kire ok dh tu dpt tgk iklan..ehehehe...

adah~hee..tgk sbb suka tgk ustaz tuh..hiihihih

soffea said...

ala.. tak tgk plak tadi.. abah tgk cite cina.. huhu..

echah.. target kawen umur 24 ye?? hehe. sis dulu2 target kawen umur 25. ape pon, knon2 nak kawen umur 25 gak la. means tahun depan la. tapi mcm tak kene je target tu? hehe.

echah mashuri said...

sis soffea~xtau gak..tp plingg awl 24,pling lewat 28..hehe

mR.sYaH said...

hahah.. semanis kurma? aku berebut dgn kakak aku sbb aku nk tgk drama korea...

hamzah ian said...

gua tgk juga..

kopiah_alrazi said...

Insyaallah, kalau usaha ada dan tawakal..cptlh jumpa jodoh :)

qylla said...

xsaba nk kawen
:)

HaNTwO said...

jom tengok rancangan semanis madu-madu pokcik hehehe..

echah mashuri said...

syah~ee..xelok berebut tau!bgus pe akk ko nk tgk.ehhe

mejah~lu patot tgk weh..khas utk lu diaorg dk brbincg,

kopiah~ehh..xnak lagiii..

qylla~tahanlah..sikit jee...hehehhe

han~madu-madu?pahit ng kaum wanita tih pokcik.HAHA

Mario said...

rasanyamak bagi tu...cubalah tanya...ekeke

echah mashuri said...

bro..ahhaha...calon pun takde..cmne tuh;p

Tomato Gurl's Life said...

emak cik tom xsabar nak dpt menantu..tp anaknya still single...hehehe ;P

p/s; seminggu cik tom offline..skang sesi balas jejak entry&komen!

Along Tapa said...

muda nowh...23, 24 nak kawen...aku dha masuk umur tu single jek lagi..haha

Gorengbaek - Along oh along....kemana ko menghilang???

Hangit habis dah - Luahan perasaan...luahan perasaan

echah mashuri said...

ciki tom~~hehehe...xpelah ciktom..khawin ni bkn perkara senang..heee

long~muda ke..ala..ak nak khawin muda2 la..ak nak anak ramai kannn..hihik

diana said...

akak kawen umor 25 tau..
tapi zaman sekarang paling ok umur 27/28 gitu la..
awal2 buat apa..cari duit banyak2 dulu..

echah mashuri said...

hehehe...ala akak...org nak khwin awal..;p

echah mashuri said...

hehehe...ala akak...org nak khwin awal..;p

DuniakuAbstrak said...

bila la aku nak kawin ni