Monday, December 20, 2010

mak aku cakap dia nak muntah makan masakan aku

sebagai anak yang sudah meningkat usianya.aku,aishah. sebagai bakal isteri kepada bakal suami aku haruslah mengambil alih masak memasak dirumah ini semasa cuti semester.haihh..memasak ni bukan kerja mudah ya kawan-kawan.seriuslah aku neh tak reti masak tapi reti makan je.

itu akulah memasak.sempat posing lagitu.terima kasih google kerana adanya 'image' ini.

sebenarnya aku tak reti masak.tapi kalau takat-takat benda simple-simple tu boleh le sikit-sikit.selalu aku masak sup.tumis ayam.ikan sweet sour.dan adelah yang lain tuhperghh...aku ke cakap aku pandai masak ni? boleh pulak aku nak perasankan diri.!.takdelah aku pandai pun korang jangan kate aku perasan.tajuk pun dah tau aku masak tak sedapkannn.
mungkin aku duk ulang masak yang sama tuh sebab mak aku pun dah boring makan.
jangan kate mak aku.aku pun tak de selera!=_="

lagipun mak aku pesen susah sikit makan,udang,sotong daging semua tak makan kecuali ayam ngan ikan je.
jadi nak buat benda lain-lain memang tak la kan.lepas tuh mak aku jenis angkat bendera merah dengan ajinomoto dan seangkatan denganya.tuh yang susah nak tunjuk skill tuh!HAHA.kalau tak masuk benda tuh tak sedap mak,katenya aku dalam blog ni.tak boleh kata depan-depan nanti kena sound pulak.HEHE.

dipendekkan cerita,satu hari yang hening,ketika sedang makan,mak aku cakap macam atas kat tajuk tuh.tak usahlah aku ulangi lagi kata-kata itu kerana ia sungguh memeritkan.mak aku pun cakap esok tunggu mak masak aku cuma standby bawang-bawang je.aku ape lagi..suka tak hengat la..HAHA.tak kena masak lagi.perghh..ape yang lebih seronak dari itu?

tapi takpe aku tak marah malah tak terasa hati pun mak aku cakap macam tu.almaklumlah masih dalam learning process gituuuueeewww.

lepas tuh esoknya tunggu punya tunggu mak aku balik dari golok.dekat pukul dua petang jugaklah.aku pun tak masaklah..lepas tuh mak aku balik lepas tuh dia tengok dapur lepas tuh dia suruh aku tebuk SARDIN.sekian.masakan dari mak aku yang aku tunggu-tunggu..=_="

27 comments :

akema yazid said...

haha..
terer ko masak chah..;p
masakkan roti sardin utk aku satu..

syrupmasin said...

haha..sedap la sardin :D

echah mashuri said...

akema~kate dah xonline!yeyeohhh je cakap nak pegi camp.hehe..bila nak g?
boleh,duribu satu roti.sekian

syrup~~hehe..sedap2.:P

Abang Jonni said...

resepi ketungketang.... huhuhu... masak bunyi ketungketang takkanlah tak sedap.... huhu...

echah mashuri said...

abg joni~~walaupun tak pandai masak asal bergaya.bunyi tuh penting.

Along Tapa said...

sama jek dengan adik aku...umur dah jejak doploh..tapi masak tak pass lagik..nasib kalo dia masak tu memang skema...ikut sukatan betul2..so tak lari la rasa...kalo tak, aku la orang yang akan mengucap dulu sebelum makan...hahhaa

Gorengbaek - Hello Malaysia!!!apa sudah jadik??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

Liquid said...

sedap ape sardin...



perghh rase lapar plak incek liquid ckp psl sardin neh hahaha

diana said...

hahha..
penyudahnye..ye..
bila letih cari sardin je la..

ada jugak yang
bila malas pun nak cari sardin jugak..
heheh

mR.sYaH said...

meh chah blaja dgn kawe masok.. heheh,,,

biasalah blaja dulu sebelum kahwin nnt... nnt dh kahwin masak sedap2 k..

echah mashuri said...

along..aku belum puluh lagi k.ahah...thn dpn baru puluh.

cik liquid~~jum makan sardin malam2..heheh

echah mashuri said...

kak diana~~ahah..tula..kalau masak pun dapat dah makan sup ke ape.lebih baik sikit dr sardin..ehhe

syah~~demo reti ko masok.bereh ah..ajar deh,:P

Zara Affendi said...

sardin pun sardin la echah.. haha.kenyang gak tuh time lapor. btway. sardin sedap per! haha

cik @!en said...

best la leh masak.. jeles2.. duk umah xda peluang langsung nak masak.. mak xkasi.. hihihi.. sbb ramai yg nk makan.. kang xmenjadi mbzir je.. hehe..

TunTeja said...

hehe..sardin pun sardin laaa..janji kenyang :p

soffea said...

kire pandai la masak tu echah :) sis ni? masak air pon tak reti. hah? apkah? dush2!~ tak. tak. tipu je. hehe.


takpe echah. practice make perfect :)

M a W a D D a H said...

nanti pandai la tu echah...campak2 dalam kuali, periuk..ok, siap...

asalkan rajin...hehe

Pencacai Alim said...

boleh bukak restoran tu

Cik Tom said...

hahhaha...rsnya echah sengaja xmsk sedap2 supaya mak tak suh masak lain kali kan..hehehhehe

Ain Zulaikha said...

echah, kira okey lah tu pandai gak lah masak, cam saya ni masak air pun hangus! hahahah



hai, jgn lupa vote Ain Zulaikha.blogspot di http://bpm-undip2.blogspot.com/ tq sy xpaksa k :)

Ceqna said...

yeayyy !next sem ecah masak memasak ye :P

Wan Hafisah Collection's said...

eCAH oh Ecah! amendela kamu ni, sng je msk. Cuba dan cuba, jgn letak ajinamoto. Mmg le rase nya hilang, pndai mak Ecah. Syg makcik! (marah Aishah ni) ngeh2..

ASaDa RyutaRo said...

last-last.. sardin.. hahaha

entah rasa apa la ayam sweet sour tu ea..

echah mashuri said...

zara~~haaahah,,sedapla jugek;p

cik aien~~wah..bestlah xkena masak..kalau echah suka laaa..hehee

tun teja~~2 la pasal...kenyang perut sudeyy..

echah mashuri said...

adah~perghhh.ni mesti terer masakkk kan.:)

pencacai alim~erkkk..apekahh?

cik tom~~hhahaah..xdelah..xreti la sis..ikut masak je..;p

ain zulaika~~erkk?masak air hangus ke kering dear?haehehhe/okeh2 akan di undi.:)

echah mashuri said...

ceqna~no!!! mu lah masoknyaaa..masakan mu sedapppp..tiptop.;p

wan hafisah~~haha..akak ni senangla dah aka pro dah..ehhe...echah ni baru nak belaja2.;p

asada~~haah..jangan dipertikaikan kesedapan ayam sweet saour itu.;p

zuhanismohamed said...

xpandai memasak jgk..fail..haha

echah mashuri said...

zue..haha..same la kite:(