Monday, December 20, 2010

kenanglah yang baik-baik.pasti semuanya akan OK.;)

tadi aku duk godek-godek isi laptop ni.tahan perasaan.mencari kebahagiaan dalam laptop .sebenarnya tangan gatal nak tulis pasal satu benda hotttt yang aku jumpa dalam alam maya ni.dia ialah satu belog alam maya yang aku kenal orangnya kat luar maya itu dan dialah selalu yang aku tulis jugak dalam belog ini.Dan dia sudah melukakan kami berkali-kali.perghhh..jangan dilayan perassan marah echah,nanti setan merasuk akal dan fikiran..fuh..fuhh...*tiup kanan kiri.

hah!bila aku godek-godek gambar kenangan masa sekolah-sekolah dulu..jaman-jaman mude remaja dulu aku tertengok benda ini!taraaaaaa....ini aku punya projek cantingan batik,tapi batik untuk gantung buat hiasan bukan kain batik untuk dipakai tuh.
aku ambik seni mase sekolah menengah?apekahhhh....?berseni nye jiwe kuu ini..hhaha..

abaikan daun merah campur hijau,dau biru dan bunga berwarna coklat.itu seni namanya;p

HAHA,bila ingat balik kenangan dulu-dulu memang best sungguh.dulu tak pikir ape-ape pun.aku dulu main drop je kalau tak nak belajar subjek tuh.masa aku form 5 aku drop akaun pastuh ambik subjek sains.tapi biologi.kimia.add math aku ambik.cikgu tak paksa nak ambik atau drop subjek.suka suki kita lah nak ambik subjek hapeee,tapi dengan syarat ko belajalah sendiri.dah cari.problem.pandai.pandai.ler.nak.idup.

tapi alhamdulillah,sains masa spm aku still dapat A2..perghhh...yang cikgu ajar macam kimia tu boleh pulak dapat d7.=_=",
ni tak lainlah.jenis suka pakai otak sendiri.cikgu duk tengah mengajar.aku ngan kawan-kawan aku duk bergosipan walaupun stok2 budak duk depan sekali.depan mata cikgu pun berani duk cakap-cakap.sebab tuh aku pernah kena halau kat cikgu..HAHA..

cikgu.maafkan daku!kenang daku dalam doamu.:p

sebenarnya aku nak gila duk kelas sastera tapi arwah abah aku tak bagi.aku dah nampak dah UPSI depan mata aku.aku nak masuk form 6 pun abah aku larang.suruh jugak ambik diploma.tapi takpelah.ALLAH dah tentukan aku kat mana-mana.aku redha je asal kita berusaha.perghh...selitan informasi disitu.

tengok!walau kita tengah sakit ati.baik kita cari alternatif lain nak menghilangkanya.walaupun aku terjumpa kamu di blog itu.walau aku sakit hati.tapi terima kasih pada gambar bunga cantingan itu,dan buat aku mengenang yang baik-baik sahaja.credit untuk bunga cantingan aku.hahaa..


ape macam abang joni?ko tak rasa terancam ke dengan bakat aku tuh?;pp

pssttt....dilarang tekan sini.

21 comments :

Along Tapa said...

apsal lak dilarang tekan situ??ko nak conquer jadik satu2nya reader aku ke??hahaha

tau ko canting batik ek...sekurang2nya ada gak la ternampak bakat seni tersorok ko tu...

Gorengbaek - Hello Malaysia!!!apa sudah jadik??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

Myra Jay said...

Wahh!! Cntiknya hasil lukisan nie..
Mmg tangan ada seni tul ;)

akema yazid said...

chah,

"walaupun aku terjumpa kamu di blog itu."

apekes chah??

echah mashuri said...

long~bukan pe.kalau suruh tekan semua orang taknak tekan..tapi yang kite marah tulah dia nak tekan.nak tau ape yg ade..tgk mcm ko,ko tekan kann..sebab tu ko tahu?ahhahaha.

hey tgk la aku kan berseni..hakhak

myra~~aahah..xde cantik pun.;(..dapat sikit je mrkah.hehe,

echah mashuri said...

long~bukan pe.kalau suruh tekan semua orang taknak tekan..tapi yang kite marah tulah dia nak tekan.nak tau ape yg ade..tgk mcm ko,ko tekan kann..sebab tu ko tahu?ahhahaha.

hey tgk la aku kan berseni..hakhak

myra~~aahah..xde cantik pun.;(..dapat sikit je mrkah.hehe,

mR.sYaH said...

cantik tu echah... ko mmg berbakat.. apa kesah dgn warna itu janji cun..

ummiarissa said...

echah tengah marah ye...sabo..tengok kain batik je leh hilang marah ke?

echah mashuri said...

akema~~aku jumpa blog yg lameee dah aku cari.heee

syah~~eleh..xcantik pun weh.hukhuk

echah mashuri said...

ummiarissa~~heee..xmarah sangat pun akak.:)

Along Tapa said...

aku tau tu blog aku sebab aku lalu jek cursor aku kat atas link tu dan nampak link blog aku kat bawah....hahaha~~~

Gorengbaek - Hello Malaysia!!!apa sudah jadik??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

diana said...

lagi di larang,
lagi kuat rasa nak tekan..
heheh

soffea said...

wah echah. nie tips terbaik utk meredakan panas di hati nie. :) hehe.

takpe chah. ada tu bahagian die. sabar yerp.

cantik batik tu. nak tempah boleyh? tapi nak suh lukis daun merah hijau biru tu je. seni tu ;)


*dh klik kt link yg dilarang tu. hye along tapa. hehe :)

M a W a D D a H said...

wahh..terer la echah wat contengan batik tuh...tabik spring...;)

echah mashuri said...

along~~cehhh..yela2,,ak paham..ahahaah

kak di~~haha..tula..lagi rase nak tekan...;p

echah mashuri said...

sis soffea~~haa..mane boleh tempah..special edition tuh.;p..skrg dah xbuat dah sis.;p

along tuh dia majuk xletak link dia semalam..dia kan comel tu suka majuk.haha

echah mashuri said...

sis soffea~~haa..mane boleh tempah..special edition tuh.;p..skrg dah xbuat dah sis.;p

along tuh dia majuk xletak link dia semalam..dia kan comel tu suka majuk.haha

echah mashuri said...

adah~~haahah..;p..xcantik pn sis.:)

Abang Jonni said...

alamak... aku dah tekan link tu... huhuhu...

echah... cantiklah batik tu... respek... respek...

Qu azniza ;) said...

wow. shantek laaaa......seni betoii ni

echah mashuri said...

abg joni~~alamakk.macam mane ni..aku tak jamin.hahaa..
boleh x aku jadik mentor ko?ahahha

qu~~eh..mane da cantik.HEE

Cik Tom said...

wah cntk la echah..cik tom suka2..nak echah lukiskan satu tuk cik tom leh??huhuuh,,,