Tuesday, December 28, 2010

kisah dia je dalam blog aku?grrr


masa zaman tak ada adik dulu-dulu aku memang kemain hah jaga anak jiran yang kecik-kcik.aku ingat aku darjah empat dah suka main budak-budak.tapi dia ikut umur lah.dari diberanakkan melalui pusat mak dia hingga umur empat tahun je aku suka..baby-baby je aku layan.kalau dah besar sikit memang sakit hati.sebab dah pandai lawan orang dah pandai lari bila nak kena pukul.HUH!ada sampai satu tahap tuh anak jiran aku tak mahu bagi aku balik umah,bila aku balik dia akan menangis-nangis tak hengatt..see!aku ganas-ganas pun dalam hati perghh..suka budak-budak weh..;p.sekarang pun anak jiran aku dah besar dah.dapat upsr 5A siap!ni mesti sebab zaman kecik-kecik dulu aku jaga dia.AHAH.

tu dulu.tapi tiba-tiba aku dapat tahu mak aku mengandung.masa tuh aku form 1,tingkatan satu.dapat adik time tingkatan dua perghh..menangis aku sebab nak dapat adik.sebab..sebab...sebab..haihh!!dah tua-tua bangka nak dapat adik lagi.wuwuwu...tapi dalam diam aku harap adik aku laki,sebab dia tak boleh ambik title aku sebagai anak perempuan bongsu.HAHA.mase zaman tulah.aku tak cerdik lagi.tapi sekarang dah konfirmmmmmm cerdik sikitttt.;p

tapi gedebukkk..sekali keluar adik aku pompuan.takpelah.takpelah.aku asal ada budak kecik dalam rumah.sekali mak aku nak letak nur azarni zulaikha.tapi aku cakap alahh...nur zulaikha sudah,,senang nak baca talkin.anak-anak sekarang nama panjang berdepa! macam nama anak abang aku.muhammmad rayyan darwisy bin mohd zamy sham.panjang berderet,=_=

nie zaman kegemilangan adik aku.dah boleh jalan dah.tapi pelik.bila aku cakap.dik ambik gambar dik..terus dia duduk sopan.tapi time ni tak reti sengih lagi.malulahh.1st time berkemera.


yaaa...dia reti ketawa!masa ni dia selalu cakap.ambik ambar,ambik ambar*ambik gambar.

bercita-cita menjoinkan diri dalam kumpulan nasyid mungkin?


masa nie paling besh aku rasa adik aku.time ni umo dua tahun lebih kot.mase ni dia rajin.suruh apa je.pasti ditunaikan.huh!kenapalah mak aku tak bagi adik ramai-ramai.tapi bila aku tanya mak aku cakap tak tahu jugak kenapa,padahal mak aku tak pernah makan perancang.err.,no komen.

ni pakwe dia jaman kecik.sekarang pun still lagi bersama.HAHA.scroll bawah nak tengok diaorang dah besar sikit.pakwe=kawan lelaki.bukan special pakwe.jangan ler!tak kan nak langkah bendul aku kotttt.

ni umo dah empat tahun.eh.kenapa jadi ade garisan plak aku tulis neh!ahhh...redho jelah.maleh nak backspace;p
tadaaaaa..sekarang sudah besar.masuk tadika di usia lima tahun dan akan menyambung ke peringkat tadika balik bila berusia enam tahun,tahun depan.

cehhh..cinta masih kekal.cinta PERSAHABATAN itu.ni baju upin ipin pun nak same weh dengan abang chan dia.grrr.

eh.iklan kejap.aku pun nak masuk carta entry jugak.HEHE.neh la budak nama panjang berderet tuh.budak rayyan darwisy neh.ye saya auntie,boleh panggil saya cik dik.jangan panggil mak adik!sebab mak hanya untuk orang khawin saje.=_=boleh terima ke..?sebenarnya aku rindu nak main budak-budak ni.ika dah besar sangat dahhh.;(.rayyan,maisara.balikla.nak gomo klate gomo!

16 comments :

syafiQakarim said...

hahah ya rabbi..tembam gila budak
tu..grrr...

mR.sYaH said...

comel betul rayyan tu.. mcm makcik dia jugak..

echah mashuri said...

iQa~~haha..gemokkkk bdk tuh

syah~~ehemm..nak suh blnje ke syah??

diana said...

comel la dia masa kecik2..
dah besar comot sikit..
hahhah..
gurau je..
pipi menten bulat ye....
nama maisar pendek je..
maisara

Along Tapa said...

haha..nasib ko sama dengan cecep...lama jadik adik bongsu tetiba pelepup keluor adik masa dia form 1..

sampai skang dia cukup jaki dengan adik kecik aku tu sebab rampas title adik bongsu dia..haha

Gorengbaek - Sebab-sebab berlakunya kes pembunuhan terlampau

Hangit habis dah - Perihal kereta...macam-macam...

HaNTwO said...

apelagi cepat2 la kawin...leh main ngan anak sendiri :)

echah mashuri said...

akak diana~~ahha..pipi tuh mmg sekembung taman.;p
maisara name nur maisara ke?ke maisara je?

along~~huihh..aku syg adek ak.hehe..wlaupun dh rmpas title tuh..ada apa padaa namaaaa.lalalal.;p

pokcik~~erm..lambat lagi ygtuh.main anak org dulu.heheh

Robot | Sakti said...

suko buleh maen ngan anak sedaro.

anak sediri tak tahu bilo dop.

keh keh keh

echah mashuri said...

robot~~ahaah,..jolo doh.:)

YanaMIB said...

wah glemer adek dia..huhu..rayyan tu nama glemer nye apa? ray? walaweeyy..haha berbelit lidah cikgu nk sebut nama dia nnt =P

echah mashuri said...

yana~~kalau aku aku panggil ayan,tapi ayah dia pnggil awish.entahla wehhh...berbrlit lidah ohh..ahahha..

- GC - said...

ni entry nak suh bf masuk meminang n dapat anak cepat2 ek? hahahha

maCy said...

sama dengan nama nak sedara macy la.. muhammad siraj rayyan bin syawaluddin. mak ai sumpah xmau tulis nama dekat buku sekolah. hahaha

soffea said...

maCy :) nama anak sedara maCy tu?? haih.. jenuh la cikgu nak isi nama kat borg n buku rekod ke ape. hehe. tapi sedap nama tu.

eh. ni blog echah la!! haha.

echahhh!! comey blako budak2 tu... supo echah jugakkk.. ^__^

CIK TOM said...

comelnya adik cam akaknye jgk!

echah mashuri said...

GC~~haaha..lebih kuranglah..bosan weh duk sorang.;p'
'
maCy~~siraj rayyan..comel nama tuhhH!!serius.!

akak soffea~~hehee..xpe2..buat mcm blog akak pun xpe..;p

ololo..panda akak kecek klate.kalu mari klate kito jupo deh^^

cik tom~~erkkk..betul ke.itu bukan comel.itu gemokkk.;(