Saturday, December 18, 2010

hati seorang lelaki.

lelaki.nampak sahaja cool dan ganas.cakap pun gua lu gua lu.hoi.hoi.
tapi kadang-kadang lembut jugak hatinya.macam abang aku sorang neh.
tadi tengok-tengok folder picture raya aku tengok gambar yang diedit ini.

kelakar pulak aku rasa.sebab lelaki jarang tunjuk kasih sayang nya,sekali dia tunjuk.perghh..

cehh..edit macam budak-budak.heeh!sekali muka macam matang.rupenya jiwa nipis jugak.

tiada siapa yang lebih penting dalam dunia ini selain dirimu.
kan ku sayang,
kan ku rindu,,
kan ku utamakan dari segalanya.
dialah BONDAKU.

heee...dah telanjur bercerita hal dia ni selalu kalau dia balik umah memang asyik-asyik panggil makk..
itu makk.ini mak..stoking pun tanya makk..sikit-sikit makk.
sampaikan aku rasa dia ni manja jugak.
mak aku cakap kalau balik sikit-sikit mak.tapi kalau duk U tuh sesaat pun tak tefon mak aku.
ni kes macam qada' lama tak panggil mak,tuh yang balik je bising satu rumah dengan suara dia.

pernah satuh hari dia mengaku dia kan anak lelaki bongsu.kenalah duduk umah ni teman mak atau lebih spesifik lagi rumah ni nanti atas nama dialah.atauuu lebihhh telus lagi.kalau dia khawin takpayah buat rumah dah.duk je umah mak angkut bini dia sekali.;p

aku pernah tanya,kalau tengok cerita sedih abang menangis tak?
dia cakap kalau duk ngan kawan-kawan mana ade nangis.tapi kalau tengok sorang keluar jugak la air mata.
HAHA.orang laki kan ego.kalau orang pompuan,kalau tengok cerita sedih ramai-ramai kalau tak nangis memang pelik bebenor.nampak sangat tak lembut hatinya.sebab tu kadang-kadang aku paksa jugak keluar air mata tengok drama ngan kengkawan.tak nak kalah hoihh..sape xnak feel macam lembut hati.hekhek.

haihh..aku banyak nak kutuk abang aku ni.dah lama aku nak kutuk dia dalam blog.tapi aku takut dia baca blog aku,tapi aku pernah tanya dia baca tak blog aku.dia tanya blog tu ape.duhh..menatang apa blog ni pun tak tau?senanglah kalau aku nak mengutuk dia.sebab dia memang suka cari pasal dengan aku.atau dengan kata lain,suka sakitkan hati aku.

arghhh..kelaut dah entry aku..biarlah aku bagi penutup.kesimpulanya,lelaki ni kadang-kadang ada lembut hatinya,sebab dia pun manusia jugak.cuma perbezaan lelaki ngan perempuan ni,perempuan lebih meletakkan emosi dalam satu-satu hal.lelaki pulek lebih meletakkan maruah dalam satu-satu hal.bukanya maksud aku pompuan ni tak bermaruah.tapi maksud aku lelaki walau dia suka dia sayang dia tak berterus terang,sebab dia rasa ni menjatuhkan tittle coollllll dalam dirinya..orang perempuan pulak senang menunjukkan kasih sayang dan lebih gembira bila ia dihargai.^_^

7 comments :

Abang Jonni said...

echah... aku tanak komen... tapi yg penting... aku lelaki berjiwa romantis.... harharhar...

maCy said...

err.macy klo reramai pn xngs. ego kot. hek

akema yazid said...

abg ko ke??
aku ingat ayah ko.
baru aku nak puji muda gilaaa ayah ko..
haha..;p

Liquid said...

hee biase la tu. jiwang2 msti ade dalam keganas2an neh ahahahaha

echah mashuri said...

abg joni~~ehem..romnatikkk kewwwwww?;pp

maCy~~amboi..kuatnye..ehehe;)

akema~~haahah....ko jangan..abang ak tuhhh...kalau ak dpt bapak muda gitu xnak aku.ehhe

encek liquid~~en liquid,adekah anda mgtakan perihal diri anda.;pp

soffea said...

haha. sweet je gmbar tu :)

sama lah ngan adek beradek sis. even sume lelalki, sume pon gedik manje2 gak. hbs tu sis mcm mane? sis nak manje lebih2 pon takleh.. tolongg.. haha.

echah mashuri said...

haha..ni xboleh jadi nih.,laki pn manje kan sis.;p