Friday, December 10, 2010

dear blogger friends,,.aku suka korang.korang jangan lupa aku ya!:)

assalamualaikum..
salam jumaat sekelian.hehe.
tetiba pulak sopan semacam.HAHA;mungkin ia seiring dengan penyelarasan nama blog yang baru.
tu pun kalau ada perasanlah blog echah dah tukar nama tuh..wwuwuwwu.;p
over the sky?macam tak seronok lah.hehe.tapi lagi tak comel ambo gini jah kan?walaupun dah setahun guna ambo ambo neh.
sekarang dah jadi omputeehhhh pulak..

sebenarnya nak tulis over the rainbow.pernah dengar tak lagu tuh.
tapi echah takut nak tulis over the rainbow sebab nanti penulis lirik tuh saman echah.

aku cakap kat akak aku kalau dia saman macam mane?
akak aku bantai gelak pulak...haihhh..haihhh...serius nih.!
kot2 plagarism lak.ehhh!!betul..manalah tahu kan..saman juta-juta mampuihh aku!
mana aku nak korek?

over the rainbow
over the sky
@ ambo gini jah?

yang mana ya korang pilih.pastuh kalau ada idea yang bunyik best lagi tolong cakap k.ehheeh.

sebenarnya aku dah tak de umphh kate orang nak main blog ni.
bukan tak suka blogging.tapi rasa nak buat satu blog yang baru.
blog yang orang tak kenal kita.
aku rasa lagi best nak mengupdate.
lagi telus nak mengumpat.hehehe..

kadang-kadang susah kan .kita tulis dalam blog pasal orang lain.dia cakap kita mengutuk dia pulak.
adododoi..kawan aku neh.!ak cium kang.aku tulis yang arituh bukan aku terasa kat ko lah.
aku tulis tuh umum la sayang.aku tak ada problem pun.
aku hidup aman damai sekarang.alhamdulillah.:)


tapi lagila susahkan.bukan senang nak buat blog.nak bagi follower sampai macam ni pun dah susah.
tapi nasib baik juge ade yang pandang blog aku yang tak seindah mana ini.
.blog aku bukan best pun.blog talk-talk crap-crap je.tak ade ilmu langsung.
orang lain zupppzapppzupppzap mencanak-canak orang suka blog dia.aku macamnilah.
tulah.

kawan-kawan.relevenkah echah delete blog ni dan quit blogging or delete n start the new one?
ataupun stay blog ni tapi tak boelh tulis yang echah nak,kena tulis yang bahagia-bahagia saja.
tak boleh tulis masalah kawan-kawan padahal niat untuk kadi pedoman je.tak pernah pulak echah nak bukak pekung orang lain atau pekung diri sendiri..wuwuwuw..

kejap echah kejap aku..arghhhhh.!!!


18 comments :

sugar2 kapas strawberry said...

just be us.. :)

ambo sayam echah :)

zahidah dihaz said...

itulah tak bestnya kalau orang-orang yang kenal rapat dengan kita tau blog kita...kena control benda yang nak ditulis...saya pun ada jugak terfikir nak tukar blog lain...tapi tengah fikir jugak pasal follower yang dah ada ni...dalam dilema jugak....

Debaran 10 Disember 2010

soffea said...

ambo perasan tu; over the sky. pheewiitt. cool.

echah. betul tu. kdg2 sis pon penAh terpikir mcm tu. bile bace balik entry2 yg lame2, rase mcm best giler dok luah itu n ini, sbb time tu mmg takde pon org yg sudi baca. lebih2 lagi org yg kenal kita. skrg nie, segan plak kan nak emo lebih2. sbb nti ade yg jumpe esok n tanye, "ko npe wei? ok tak?" segan tibe2. haha. tapi peduli apa kan. kite luah ape yg kite nak luah. just be who u r. kalo nk puaskan hati sume org, mmg susah. n ya, mmg kdg2 org slalu salah faham dgn ape yg kite cube nk smpaikan, pmikiran org kan len2 kan echah kan :) so, keep on writing k. sis suka je baca sini :)

ummiarissa said...

akak pun tak perasan echah tukar nama blog pulak...tak yah lah buka blog baru...teruskan aje...susah lak nak cari nanti...dah lah akak ni terkial-kial lagi ni...

maCy said...

ewah2 macy na dlte dy nk gk. nati mne macy mo cari kamu? taleh2! huhu

echah mashuri said...

cik lin~~thnks.hehe..ambo sayam sis gak.;)

zahidh~~hehe..tula psl.tgh berfikir-fikir nak deletekan aje.tapi tgh pikir lame2.hehehe

sis soffea~~oke ke tjuk tu?hahaa..poyos je rase.;pp

ummiarissa~~~kalau echah buat yg baru pun echah akan cari gak sis.hehe...:)

maCy~~hee...xpelah maCy.nanti carilah di dunia maya ini.kalau berjodoh lagi.:)).syg awk!

diana said...

tak payah le tukar2..
sampai bila kita nak pikir pasal perasaan orang dan mengabaikan perasaan sendiri?
sapa yang tersentap tu??
kalau adik beradik ye la kita boleh kesah kan jugak..
tapi kalau setakat kawan suam2 kuku yang belum pasti nak susah senang dengan kita pedulikan dia..
echah sayang dia ke sayang blog ni??
ha..pilih!!
hehhehe

Liquid said...

tula susah jgk bile org2 yg rapat taw psl blog ni, segala yg ditulis kene dipikir banyak2 kali uhu

Cik Gallus Gallus said...

just keeping blogging..

mR.sYaH said...

ikut echah r..
tapi bg syah lebih baik echah kekalkan.. tulis je apa yg echah nak tuliskn...
yg penting niat echah bkn nk aibkan sape2kn..

haha..
blog syah siap lecturer lg baca.. walaupun selalu kena perli tp syah buat bodo jer..

Cik Tom said...

sama kes cam macy jugak ni..hurm ikut echah la..mana yg terbaik...

Linglung said...

gua katakan itu tidak relevan sama sekali!

echah mashuri said...

kakdiana~~hehe..syg jugak blog ni..hehe.entahla.dilema.

en liquid~~huhuh..tula pasaiii...tapi xpelah.mcm kate kk diana ats tuh,smpai bile nk pkr prasaan org.;)

cik galus~~thnks dear:)

syah~~heee...eh.kalau lec bc lagila segannn.;p

cik tom~~heee...erm..thnks berfikir ni.heee

linglung~~lu serius ke ni?huhuhu

nas said...

dah macam entri aku plak...iras2 hehehehe
better xyah delete...orang da knal da nama blog dalam nafas cinta nih..
walaupun aku xngerti maksud sebenar dia..hahahhaa
better stay..aku pon nk stay :P

qylla said...

saya pon suka anda :)

S..U..D..@..I..S said...

apa apalah asal echah bahagia...
aku suka yg dulu..'ambo gini jah' lain dr org lain dh femos pun.....

Along Tapa said...

haha...buat cam aku la...satu blog nada comel dan ceria...satu lagi dalam nada direct dan ganas sampai orang tak sanggup baca...dan yang paling best, HHD tu takde sape berani nak bukak...jadik, sedapla aku sound direct kat dalam tu~~~

Gorengbaek - Demo lagu lagi...

Hangit habis dah - Luahan perasaan...luahan perasaan

echah mashuri said...

nas~~haha..mybe shock tgk result kot kite sbb tu emo semacam

qyla~~kalau anda xsuka saya.saya sepak anda.hahah

sudais~xde maknanya femes bro..
sudais lagi femes,banyak ilmu dapat.

long~~ko rajin sgt update!sampai banyk blog.aku baca je blog ko yang len.tp xde komen,komen kat goreng baek jr.syok pe jd silent reader.