Monday, December 13, 2010

cinta budak sekolah


.masa kecik-kecik dulu pernahkah kau admire seseorang?
ataupun sekarang pun korang masih lagi dalam keadaan ke 'admire'an lagi?
ada yang cakap admire sesorang ni layak untuk orang-orang loser aje.
oranggg la cakap.pastuh aku mengiyakan aja.

sebenarnya aku ada berbual dengan bff aku pasal ni.
dalam erti kata lain aku ungkitkan cerita lawak-lawak dimana pada zaman purbakala dulu.
setiap sorang pasti ade sorang admire kat orang.termasuk jugak aku.haha.
biaselah.aku orang terjun laut,aku pun terjun laut jugak.kononya memegang prinsip persahabatan yang ikhlas gituuu..;p

bila ingat kenangan muda-mudi dulu.memang gelak sakan.
memang seronok untuk diungkit.yang kejadian sedih-sedih dulu pun kalau dicerita balik,
mahunya mengelitis ketawa,menjadi-jadi gelak!haippp..anak dara ni..coverr sikit.haha.

sebenarnya,yang aku admire tuh aku terjumpa balik kat u,mybe dia dah degree tahun akhir kot.
mungkin..kasih lama bertaut kembali?apekahhh..hahaha...
aku bila nampak dia hari tuh macammmm..terkejut.segan gila kot.
sebenarnya mungkin dia tahu aku admire dia dulu,dia pun nampak segan jugak.

kalau.dia.tahu.aku.rasa.aku.malu.gila.sebab.aku.tak.layak.untuk.dia..

sekarang aku menyesal gila admire kat orang.bukan aku nak sangat pun.
biaselah.kanak-kanak baru nak menjadi dewasa,baru nak kenal erti cinta.
baru nak kenal jenama kotek,jenama laurier..

kang dah malu sendiri sekarang.dahla aku rasa macam adik dia pun tahu,

korang pernah ke admire-admire orang nihh?
kalau sekarang dah besar-besar pun ada lagi.
baik korang bagi hint-hint kat dia.daripada duk angau sorang-sorang.

tapi aku rase sekarang dah tak de kot orang suka-suka macam tuh,dunia hujung jari dah.
sekarang orang main cinta dunia maya ,cinta sms.kalau admire pun kat pelakon lelaki korea
yang bibir merah-merah itu..awwww..huhu

sungguh tak releven untuk menjadikan diri ini diseliputi musim admire!

23 comments :

zuhanismohamed said...

masa sekolah dulu penah lah..
punya minat sampai dia lalu sebelah pun rasa nak pengsan..
hari-hari stalk dia main bola..haha
dia ada gf punya patah hati nangis2 bawah bantal..


opss..terkantoi kan rahsia kt sini pulak..ngee

Si gadis bunga said...

eh,mane ade loser admire orang.
lagi loser kalau admire hantu tau.
hehe ;)

kita admire seseorang and stalked him for like the entire days kat uia ni.
nanti dah nak grad,dah tak boleh nak stalk.
hehe ;)

iqbalsyarie said...

haha... saya tersenyum sendiri. rupanya saya pun ada cerita yang lama pasal ini. heheh

ahsfantasy24 said...

klw ngat blik sal cnta zman kcik2 dlu,
ase cam mmg gedik gile la diri ni,
hehhee... lawak btui..

Zara Affendi said...

saya pun tersenyum sendiri gak baca n3 u ni. haha. terimbas kembali kenangan masa sekolah rendah! alahai. awlnyer zara dah ade admire. hensem kot. hua3. gatai la plak bila ingat2 balik! ^_^

Abang Jonni said...

Echah... Aku selamba je tergila-gilakan cikgu aku... rileks je.... huhuhu..

Cahaya Kehidupan said...

hehe ada je....tapi simpan dalam hati..lalala =]

maCy said...

org yg macy admire, dia la jgk yg macy suka smpi skrg hik3

plumpy.tootsie said...

admire org lah best syg :)

bahagia oke.haha!itu lumrah :)

btw,ur comment hv been replied :)

echah mashuri said...

zuhanis~`echah pun same.tapi xpenahla nangis.uhuh..

si gadis~~huhuhu..oo..ptutla mmbangkang pasal loser kan..die ade admire kat org tutt.tutt.rupenya..hehe..lec ke dia..hik

iqbal~~wah!sapelah gadis bertuah itu..heeee

Along Tapa said...

aku pernah gak admire orang..siap cakap direct lagi...tu dulu la...zaman kecik-kecik...dah besor ni, taktaula ada ke tak orang admire aku...kalo ada meti aku tersegan...haha~~

Gorengbaek - Seksyen baru untuk Meon...Kenapa masalah sosial makin banyak??

Hangit habis dah - Amenda??!!tak pernah tengok orang hangin ke??

qylla said...

sapakah yang anda admire kan tu?
saya kenal kan?
hak2. :)

echah mashuri said...

ahs~~betul2..gedik sgt...ohoiii

zara~~amboiiiii..mase skolah rndah pn dah pndai admire,.,,hihih.echah form 1 bru strt.haha

abg joni~~elehh...abg ckp x kat cikgu tuh!huhuh

echah mashuri said...

chaya~~yup!simpan elok2 dalam hati.biar kita aja tau.^^

maCy~~heee..setia pada yang satu gituu..

toot~~heee..bahagia la jugak.tpi bile dia dh bermakwe.sakit ooo..haha

echah mashuri said...

chaya~~yup!simpan elok2 dalam hati.biar kita aja tau.^^

maCy~~heee..setia pada yang satu gituu..

toot~~heee..bahagia la jugak.tpi bile dia dh bermakwe.sakit ooo..haha

echah mashuri said...

chaya~~yup!simpan elok2 dalam hati.biar kita aja tau.^^

maCy~~heee..setia pada yang satu gituu..

toot~~heee..bahagia la jugak.tpi bile dia dh bermakwe.sakit ooo..haha

mR.sYaH said...

best x admire org ni???

aku suka tgk perempuan korea.. cun! hahah...

KimiCnoL said...

jejak kasih nie.. ;)

JOM UNDI SAYA =)
"1.Pilihan 9 No346"

artieqah said...

tQaH pun dulu zaman budak2 remaja suka admire kat mamat encem..tp thu time skolah rendah lah..aleh2 time skolah menengah bapak hantar msk skolah perempuan.nan hado!! masuk U gatal balik.hehehe..mmg kelakar kalau ingat balik..:)

Lelaki Ini said...

hahaha
biaselew tue!~
zaman kanak2!

CGG said...

teringat cinta monyet..

- GC - said...

ramai sgt org admire kat aku. haha.



*tipu

echah mashuri said...

long~~ak admire ko.haha..ko segan tak ngan aku?

qylla.ye la syg..awk taulah sape dia..tettttt..