Sunday, December 19, 2010

anonymous is superb,dia boleh sakitkan hati kita tnpa kita tahu dia siapa.:)

eh..eh..meh la sini aku nak tanya kamu orang nie.pernah tak blog korang kena komen dengan anonymous?aku tak pernah lah lagi..komen bernas anonymous tak pernah lagi mengelupur dalam blog aku.

tapi kenapa aku nak cerita pasal si anon pulak?biaselah..mesti ade sebab musababnya..kang dah berulang kali aku cakap.aku memegang prinsip persahabatan.kalau ada kawan aku yang terluka ke hape ke.aku mesti tulis jugak.Dulu yelah.aku banyak fikir pasal perasaan orang bila nak tulis blog ni.tapi bila dah orang pun tak ghetiiii nak jaga hati kita,buat apa kita berlapik lapak lagi.gituee statement kann..HAHA..aku bukan mood nak marah ni.maaf ye terkasar bahasa.

bebalik kepada tajuk perbincangan kita tadi,ehh..ape ke nama perbincanganye kalau aku sorang je duk bercerita neh=_="
seperti yang kita tahu,anonymous neh atau nama manjanya annon ni adelah golongan-golongan yang identitinya diragukan.boleh jadi jantan,boleh jadi pompuan.siapa-siapa pun boleh jadi anon hatta aku sekalipun.dan aku pun pernah jadi anon bila tak login acc blog.aku pun akui aku pernah sekali jadi anon yang annoying jugak.tapi aku dah sedar dah sekarang.buat entry ni macam menikam bayang sendiri,meludah ke atas langit dan terkena diri sendiri.tapi aku harap anon yang lain berubahlahh..kalau kita saling membenci,buat apa lagi kita nak menganonkan diri.aku.pun.rase.bersalah.sebab.buat.macam.tuh.;(

kadang-kadang dengan adenya si anon ni mengomen blog kite membabi buta rasenya mesti sakit hati gilak kan.hei anon.hei.hei walehwaleh!bagitau laaaa url blog ko..nak jugak aku metarbiah ko balik.tak mauu nye dibagi.katenya ikhlas nasihatkan orangg kan.

aku banyak tengok blogger-blogger ni berperang dengan anon.macam nak marah orang tak wujud,memang sakit atikan.tak tau sapa.boleh jadi orang yang baik dihadapan kita,boleh jadi orang yang selalu stalk page kita.

orang cakap.mungkin anon ni niatnya baik,nak megubah kita kembali ke pangkal jalan.tapi bolehkah kita nak DENGAR NASIHAT dia sedangkan dia sendiri pun TAKUT NAK MATI untuk tonjolkan diri.ololo..pengecut..pegi makan aiskrim pih,tak payahlah nak menasihatkan kalau teguran pun tak gheti nak tegur secara berhikmah.tak payahla berlagak baik katenya nak menunjukkan ko tu baik sangat.tak berguna okeh.orang makin benci ade lerrr...

kalau anon spesis mendengki tak payahla nak kisah,sebab orang ini sah-sah memang benci kat kita.yang aku nak cakap ialah anon yang niatnya baik,nak nasihatkan kita.mungkin kita boleh slow talk dengan dia sebab kita tak suka dia.kenapa sekian.sekian.

tapi kalau kita tak boleh buat macam tuh udah -udah ler duk stalk-stalk blog orang kann.buat sakit hati je..kalau benci sangat nak nasihat sangat tapi tak BERKEMAMPUAN nak menasihatkan,nasihat pakai hati ler,tu kan selemah-lemah iman.

akhir kata dari aku....


perghh..diri sendiri jadi picture anonymous.nih sebab google lah takde gambar anon.letih aku cari ..see..google pun tak mengalu-alukan anon okeh.:)


19 comments :

Liquid said...

biase la. PHD tinggi sgt annon2 tu eheh

mR.sYaH said...

aku nasib baik xpernah kena lagi dgn golongan annon ni...

echah mashuri said...

liquid~~kdg2 bkn sbb dengki.sebab perasan diri dia bagus.:)

syah~~hehe..meh ak meng anonkan diri meh..g komen blog ko.;p eheeheh

Qu azniza ;) said...

maleh nak layan anon

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

anon? so anoying

akema yazid said...

chah, google meme xda pic anon ke??
asal ko tak letak je pic aku??
bahahaha..;p

nuyuEna said...

anon suke dengki kan.slalu die dengki ngan org2 yg hot dan pemes je..i xprnah dilawat oleh anon lagi..means...x cukup hot la..haha

diana said...

pernah le sekali dua cik anon ni datang mengomen blog akak.
tapi akak jelaskan la balik apa yang dia tak paham dan susah nak paham apa2 tentang entry akak..
selalunye cik anon tu bukan orang lain pun..
tapi rakan blogger kita jugak..
tapi entah la ..kenapa tiba2 nak jadi anon.??

echah mashuri said...

qu~~heehehe..anon ohh cik anon.

GKSB~~~hhaah...;pp

akema~~tula.ak pn tpikir gak..anon tuh muka cmne.mmg xjumpa la kan..ko nak ke..kalau ak edit kasi kawww punya.ghahaha.

nuyuena~~haha..kdg2 hot ke tak dia main bantai je.asal dia tak sakit hati

akak di~~akak!blog yg ade annoy komen maksudnya blog akak ni hot jugaklah.sebab tu dia stalk page akak.:)

Ali ridha said...

bosan bila jumpa komen tiada rupa manusia.tetapi bernas tak tentu pasal.hihihi....

Cik Tom said...

cik tom pernah kena dgn anon..tp lantak pi dia la..malas nak layan..hehehe

ecah comel..miss u.. xon ym ker??

Si gadis bunga said...

Kerana belog saya selalu merendah diri dan tak menarik juga kurang advert,maka tiada anon di belog saya ;)

Khairi said...

anon tu dia kdg2 member kita, tp bila dia nak kutuk kita secara serius dia guna la nama anon takut nnt kita sepak dia tengah jalan. hehehe.

Ho bereh, kawe sajo melawat2 ni. banjir ko kampugn?

Along Tapa said...

anon yang nakal ni biasanya geng2 yang memang ada identiti kat blog atau mana2 tapi takde telur nak sound direct...tu jek pendapat aku pasal anon...

ada gak sesetengah anon tu orang yang takde akaun bloggers...jadik sume aku layan...nak kutuk??dapat tahan aku trolling diorang balik??hahaha

Gorengbaek - Ini kah tahap kewartawanan Malaysia??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

echah mashuri said...

ali~~betul tuh..eh nape echah tgk blog ali takde post langsung?

cik tom~~hehe..sis!echah xleh bukak ym..line slow..eh.ade ke anon komen sis?xkan ade yg xpuas hati gak..adoii..manusia neh macam2!

gadis~~elelele...dia baik mane ade org nak kacau dia.ehhe

echah mashuri said...

khairi~haha..jolo doh saing make saing gituh!dok banjir doh kalih.haha

long~~ehss..kau laki,ko lainla..org pompuan ni emosi..mcm ak neh kalau tulis rase mcm xemosi dah,tapi bc balik.eh..emosi melebih..ahaha

soffea said...

yup. annoying kan si anonymous tu.
setakat nie alhamdulillah la, sis tak penah kene lagi.

sbnrnye yg jenis anon yg niat baik nak menegur tu, ok lah. cuma kadang2 bahasa dorg tu memalukan. mcm mane kan, nak menasihati dgn cara mengaibkan org lain secara terang2an? bagus lah nk tegur. cuma cara je tak berapa betul.

apepon, better ignore je kan kalo yg jenis menyakitkan ati sgt. we don't live to please others. kan echah kan? hehe.

comey anonymous dlm gambar. nk ngorat bley? hehe.

echah mashuri said...

sis soffea~~haha...yg bwh tu penting..we dont live to please other!
ahah..anon tuh comey ke?anon tuh spesis anon gemok tuh..hikhik:))

Belalang Hijau said...

belalang jugak pernah d hntam oleh anon...skrg nih belalang tapis dulu komen dan kalau komen dari anon,mmg x publish punya...

yg tegur tahap memaki tp ade nama dan link,belalang akan publish jugak walau sakit hati mcm mana pun.ok ke mcm tue?

heee