Friday, December 24, 2010

aku follower yang tak ikhlas.

bila kita bercakap pasal ikhlas.sebenarnya kita betul-betulkah memahami makna ikhlas itu.aku pun tak faham bila orang cerita pasal ikhlas nih.sebenarnya keikhlasan itu tak boleh diukur.ikhlasnya seorang itu dia tidak akan cakap bahawa dia ikhlas berbuat sesuatu.entahlah.kita pun bukanya lah takpernah tak ikhlas atau tak pernah ikhlas.semua tuh ikut situation lah.




erkk.tetiba cakap pasal ikhlas tak ikhlas ni kenapa.tetiba kan aku..aku teringat jaman-jaman dulu kala ada sorang blogger tuh.tapi aku dah lupalah blog mana.biaselah.dulu kan aku selalu je berblog walking,bila jumpa blog blog ni aku rasa nak follow aku follow je.dan selalunya tuan blog kan suruh cakap kalau follow kat shoutbox,so aku teruslah jerit dengan girangnya,bahawasanya aku sudah selamat mengfollow dia.aku lupa cakap macam mana.tapi seingat aku aku cuma cakap follow jelah.tak suruh pulak dia follow aku balik.

lepas tuh dia balas kat shoutbox aku."ok.tapi follow biar lah ikhlas k?".. lepas tuh aku pun peliklah.aikk..aku tak fikir pun pasal ikhlas tak ikhlas,dah aku suka aku terus follow jelah.tetiba kan dia tuh.entahla.aku cakap jujurlah.agak berlagak jugak dia kalau kira dalam komuniti blogger nih.tak pernah pulak aku jumpa blogger macam tuh.

kalau aku jenis paksa,aku cakap camni.heyyy..aku dah follow neh.follow balik lahh blog ak.buat pertukaranlah.macam sistem barter tuh.kau+ingat+aku+nak+hadap+sampai+macamtu?.aku tak paksa korang follow.tapi berbesar hati bila korang follow blog aku.tipulah aku cakap follower tak penting.tapi kalau korang taknak follow,tak kan aku nak marah meroyan kat korang

tapi yang peliknya,blog dia bukan beriban pun orang follow.aku tengok follower beriban-riban pun tak menyombong macam dia..aku pun ape lagi.aku balaslah"ikhlas atau tidak saya follow tuh hanya saya saja yang tahu."

lepas aku cakap macam tuh dia pun terus tak balas.kira senyap je.aku bukan nak cari gaduh.tapi kadang-kadang terasa jugak orang cakap macam tuh.kecikkk hati aku tauu..aku taulah aku tak fofular.tak pernah dapat BE nuffnang*erkk.tetiba.haha.
aku pun tau aku tulis merapu je.tulis pasal life sendiri je.tak berinformasi.tak bertransformasi.
kalau blog kau ramai gila tuh pasti ko pun pernah kan follow orang dan cakap kat shoutbox?tipulah kalau kau buat blog,ko tak blogwalking nak dapat follower ramai giler.aku taulah sebab aku 5 bulan duk wat entri syok sendiri,.tak tau pasal kena blogwalking ke ape.sorang je follower aku time tuh.tu pun aku sendiri yang follow.aku follow blog aku sendiri je dulu.HAHA.

akhir kata dari aku,kita ramai follower pun sebab blogger jugak kan.blogger je duk follow kita kan.jadi janganlah bila nak up sikit kita nak berlagak-lagak.kalau taknak follow balik senyap sudeyy~~
aku follow sebab nak tambah kawan,nak tambah kenalan,nak membaca life korang,kan aku neh suka jaga tepi kain korang.;p.tapi kalau aku tak berlayak nak berkawan dengan korang aku redha je.:)



26 comments :

miwwa J said...

betul3..huhuhuuu

Along Tapa said...

yup..tapi sape2 yang tak appreciate echah mashuri follow blog dia, memang la rugi tak hengat sebab dia ni memang rajin mempromote dan menambahkan traffic orang yang dia follow tu...tu tak kira perangai sang echah ni menjadik pengkomen tegar...kan??lalala

aku dah puji ni...takde dapat apa-apa ke??hahaha

Gorengbaek - Imam Mahdi pernah muncul di Mekah??

Hangit habis dah - Gila ko!!!Along Nak berenti berblog??!!!

g@Ry DaNi@L said...

betul tu.. tak suka betul blogger-blogger yang sombong cam tu.. baik removekan dia terus.. ehhe.

echah mashuri said...

miwwa~~hehehe..macam upin ipin lak.;p

along~~ya ALLAH,aku dipuji,aku dipuji.HAHA.saje je ko kan long,kalau ak promot ko pun bukanye naik sgt trafik ko.bukan ramai pun dtg jalan blog aku.hah!ko puji nak dapat balasan.ko pun xikhlas wehhh!;p

echah mashuri said...

gary~hehe..ade je,dah follow xbaik nak unfollow balik.nanti ckp xikhlas.hek2

soffea said...

echah :) setuju!!!!

sis pon ade nak share n wat entry pasal ni. tp dlm kepala je baru. haha.

nway, betullah. dulu2 blogging syok sndiri je. (pdhal skrg sis blogging pon syok sndiri jugak)haha :) tp bile dh ada yg sudi singgah, sudi baca, sudi follow, apetah lagi sudi komen, rasa terharu wuwuwuwuuu T__T


eh. tiba2 tak? hehe.

Sophie Al-yahya said...

like this post!!
=)

MIMIE AIZA said...

itu perkara biasa..
:)

TunTeja said...

hahaa.kadang2 lawak bile fikir pasal follow memfollow pun blh jadi isu kan?

kan seronok baca blog orang lain

ape salahnye follow kan :)

Zara Affendi said...

hoho. kesian jek echah. nampak betul kesombongan blogger tuh kan. sbr2. huhu. lain mnusia lain ragam. tp suka bila echah wat dye terdiam. ngahahaha

d_tieah said...

Sayu je hati aku bc echah..
Haha..
*Pssttt, aku follow blog ko ni ikhlas tau..

- GC - said...

aku ada je unfollow balik blog yang aku penah follow dulu. serius, tak tipu.

HaNTwO said...

xpe pikir positif je....pokcik pun suka follow blog orang cuma pokcik takla cakap suruh follow pokcik balik..

ummiarissa said...

echah..akak tak kesah pun dengan orang cam tu...buat tak tahu jer..ikut prinsip padi ..apa yek prinsip padi?

Liquid said...

berlagak nye dia tuh. tampaq pala satgi baru taw hahaha

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha..klu sy mmg jns org follow sy..sy follow blik.tp kenalah tglkn link kn..

ala dia bajet bgs kot.yela kot2 la kn follower dia flower gila2..miahahhaha

maCy said...

saye folo awak. saye siap letak awak kat bloglist ok? saye tak ikhlas ke sebab kasitau ni? hahaha ;p

CIK TOM said...

sabar ye echah..xyah heran la ngan org camtu..

boleh2 jom cik tom tlg kalau betul ecah nak buat domain..ade masa ym la ek or kita exchange number hp..nak bg kt sini ecah punye komen terus publish..

Ain Zulaikha said...

hehe dia ingat awk nak suruh dia folo awk balik kot.. emm, sebenarnya mmg skrg ni trend orang i folo u u folo, ekceli tak elok mcm tu, cam sy gak lah, bila org kata cmtu jadi cam tak jadi nak folo.. huhuhu , sbb kita nak folo dengan hati bukan sebab terpaksa.. tak pe, awk jangan risau, asalkan awak tak pernah paksa2 org utk folo awk balik.. biarkan mereka okey.. chill :)

gigi rongak said...

hahaha..sabar je la..dunia blogging mmg mcm ni..

echah said...

sis soffea~~hahaha..kite ni kpala same je kan..;p.echah pn dulu ngan skrg main pakai entry syok sndiri je..hehee..sis!nnti line slow nak add ym bleh?

spohie~~i pon loike jugak..hehee

mimie~~yup.biasa,:)

teja!heeheh..tu la dear.bukan semua org fikir cmtuh.kite nk wt cmne.tslah pilih blog.:)

echah mashuri said...

zara~~haha..kesian ke?ecah pn rase sdh mase tuh.yela.kite blogger picsan je..hehe..hee.echah mlt kalau nk mrh xleh cover,entahla cmne;p

tieah~~jangan weh ckp cmtuh.ak nk nngis dah.xsngka ko ikhlas follow ak.;(
hahaaha

^GC~~haha..hak masing2 kan weh!;)

han~~baik..baik pokcik.echah xmrh pn,jst nk bercerita.ehheh

sis ummi~~ohhh ummi,echah tak tau prinsip padi.tapi makin tunduk makin berisi kot?kan?

echah mashuri said...

liquid~~haipp.xbaik tampa ank org..hahaha

cik linn~~haha..sbb tu saya suka cik linn.antara first2 blog yg sy blogwalking.ehhehe....skema x?;p

maCy~~hahaha...maknanya awk hargai sy.,thnks awk.:)

cik tom~~uhuhu..cik tom pn x sombong pn.walau follower beriban..hikhik..
okeh2..nnti echah balik u dulu k.line sini slow.

echah mashuri said...

ain~~i loike ur statement!hehee..cukup lngkap xpyh nk hurai2 lagi..heee.

ngak~~heeheh..sbar je ni.:)

Qu azniza ;) said...

hahaha.. ape da..
oqg folo salah. xfolo salah

diana said...

giler apa orang macam tu..dah follow buat ayat najis pulak..
akak pun ada je follower yang akak tak follow balik..
tapi diam2 dah le.kan..
ada sebab le napa kita tak follow..
salah satu sebabnye ialah akak tak dan..
hehehee