Tuesday, November 9, 2010

permintaan yang sukar dipenuhi


seorang teman ..
dia berikan buah fikiran pada diri ini..
apakah bagus kiranya blog ini dapat memberikan kebaikan pada orang lain yang membacanya..

cehh...kenkadang member aku ni boleh diajak berserius ye ?
dia bagi komen pada blog aku neh..
yela..aku tak tau pun blog aku neh tak de kebaikan pun.ade kebaikan ke..
sebab aku tulis ikut akal yang bisu ku terjemah dalam bentuk penulisan.*ayat serius !
haih...boleh x aku menulis secara serius ni ?

yela kawan..aku tanya kau nak suruh aku tulis pasal ape?
ye-ye je dia..ingat ramai sangat baca blog aku..
alih-alih korang gak baca kan...
walaupun dalan bahasa tepatnya korang dipaksa membaca oleh aku..haha.

permintaan 1::sudikah kiranya cik aishah menulis tentang sedikit artikel berunsurkan keagamaan ?

aku:oh tuhan..ko neh demam ke hape?aku nak tulis pasal dakwah ?
aku?ilmu aku tak penuh di dada ini lagi kawan.
.AKU TAK MENGUMPAT DALAM BLOG NI PUN DAH CUKUP RAHHHMATTT sayanggg oii..
lagipun kalau aku setakat copy paste artikel orang memang heaven la..tapi kalau nak datang dari buah fikiran aku..
ibarat kata "bagai mum ketam ajar thier child walking-walking straight."

permintaan 2:cik aishah tak pernah bukan tulis blog dalam bahasa inggeris.cuba sekali nak tengok ?

aku:well...u know that i not good at writing in magrih word..so that u know in spm i also little bit to not credit in english.i think the examiner was give poor mark for me because i use pen and this pen is buy with money and marks fo tired writing much much much words so give it marks la for this budak 2 or 3 marks for save this budak for not credit english in SPM.so as a conclusion.i am bery bery sory dear because cannot fullfill your wish as soon as possible because i have to go to the magrih tution first !
*credit untuk google trnslete untuk jawapan ini.:P

permintaan 3:molek benar rasanya cik aishah tulis pasal tips-tips?
aku:ohoiii,,,korang neh memang nak kene r..macam-macam suruh aku buat ye.. !
google la google ! search je apa jenis tips kat sana..semua ada...dunia di hujung jari masih lagi nak suh aku buat yeeeee...eee...mengada!!!

permintaan-permintaan lain dah tak dapat proceed memandangkan tuan blog dah tarik muncung 14 depa.

~sesungguhnya seorang kawan yang baik akan cakap benar walaupun perit untuk diterima daripada menipu untuk menjaga hati..*peganglah ayat itu echah bila anda bermuncungan.

26 comments :

akema yazid said...

xpe chah..
jangan kecik ati..
papepun, aku support ko.. :P

echah mashuri said...

haha...aku xkecik ati r..bagus gk kwn2 ak pnye idea tuh..kekekek

M a W a D D a H said...

jadi lah diri sendiri...yeah...

Mario said...

mmmm...aku suka b.i ko tu...ekeke

Tomato Gurl's Life said...

xpe echah..just be urself..ciktom lg suka cr penulisan cerita echah yg santai..

sape ckp blog echah xberinformasi???korang rasa segala bebelan echah tue hanya bebelan ke??cuba renung dari sudut positif or 2 sideway..di situlah segala positif(tersirat) yg ptt korang amik inputnya..wlpn tuan blog xsedar kot..hahahaha :))

DuniakuAbstrak said...

echah

kau buat blog pasal sukan pon ok gak

hehe

ikot kau la weh nak buat blog pasal ape pon

=)

soffea said...

echah :)
actually, terpulang la kat individu kan.. ade org buat blog mcm diary. sbb nanti2 bile die bace balik, bru die ingat die penah buat ini ini itu itu.

ade org suke bg pandangan.
ade org suke copy paste article.
ade org suke kutuk org len kt blog.
ade org lepas perasaan.
macam2 la..

yg penting, as long as kite still tidak menyakitkan hati org ngan penulisan kite, syukur sgt..

so, just write what u wanna write yerp.. keep it up, echah :)

blog i campur2 mcm rojak u. haha.

Si gadis bunga said...

echah, sila rujuk kepada Fasal 10 Perlembagaan Persekutuan : Kebebasan dalam bersuara.

eheh. phewittt..ade gaye macam lawyer tak kite dear?
alah, ikut suka lah kita nak tulis apa, asalkan kita tak melampau batas-batas undang-undang.
we are here to support u echah. gogo! ;)

Yuni said...

wakakakakk.tonlol jugop saem mu tu.xsoh ikot erey lahh.hahah.

MiMiEy :) said...

lawak2 .
suka ayt bi translate 2.
confirm E.
hahah.
ape2 pon mimie suka.
hahaha

I LIKE SO MUCH.
wahahaha

iqbalsyarie said...

ya, saya support. Tapi dalam bab agama, saya rasa terpanggil utk tulis sesuatu. Harap sangat2 kamu tak marah atau kecil hati ya echah..

"sampaikan walau satu ayat"

Bukankah kita tak perlu tggu kita jdi ulama bru kita memberi nasihat.kan?

Setuju tak kalau saya katakan, apa yang kita selalu cakap, ia akan menjadi buah budi kita.

Contoh: org yg selalu cakap dia sayang Allah, maka lama2 dia pun akan sayang Allah, automatik.

Kalau org tu kata yang English tu susah, lama2 dia akan dapati english akan jd semakin susah. ehehhe..saya tak tahu nak ambil contoh apa lg

Apapun, blog kamu antara blog yang 'must read' bagi saya.

Cuma saya harap sgt2 satu hari nanti saya akan dapat membaca sedikit sebanyak tazkirah dari kamu.

kita berkongsi kebaikan, itu tanda saudara. Kan? :)

Post-post menarik.
Allah wujud ke?

Allah Sangat Baik. Setuju?

nas said...

hahaha..echah2...
ape2 pun kalau entri pasal keagamaan xmampu nak buat,buat entri yang diselitkan keagamaan sikit...cth pengajaran drpd entri kita...
eh..baru aku tau yg nama ko cik aisyah...hehehe

echah mashuri said...

sis adah~yes2..i is myself..ahhaa

bro rio~ade gaya x nk jd cikgu muet?hahha

cik tom~haha..tuan blog pun xsdr..adoyaiii si tuan blog itu..:P

ayul~haaa...bagus gak idea ko uh..tp ak rase politik lebih sesuwaiii untk ak..hahaha..ko dh abis exm ke ?

sis soffea~haha..rojak sgt sdp sis!tq...:)..ayt anda sudeh menenagkan hati ini...heee

echah mashuri said...

anis~hhaa...gaya dh ade dh..nnti lau owg ade kes pape bleh r lntik si bunge jd pguam owg..hhah...

yuni~yg tolol itu bukankah anda..hahahaha...baco jugop dehhh...ingt nk ngupak doh:P

mimiey~haha..akk serius tak reti bi..sian kan...nk buat entry bi pun xlepas:(

echah mashuri said...

iqbal~hee...thnks...tp echah xreti nk tulis cmtuh..nnti kalau bersedia..insyALLAH..:)

nas~hee...nape lak xmampu..blum cuba lum tau nas..try ah..:)

Zanie Syazani said...

haha..echah,just go on with ur style laa..i loike,ok..thats the resemblance of yourself..perhaps u just wanna share ur opinions n personal life..yeahhh,just pick laa at least 1 verse from Quran..the readers can apply it in their lifes..who knows kan?

Along Tapa said...

tau pun,...nak tips pegi blog aku...haha...

ko tulis pasal ko la echah...bukan ke tu lagi world dan berjiwa....lagipun takde sape yang tau nak translate benda dalam otak ko kecuali ko sorang jek...ek??

Gorengbaek - cerita pasal rokok...Meon kata

Hangit habis dah - Kurang hajor ke kurang di ajor??

FyZa said...

2 menunjukkan cik echah ada pembaca setia yg sentiasa dok baca pasal entry echah..bagus apa kan..;)

HaNTwO said...

blog kita sekati kita la lalalala..

qylla said...

lalala ~~~keep it up yah !
mgkin member anda itu mau kan tips dari sudut pndangan anda ..
:)

hamzah ian said...

susah nak cari kawan baik.. alahai..

hentakbelipat said...

agak2 nak start tulis pasal keagamaan tu bgtau aku awal2..senang aku nk standby

shameel said...

Salam echah.

Tertarik sy dgn prmintaan member ecah yg ni "permintaan 1::sudikah kiranya cik aishah menulis tentang sedikit artikel berunsurkan keagamaan ?"

Echah tulis jer ape sahaja( yg baik2) secara automatik ia dikira berunsur keagamaan sebab agama menganjurkan kebaikan. Kalo echah tulis cara bancuh kopi pun ia tetap x lari dari konsep keagamaan. Btol tak.

Apapn sy support echah sentiasa.

P/s = pandangan Iqbal syarie tu mmg betul.

echah mashuri said...

zanie~haaha...loikee u too la doc...:)

long~ahhaha..aku lupa nak link entry ni ke blog ko..hik9

fyza~huhu,,mmber2 je yg mmbca:P

hantow~lllolilololiloo,,huhu

echah mashuri said...

zanie~haaha...loikee u too la doc...:)

long~ahhaha..aku lupa nak link entry ni ke blog ko..hik9

fyza~huhu,,mmber2 je yg mmbca:P

hantow~lllolilololiloo,,huhu

akubiomed said...

Adatler bila berblogger adat pasang surut. Time banyak ide mencurah tak cukup jari nak menaip :-)