Wednesday, November 10, 2010

hipokrito edito


sorry forgive me..sorry forgive me..sory forgive me..
*mula-mula kena mintak maaf takut orang terasa.:)
kadang-kadang mintak maaf tu sebenar-benar maaf ke..
kalau aku kadang-kadang mintak maaf tapi buat lagi..
tobat sambal belacan ! masa pedas tu huihh...kerat jari ampunnn tak nak makan dah...
tapi bila ade depan mata bercucur air mata kalau tak dapat makan..
jerawat xjerawat dah tak pikir dah..asal selamat dalam perut.


orang cakap hipokrit tu berlagak gud-gud baik yang amat yang dalam..pijak semut semut pening-pening lalat aja....
tapi mengikut pemahaman aku hipokrit ni kenkadang nak sedapkan hati orang..
hipokrit ni bagus..

hipokrit ni kan..bukanlah tak elok..
tapi biar la kene cara..

kalau orang cakap..ahh...dia pakai tudung tuh hipokrit je..
balik kelas melayang-layang keudara la tudung tuh..
tapi elok juga bagus juga..
mana tau bila dia pakai tudung yang sekarang neh memang sedap pakai..
kain cotton pun ade..nak kepit2 ngan pengepit ke kat tudung..pergh...
mana tau satu hari dia terbukak hati nak bertudung...

sekurang-kurangnya dia mencuba pakai...

ahhh..ape aku nak cakap neh..sebenarnya aku geram kat hamba ALLAH tu..
dia cakap cehhh...xmain r edit-edit gambor neh..orang-orang hudus je edit-edit oh..
zupppzapzuuzap menusukkkk..
ade yang lain cakap.bukan diri sebenar..hipokrit je kalau edit..
aku yang suka mengedit gambar neh mula la terasa..

edit ni bukan ke seni photography ke ?
kan ke sekarang kalo orang khawin memang tempah photographer pe ?
memang sapa cakap edit untuk orang-orang hudus n hipokrit tuh memang jimat dah tang ambik gambor tuh..

kodak brapa ringgit je tambah gan cuci gambar..tak habis ribu riban..
memang tak rugi:)


34 comments :

Encik Gorilla said...

biasak ar... rambut sama hitam... ketiak lain2....

tu je lah yg mampu aku komen...

echah mashuri said...

huhuh...abg joni ni main ketiak2..:P

FyZa said...

owh..agk kesengalan jgak org yg ckp x men edit2 pic nie..haha..biar la org nk edit ke apa..
uish marah nie marah! *padahal dok edit pic sllu..kuikuikui

Si gadis bunga said...

alah. biarlah edit gambar pun.
edit gambar sendiri pun,bukan edit gambar die pun.
huhu ;)

echah mashuri said...

sis fyza~haha...dia xpe kot dia dh cntik n esem..kite ni bile nk merasa cntik kalo xbereditan..hahaha

anis~dia nak jugak kott...tp xnk ckp elok2..haha

diana said...

sape kata kalau gambo edit2 orang tu tak cantik??berani dia ye..
dia cemburu sebenarnye tu sebab dia tak reti mengedit..
kan?

diana said...

sape kata kalau gambo edit2 orang tu tak cantik??berani dia ye..
dia cemburu sebenarnye tu sebab dia tak reti mengedit..
kan?

nas said...

aku xske la orang edit2 gambar lebih2 sampai hilang rupa sebenar dia...siap letak star itu lah...pastu kaler pink sana sini...ntah...no komen...
ngeee

Apa itu 'Anak Ikan' dan 'Anak Ayam'??

DuniakuAbstrak said...

kalau nk pikir kata org sampai bila2 pun tak sudah echah..

Along Tapa said...

alaa....setakat gambor edit tu okla...kalo nak compare orang yang tak edit...tapi edit muka tampal make up sampai 3inci...sama jek kaedahnya tu...

Gorengbaek - cerita pasal rokok...Meon kata

Hangit habis dah - Kurang hajor ke kurang di ajor??

cuchah mashuri said...

lorh..letih ak balas komen xdpt load...line sloww...grrr.;(

echah mashuri said...

kak di~haha...kot ya pun xckp xcntik pun xpe..ni hudus teros..:(

nas~haha..kalo cmtuh ak pun xsuka...c, budak2..mksud ak yg edit tang buang2 jrwt yg sllu ak wat..hik9

ayul~ye2 awk..thnks k awk sudi nasihatkan awk..nnti sy xpikir dah wak..*uwek!haha

long~ceitt...ak pun berbedak gak..kui9

Yorke Kun said...

heh..ada aku kesah..aku edit muka aku siap jd muka beckham lagi kot..tu bkan hipokrit..tu berkeyakinan namanya..hahaha

Zezebel said...

Senang jer nak buat orang macam tu. lain kali ambil gambar dia tanpa make up, muka buruk giler. Lepas tu publish kat Facebook, tag kawan-kawan. Hahahahaha.... Jahatnya saya.

maCy said...

geli la komen encik gorila. haha

betul2 hipokrit ni byk~

GaDis CoMeL said...

chaitt.. aku suka edit gambar okeh.. semalam baru edit..

DuniakuAbstrak said...

tq biawak sbb sudi dengar nasihat saya..

mario said...

aku tak suka bergambar...

echah mashuri said...

yorke~mcmne edit smpai jd bckhem..ak lame dh nk jdi bckham ohh..pkai softwre pe?heeee

maCy~agagaag,,,ketiak gak dia suka..heee

gadisku~terasa gk ke..ekekek...:P

ayuL~awak dgr nasihat awk la..bkn sy dgr nsht awk..heheh..xnk la biawak wak,tokek 1..ahahah

echah mashuri said...

zezeblel~ahhah...i loikeee....tp cian nk tag..huk9

echah mashuri said...

bro rio~heee...echah pun sukasikit2 jr..:P

mr.curly said...

ala echah..lantak p le pe org nk kate..tp yg elok tu kite timbang2kan la..hehe

echah said...

ye bro curly...sajesaje je nk mrh sikit..nnti dh ok dah..heeee

fndrocka said...

Peh..apehal lak takleh edit gmbr.kalau gitu tak oayah cat rumah..tak oayah sikat rambut..nak natural sgt.hehek.tp aku pun x suka edit gmbr..suka.nampak.natural

fndrocka said...

Tak suka tapi tak pula menentang

Yorke Kun said...

xpyah edit lbih2..just ltak caption "saya beckham"..haha

echah mashuri said...

fndrock~ahha..kalo xsikt rmbut berkutu la wehh..hahah
tula org len2..ad suka ad x..hik9

yorke~wahhh..bijaknya ko ..grr=_="

echah mashuri said...

fndrock~ahha..kalo xsikt rmbut berkutu la wehh..hahah
tula org len2..ad suka ad x..hik9

yorke~wahhh..bijaknya ko ..grr=_="

qylla said...

auhhhhhhh ~~~~edit gambar dia ckp hipokrit ?? sguh xsyg mulut !
huishhhhh !

echah mashuri said...

sayang awk je=)

MiMiEy :) said...

sungguh gedik dy ckp macam 2.
dia cantik sangat ker?
berdosa ker kalau org edit gmbar.
dy kene byr ke kalau org edit gmbr?
tah pa pe.
dia jeles 2.
dia gedik

soffea said...

hoho.. macam terase jugak je, echah.. sis pon suke edit2 gambar nie.. creative bah itu.. ape lak hipokrit. huhu..

tibe2 mcm emo. hahaha. tak. tak. masih dpt dikawal ;)

Tomato Gurl's Life said...

hak masing2 utk edit gmbr kot..setiap org ade pendirian msg2..maybe dia marah pada yang edit melampau2 smpi menipu org lain kot..huhu..sbr ye dik echah syg ;)

echah mashuri said...

mimiey~haahah..echa pn gedik gakkk..hikhik

sis soffea~yeahhh..i know u laaa.kite kann suka edit2.;p

cik tom!heee...tul gak sis.:)