Wednesday, December 1, 2010

adik perempuanku lari dari rumah,:(

hari ini macam biasa macam rutin harian macam selalu selalu akan membibik kan diri dengan budak bajet berspek hitam neh !,,si ika kentut neh..
budak yang pandai cakap pandai mengaku lelaki yang dia suka adelah pakwe dia.
adoi..nanti kang kahwin dia dulu dari aku..nauzubillah!HAHA..
terserlah juge kegatalan kakak dia disitu.

sebenarnya hari ini nak bagitahu bahawa drama-drama melayu telah mempengaruhi adek aku ,,
aduhai..lari-lari rumah segala haihhh..
nasib baik kecik lagi..kalau dah besar panjang makan penampar sulung aku neh!haishhhh,,,

aritu,aku suruh dia mandi..mase tuh maghrib,so dia memang liat liat liat nak mandi*macam kakak dia;p
dan kerana terpaksa dan dipaksa dia mandi juga..sebelum tu sempat dia bagi jelingan paling tajam kat aku,,
aku dah gerammmmm dah...terpikir sejenak aku..kenapa dia tak takut kat aku ?kalau akak aku dia takut plak.

lepas tuh aku cakap cepatlaaaa nak guna tandas tuhh!!
tapi dia bleh plak sindir2 aku..
kan kakak yang suh adik mandi...kan dah mandi kann niiiiiiiiiii!kata dia..
aku tau dia buat-buat lambat!

pastuh aku mula marah la..tapi aku marah sikit je...
dia terus merajuk ngan aku tetiba je pegi packing barang dia..
siap 1beg n 2 beg plastik besar.
1 beg pakaian,2 lagi ank patung dia.

aku buat tak kisah sebab aku dah pujuk balik dia..
kejar-kejar dia..dia wat derk..aku terus ah tido..

pagi esoknya aku dikejutkan berita oleh mak aku yang semalam adik aku tuh lari rumah sebab merajuk ngan aku..
pegi umah mama dia(mak saudara aku)tido sana,
call sepupu aku suh datang ambik dia.
siap cakap kat abang long aku*sepupu aku yang dia nak tido umah tu 5 hari!

aduhh,,majuk punya pasal..
mak aku cakap tak tau plak semalam dia bergaduh ngan aku.. dia tuh,
ingat dia saja nak tido sana sebab dari kecik lagi mama dia yang jaga
kalau tak mak aku tak bagilah pegi tido sana..
kecik kecik dah pandai lari rumah !

kat rumah mak sedara aku plak.....
kak long (sepupu aku) cite yang ika neh siap warning dia..
kalau kak long marah adik,adik lari umah abang chan!(abang chan tuh mase kecik-kecik dulu adik mengaku yang pakwe dia)

lepas lari dari rumah,nak lari dari umah mama lepas tu nak lari plak umah pakwe?
drama sebabak betul!adoiii....


21 comments :

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

haha.. beware2...

echah mashuri said...

sue~hahaa..budak2 skrg..kalo besar2 ak lempangg..hee

one2paii said...

gua pun dah kaji mende sebegini bai..biasanya bila dewasa, depa nie berminat untuk menjadi athlete..lebih cenderung ke arah ituh..bawak2 la ajau die lari 100 meter lompat pagar uhma lak..tgok berjaya ke x..rasanya ok dah tuh..dah cukup dewasa da tuh untuk lompat pagar..hehe

echah mashuri said...

ahahah...elok gak dia jadi athlete...jangan lompat pagar sekolah suda..hihi

cik @!en said...

hahaha.. bahaya tu echah! jga2.. kang dh ada pkwe betul2.. lari ikut pkwe plak.. ish.. nauzubillah.. mintak jauh..



p/s : pernah gak majuk nk lari dr umah msa kecik2 dulu. sbb gaduh ngn akak.. nsb baik mak sempat sedar.. nk lari g umah nenek je pun... kt sebelah umah. hahahaha

Ayuni said...

kalo aku jd ieka aku lari jgk..

bhahahaha!

:P

echah mashuri said...

aien~huuhuh...kalau brani larilah ngan pakwe...echah sepak nnti.hhaha..

yuni~erkk..ak bukan beken sgt pun.hehheh

mr.curly said...

ish3..susah2 sgt echah jela yg lari..hehe

zuhanismohamed said...

amboi..pandai eh budak2 sekarang..hehe

mario said...

uik uik...bahye jgk tu...kena slow talk tu sis..hehe
sis pun...nak marah pun ...hagak2 lah....kalau pangai sama...ekeke

maCy said...

haha. adoi. bahye tu senanye. kne ati2~

Pinky Pixie said...

hati2 ya yunk. takot da besar jadi lain plak nnti. harap2 dijauhkan la.. =)

echah mashuri said...

bro curly~hahaha...xmau la..nak g mane?hik9

zuhanis~tula...hati mudah sensitif;p

bro rio~hahah..tula kelemahan ecah suke nak marah je..hik9

maCy~budak2 mybe dia xfikir bek buruk lagi..hope dh besar xjadi gtu..hehhe

pink~~nauzubillah...;)

Encik Gorilla said...

keh keh keh... siap packing baju ngan anak patung yg tak tahan tu...

echah mashuri said...

tula...budak neh hati dia sensitif sikit..agaknye menurun prangai ak kot abg joni.hahah

nas said...

uishhh...echah..hati2 ngan budak tue..kecik2 lari rumah mcm tue jerk..tp besar2 nanti sape tahu kan???
adoi...harap2 xde lah...hahhaha......
ikot perangai sape la tuhhh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam ecah
awak nak gua tolong akat bawak balik rumah ke nak kasi ikat kat dalam sungai goluk denu

echah mashuri said...

hhaha....xpe je kot..heheh..;)hope dia dh besar pndailah dia fikir,,,eh..sapela akk dia kan,hHAHA

echah mashuri said...

brutal~haha...tolong tengok bleh;p

M a W a D D a H said...

ni mesti pengaruh tv kuat nih..merajuk, terus lari dari rumah..adehh..

echah mashuri said...

adah!ahhaah....tula...tgk drama2 melayu..heee