Monday, October 4, 2010

sampai ke tua ke?

bila bukak belog n mula nak menaip....


diaorang ni mula lah tuduh-tuduh aku jiwa seni..(kadang2)
menulis aje keje..dahtu?xkan aku nak berdiari pulak?sungguh xreleven untuk dunia serba canggih ini..
yelah dalam ramai-ramai aku n Qila je berbelog..
tu pun Qila seminggu dua minggu sekali update...geram aku!
yang lain main fb lepas tu tagged..
tagged pun bukak sebab nak main game cafe..

aku fb bukak sekadar bukak aja..
nak2 pulak sejak aku like status yang kene maki aritu..
malas aku nak layan..biarlah dimaki aku pun..aku bukan xreti baca..
aku bukan malas nak balas..tapi aku bosan..serabut..huh=_="
makilah..lepaskann..lepaskan....legakan perasaanmu..:)

ade seorang teman dia bangkitkan persoalan.
kawan 1:echah..ko nak tulis blog sampai bila?
aku:errr..sampai aku bosan lah..dah bosan aku delete..
kawan 2:yelah..sampai bila..blog xde privasi..sume cite nak tulis..
aku:xdelarh...xsume...cerita dalam kain simpan elok2 heh..
kawan 3:dahtu sampai tua?
aku:boleh gak sampai tua...nanti anak2 aku dapat baca..
kawan 4:larat ke wehh anak2 ko nak baca?berzaman ohh..xkan bongkok2 pun nak menulis lagi..
aku:selagi pakai makan suami aku anak2 aku terjaga xsalahkan..



macam-macamlah lagi persoalan yang diaorang bangkitkan..
ade tu aku xterfikir pun..
aku pun xboleh nak cakap kenapa aku berblog..
aku suka menaip kot,,keyboard aku best!
blog dia lainn...sape yang main blog baru dia tau..
blog lebih tulus n telus..haihh..ape maksud tu..

ntahla..aku pun xtau kenapa aku berbelog..
betul aku xda banyak niat kecuali nak menulis n baca entry orang lain..
comment entry orang lain kongsi pndapat aku..
n xsemestinya aku comment korang,korang kena comment aku..sikit pun aku xnak macam tu..


memang aku suka berblog..tapi aku xboleh jawap kenapa..
memang aku akan delete blog ni...tapi aku xboleh jawap bila..




25 comments :

zahidah dihaz said...

kita serupa...kawan2 asyik tanya apa yang best sangat blogging ni...kalau nak tau kena sendiri jadi blogger....kan?

echah mashuri said...

hee...btol2..xtau knape..tpnk berblog gak..haishh

echah mashuri said...

hee...btol2..xtau knape..tpnk berblog gak..haishh

Along Tapa said...

huh??masalah yang sama...bezanya aku online tak bukak fb(sbb aku takde)...tapi aku bkk draft blogger...teguran2 tu pun lebih kurang gak...tak faham betul aku...aku punya laptop aku punya suka la...ek??

Gorengbaek - Bertenang...bertenang...bertenang..

mR.sYaH said...

Kawan aku prnh tanya kenapa aku suka berblog? Aku pn xtahu nk jawab apa. Cuma apa yg aku tahu aku nk buat perkara yg aku suka. Xslhkn.

Zaer!! said...

ishh! ade pulak xbagi galakan.sepatut nya echah kene tunjuk income dari nuff ni.baru dia paham sebab ape ko buat blog..kan?hehe

FyZa said...

setiap org ada minat masing2..b'blog pun ok apa kan..mmg la x bapa da privacy sgt tp bkn suma cita kita gtaw dlm blog..so majula blog utk negara! hoho..;D

S..U..D..@..I..S said...

ehhh..jgn delete echah biarla org nak cakap pa pun....aku belum abih baca lagi nihhhh...tungggu

¶A.K.I¶ said...

org xkan phm slagi dia sendiri tak berblog.

kan kan??

lek lek aje

Qu azniza ;) said...

blog best... ada pahit manis..
berwarna warni

Aliesya♥Amani said...

xyah delete la...hehehe..
jgn jadi mcm i..hampir nk delete..
tp nnt rugi tau...we have lots of thing here..=)

d_tieah said...

Yeah..
Sokong echah..
Ok pe blog ni. utk tulis segala macam cite kan?
Kite pun boleh tau macam2 info dr blogger lain..
Tul x?
Rakan blogger lg bez dr facebookers tau..
Drpd org yg sgt obses dgn fb tu, tulis ntah papa kat status dorang tu lg la xde privasi kan?
Nak luah perasaan lah, ape lah, mcm2 je nak post kat status..
Ble org komen ke like ke bising plak..
Tul x?
Blog lain, kite sgt memahami antra 1 sm lain kan?

Mario said...

ye...satu hari nnt kita pasti akan delete blog...hehe

Kuman Chaos said...

diorang jeles je tuh heheh
macam la kat FB tu privacy sangatnye ehhe
kuman "tak bahagia.." Entry

Cik Jari said...

haha...suatu masa nanti,saat pipi kendur,rambut beruban kita pasti tersenyum panjang tatkala membaca entri2 di belog sendiri

NICK IRFAN said...

samalah mcm sy xthu kenapa berblog? dulu cdg lps hbis cerita hantu sy sampai siri 5 nk delete blog sekali ahli plak byk? nuff plak meningkat jd syg plak? hehe

suri said...

suri ttp baca apa yang tertulis...
tak kish peribadi, genera muzik ok jer..

sb dari stu kita akan tahu punulis tu seorg yang cam ner..

ada blog utk cari ilmu, ada blog blh buat kita insaf, ada blh blh brain stroming ggeeeee..

apapun asal semua bjlan lancar blog ttp d jeguk juga heee

suri said...

suri ttp baca apa yang tertulis...
tak kish peribadi, genera muzik ok jer..

sb dari stu kita akan tahu punulis tu seorg yang cam ner..

ada blog utk cari ilmu, ada blog blh buat kita insaf, ada blh blh brain stroming ggeeeee..

apapun asal semua bjlan lancar blog ttp d jeguk juga heee

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teruskan ber'blog'. suatu yang bagus dan tidak menyalahi kenapa perlu dipertikaikan bukan? so, keep ur good job since it will not make anybody heart. ake care dear sis! salam ziarah juga dari fifiey.

echah mashuri said...

Along~haha..diaorang menegur saje2 je...nak berborak dengan aku...

syah~kita minat menda ni..aku pun xtau kenapa=_="

zaer~hahaah...nuff echah xgerak pun...hik9..kawan2 grau aje...

echah mashuri said...

fyza~heheh.yela sis!majulh blog ngara.ahahah

sudais~hek2...buka delete skrg:)

aki~minat orang lain2..hihhi

qu~betol2 time kite rndu zmn2 dulu boelh flashback balk:)

aliesya~tu lah..aritu private ke blog?

tieah~perghh,,,komen yang bernas lagi tuntas!like!like!like..heeee

M a W a D D a H said...

berblog utk enjoy...:)

echah mashuri said...

rio~btol2..hhehe...kalau dah boring ape lagi

kuman~hehhe..xdela..kawan2 grau aje tu..:)

cik jari~hehe...nnti boleh anak2 baca..hik2


nik~eleh..mentang2 nuff masyukk..:PP

suri~thanks sis suri..:))

echah mashuri said...

fifiy~hheeh..thnks!salam prkenalan k..hik9

adah~ye doh sis eh...kite enjoy wt mende ni ork/?ihihh

Tomato Gurl's Life said...

berblog tue best!!nanti boleh jadikan kenangan bila kita tua nanti..sebab kdg2 xsemua menda kita ingatkn...huhu