Monday, October 4, 2010

entry untuk kakak

mula-mula bukak blog tadi aku tengok kakak..
dah lame dia xupdate blog..
ari ni baru berkesempatan nak update kot...
almaklumlah dia busy..xmacam aku yang sering free all of time.:P
bila baca entry pasal kelambu aku rase nak gelak pulak..
dia bukan entry kelakar..tapi dia entry orang cakap akak aku pakai kelambu..
hahaha....boleh x aku nak gelak?
kekeke....

memang aku pun kadang2 pelik sebab dia memang xpakai seluar..
tapi adelah bonus bagi aku dapat pau-pau dia punya track suit(suar track eja camgini ke?)
bagi aku pulak xpenting la dia nak pakai apa pun..
asalkan kak selesa gak loh gi la!hik9

untuk adik penge'pau' profesional seperti aku memangla banyak kelebihan dia..
contohnya mak aku beli tudung macam ariani tu(tapi bukan la jenama ariani..made in thailand je)
kak aku cakap singkat,xcukup nak tutup dada..
oh akulah yang akan menghulurkan tangan mengambil tudung itu..
seronak kan?seronak sangat2...

ya..aku bertudung,tapi xsempurna..aku akan cuba ya slow untuk berubah..


dan untuk kelambu tu pula..aku rasa someone yang cakap kakak aku pakai kelambu tu dia memang bagi perumpaman yang baik..:)


kelambu...bila ade kelambu automatik tertutup kan..
benda yang tertutup tu lebih elok dari yang terdedah..
contoh..kalau ade kelambu..InsyaALLAH nyamuk susah nak gigit...
tapi kalau pakai fumakilla aje memang xpower r dia punya benteng tuh..
kalau letak belah kiri tempat tido,nyamuk leh serang belah kanan..
stakat pening2 sikit nyamuk tu kuat la..asal dapat hisap darah..
tapi bila berkelambu...setiap sudut tertutup...benteng kuat...^__^



ya...aku nak mata sepet macam dia...heeee

19 comments :

hiro said...

nk kelambu pink ke time kawen..hue2.

NARDtheNERD said...

cantik lah pic kelambu tu.
:)

echah mashuri said...

hiro~haha....kawen xpayah pakai kelambu ohhh...

echah mashuri said...

nArD~google punya kelambu..ehehhe

cGi0 said...

yg dlm kelambu pn kena kuat bentengnya.. ~_^

echah mashuri said...
This comment has been removed by the author.
Mario said...

darah manis mmg nyamuk suka...ekeke ada kaitan tak komen aku?

echah mashuri said...

bro~jangan risauuu....ade ade..hahaha.....:P

M a W a D D a H said...

kalau kelambu koyak, pasti nyamuk boleh masuk..hihi

Tomato Gurl's Life said...

comelnya kelambu..hehe..

Pinky Pixie said...

same la kite. kalau akk xnak, adik dia akan merembat.. hehe. best2.. =)

aLya said...

waa..seronok tido lam kelambu..hehehe

budak_nakal said...

kale pink lagik tu kelambu.. agaga

Tomato Gurl's Life said...

pertanyaan echah..cik tom jwb kat sini ek...

1)kalau masukkan dalam entry senang amik coding yang "html code" so xyah upload secara manual..

2)utk header cuba cara upload guna direct dr pc dulu..kalau tak boleh upload ke photobucket. sb header ciktom tue anish yg buat gn photoshop..huhu..

maCy said...

tenet maCy y ngek ke mmg tulisan puteh bckground klabu ni.xpat bce..huu

MiMiEy :) said...

seronok ada kakak.
dpt tgur ape yg salah.
dpt share2 brg.
jeles.

✿nenek moden✿ said...

ok tak guna kelambu coz nk halang lalat masuk??haha

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ahaha ade2 je =)

syahira ariff said...

pakai kelambu lepas kawen romantik wee
muehehehehe~!