Saturday, October 2, 2010

guna kamera talipon sudah..=_="

hari ini..marilah kita bersama-sama bercerita tentang impian..
haruslah aku tidak lagi bercerita tentang cita-cita kerana ia sudah tidak releven lagi..
kalau zaman sekolah dulu memangla,orang nak jadi cikgu aku nak jadi cikgu gak..
orang nak jadi lawyer aku pun mula nak berloyar buruk...hee
marilah aku perkenalkan barang impian aku..
oh memang kenduri gambar la kalau dapat dia ni..hee


pic dari mana lagi kalau bukan encik google:)


arghhh...gila!kalau aku dapat sejibik DSLR neh memang bahagialah hidup aku...
ohh...ohh..impian terbesar aku...eleh!orang lain nak kete,umah besor2..
ko nak benda ni je echah?
orang lain dia ade duit,pastu kumpul...
aku neh nak kumpul ape?duit pun xade..
duit nuff??xnaik2 sampai sekarang..nak beli tali kamera pun xcukup:(
so ak rase nak ajelah..xkn dapat beli pun..hohooh..
kalau aku mintak duit ngan mak aku ade dia nak bagi?wallahualam...
tapi aku rase reject teros..

xkan rilek2 aje aku nak mintak..mak 3ribu mak..nak beli D90..
perghhh..bahagia kalau hidup se'senang' itu...




23 comments :

d_tieah said...

Aku pun nak..
Asyik gambo guna hp je..
Dah la x cantik hasilnye..
Nsb baik gambo raya amik guna kamera nikon D5000 abg aku..
Tu yg cantik ckit..
Haha..

echah mashuri said...

tieahhhh!aku nak pinjammmm..haha

MiMiEy :) said...

same lah.
kalau dpt dslr 2, tido pon snap pic.
hahahahaha.

NurSolehah said...

hehe... hubby pun gne D90... nti lau echah dh bli.. smelah... minat amek gambar erk ??

M a W a D D a H said...

simpan duit..

sikit2..lame2 jadi bukit...:)

soffea said...

wah.. bestnye ;) tapi tu la pasal.. mahal kan.. nti kalo echah beli, tolong lah amek gambar saye yerp. hehe.

Ezao' Edogawa said...

kalau minat fotografi apa salahnya.
mula dri kecil2 dula. try pakai kamera handfon yg agak ok kameranya. misalnya sony ericson Cybershot to. camera cantik. kumpul duit sikit2 belilah. insyallah tercapai ye cik echah. :)

Tomato Gurl's Life said...

cik tom pun nak camera dslr...tp xmampu lg..huk3 :(

mr.curly said...

wa pun pkai kamera yg ade slide gambo doraemon tu.. mau kaa..hehe

FyZa said...

huhu..x pa..insyaAllah ada rezki nti dptla kamu beli..hehe..;)

echah mashuri said...

mimiey~tu la!setiap detik nk snap pic!

sis solehah~huhuh,..minat gk tp xder rzki nk beli ag!:P

sis adah~ermmm...nk kumpl duit nuff:P

echah mashuri said...

soffea~huhu..kalo nak ambik kena caj..;P

ezao~huhuh..minat nk buat koleksi sendiri je..hiih

cik tom~jum kte shre duit..huhuh

echah mashuri said...

mr curly~uhuhuh..yg 2 echah dh lame ade..hihihih

sis fyza~kalo dpt beshhhhnyeee

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

KO JUGAK YANG BETUL... GUNA TELEPON PUNYA SENANG DAN JIMAT ...KATA AKU YANG TENGAH SENGKEK

echah mashuri said...

haha...aku pun sengkek gak neh!

apik pehe said...

hahaha..keje la echah..

sugar2 kapas strawberry said...

nok gop dslr !

echah mashuri said...

apik~haha...5thn lagi la jwpnya!

cik storberi...kalau dapatt..haishhh

ciput azny said...

ciput nak holga :)

*cimOt* said...

betoi2..teringin sangatttt..kalola dapat...
ko kalo da dpt jgn lpe snap pic aku 1..hihihi

eqbalzack said...

abg eq setahun kumpul duit nak beli SLR Canon...
tapi kalau dah beli, nak berkepit je dengan kamera tu...usung sana sini...

Yann Mazian said...

yann pon nak jugak camera canggih D90. best siot... hoho.

echah mashuri said...

ciput~holga cantikkkk!suka2...:)

cimot~haha..nnti aku snappic ko lawa2..

abg eq~ha!sy suka tgk pic dlm blog bro r jadi makin mint tu:P

yann~perghh...kalo pndai edit pkai adobe mmg kelass gitu..hiihh