Thursday, October 21, 2010

gila tergila digilakan mengilai.

Ini kisah sang gila datang dari bumi ALLAH.

Punca dia menjadi gile..wallhualam...

Aku pun kurang pasti lah..nak kate meroyan nampaknya seorang orang gila lelaki sejati..

Sebab mengikut mak aku..kalau meroyan ni apabila si ibu stress gile lepas lahirkan anak..

So..pade bakal suami aku..kalau terbaca blog ni..beware okeh..

Kalau lepas beranakkan anak anda..kalau aku mintak barang kemas or peti sejuk baru sila buat dengan seberapa segera ye sebelum aku stress:P

Sayang gila...orangnya muda...gud looking..ade kete sorong sume..baju pakai tak adela hodoh2..

Dia suka jaga kebersihan wehh...

Selalu aje kutip-kutip sampah yang dibuang oleh orang normal yang cerdik lagi bijak malahan berotak...

Entah-entah dia pun pernah kutip sampah yang aku buang...

Dia memang bagus..siap lepas kutip buang plak dalam tong sampah..

Dia dah tolong ringankan kerja-kerja Majlis Daerah kan..

Kalau dia normal..dia layak jadi ketua kebersihan Majlis Daerah..

Xmacam aku kalau lori sampah lalu terus tutup hidung..

Korang pun tutup xhidung korang?

Ape hina sangat ke sampah neh?

Jawapan aku..mana ade hina..busuk aje la...

Dulu..aku penah la bile lori getah sekerap tu lalu depan aku terus aku tutup hidung!gila busuk tak hengat...

Lepas tu terus kena sound “HOOOiiiiiiii!busuk-busuk pun duit bodoii..”

Gila aku tutup hidung aje..adekah perbuatan aku tu makannn dalam..

Aku rase kalo pokcik getah sekerap tuh ade blog mesti dia update pasal aku yang tak ade kesedaran sivik neh..

Komen pasti juta-juta ohh..

Pasti dia cakap”yang busuk tu la sekolahkan ko sampai ko besor tenuk!”

Ah...gila xada konklusi entry aku neh...ape yang aku nak sampaikan sebenarnya?=_=”

Mungkin..JAGALAH KEBERSIHAN..KEADAAN BERSIH RAKYAT SIHAT...

Atau..orang tak normal pun dah ada kesedaran..kita yang normal ni bila lagi?

*sedih sebab xdapat tengok blog korang..sedih sebab xdapat upload pic orang gila..

korang rindu aku laaa..ek..plzz~~:P

14 comments :

soffea said...

hehe.. rupe2nye kempen menjga kebersihan. ya. mari sama2 menjaga kebersihan ;)

Along Tapa said...

aku taknak komen entri ko tu...tapi nak komen tajuk entri...gila(ok) tergila(ok) digilakan(ok) mengilai....apakah megilai??bukan megilai tu bunyik yang dikeluorkan oleh ponti hanak ke??ke tu salah satu tanda orang tu meroyan??

Gorengbaek - Benda-bernda yang Along pantang masa makan

MuNie said...

ahaha ye.. sy pun rindu. lepas ni marilah kte bersama2 buang sampah hanya di tong sampah

Tomato Gurl's Life said...

ni duta kempen bersihkan alam sekitar n jgn buang smph merata2 ker??hahahaha..

FyZa said...

gelak gulink2 baca ntry nie..hehe..sgt x buleh blah ayt pak cik jual sekerap ada blog..kuikui..;p

maCy said...

hak2. kacak sungguh orang y mnjaga kebersihan~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

geng gua itu mamat gila... err tenuk kalu besar ada cantik macam kamu tak? tanyaku jujur

MiMiEy :) said...

suka entry nie.
super lawak.
hehehe.
kempen kebersihan?
kalau kat sekolah sampah humban jer.
hahahahaah

DuniakuAbstrak said...

adess org tutup idung bleh lak dia panas hati

dia nak kau cium bau bsuk tu puas2 pastu cium pipi dia sekali, baru dia sejuk hati kot

sape dia?

org yg marah2 kau ttup idong tu la

haha

echah mashuri said...

sis sofeea~heee..jaga jangan xjaga:PP

long~hahaa...sungguh mendalam anda menghayati setiap baris tajuk hamba..keh2..seramm nak jawap:Pp

munie~keh2...menyeru seruan kerajaan!:)

cik tom~haha...lebih kurg la..keh2..

echah mashuri said...

fyza~haha...imiginasi terlalu kuat menghantui diri..

maCy~betol2...dia gud looking juge:)

brutal~sungguh kiut soalan anda...sampai tenuk tidak mmpu mnjawap jujur..keh2

mimiey~haha..ade x ciri2 akak bleh jadi makcik cleaner>huk9

echah mashuri said...

ayul~nape komen ko neh sllu bernas2 je hah?>gelak guling ah bace komen..maaf xboleh cium takut dia muntah ak cium dia..haaha

S..U..D..@..I..S said...

ecah, aku penah buat menda sama satu masa...kata2 org tu aku ingat sampai hr ni..

aku xkan buat lg depan orang keja tu....tahan aje lah....

echah mashuri said...

sudais..keje pe?tutup idung ke kutip smpah?sian sudais:((